Barns tankar om barn...

"Jag tror att vuxna dricker vin för att de vill bli som barn igen." säger Ida 8 år.

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv!! Tjejen är helt klockren!!

Vad är värst?

Uppförslut och medvind, eller Nedförslut och motvind?

Upptäckte idag (först) när jag var ute och sprang längs Sälshögsvägen upp mot "Trydevägen" att det är i princip en enda lång uppförsbacke! Jag har då sprungit/joggat denna väg ganska många gånger, men upptäckte inte förrän idag att det är en enda lång uppförsbacke. Bara denna upptäckt, gjorde ju att jag blev jättetrött i mina gamla fotbollsben. Söndagsträningen satt fortfarande kvar i dem med kan jag säga! Nu är det ingen kraftig uppförsbacke, utan en sån där liten smygare... Alltså skulle jag ju få nedförsbacke på tillbakavägen. Detta är ju bra, men jag hade tyvärr ingen nytta av detta nedförslut, därför att idag blåste det på ganska rejält, precis som det brukar göra på Österlen, och det är oxå ganska öppet just längs Sälshögsvägen, jag springer ju ändå ute på landet. Naturligtvis hade jag lite halvsned motvind på tillbaka vägen och med tanke på att jag var trött i min kropp vid vändningen så gjorde inte motvinden det något lättare!! Nej, jag ska inte klaga mer nu på vinden... Jag är faktiskt väldigt glad och stolt även för den delen, att jag orkade med att jogga 25 min idag. Jag har nu inte missat en enda träning sen jag började med min träning inför Tjejmilen 2008. Nu har jag i och för sig bara haft 7 löppass, men med tanke på min fantastiska karriär så får vi vara nöjda med att jag tagit mej ut alla 7 dagarna!

Vad har hänt mer?

Sara har kommit hem från London igen, men idag är hon och jobbar.

Blåvitt tog 3 sköna poäng igår mot Gif(farna) Sundsvall. Skönt med en seger efter förlusten mot Ljungskile i fredags. Fast jag vet inte vad som är fel på pôjkarna i Blåvitt, för de spelar verkligen uselt i första halvlek. Som vanligt hittills på Ullevi. Sen får de sig en skopa i paus och börja lira boll igen i andra halvlek.

Min telefon har fått tuppjuck! Det går inte att ringa till mig, och om signalerna väl går fram så måste jag "dubbeltrycka" för att kunna svara på samtalet. Jag har problem att ringa ut med, den vill lixom inte skicka iväg siffrorna så det kopplas vidare. Men efter ett x antal försök och några svordomar senare så kan jag ringa... Och jag som INTE har råd att köpa en ny telefon för tillfället.

Besök hemifrån

Nej jag har inte valt att inte blogga p.g.a. Blåvitts snöpliga förlust mot Ljungskile i fredags! Men jag måste säga att jag är förvånad att första förlusten kom mot just Ljungskile! Men enligt vad jag hörde på webbradion så spelade inte Blåvitt bra, och då vinner man inte! Man får inte heller underskatta motståndarlaget, oavsett vad de heter! Positivt är dock att Alex är på gång igen efter sin migränattack som gjort honom sängliggandes i nästan en vecka!! En annan positiv sak är att Elfsborg slog Kalmar (serieledarna) igår med 1-0, och då ska jag meddela att jag inte är direkt förtjust i Elfsborg... Fast å andra sidan så mer eller mindre "hatar" jag alla lag i Allsvenskan, förutom Blåvitt då naturligtvis!

Har haft mina föräldrar på besök i helgen! Far min skulle se på Götalandscupen i Rallycross här på Svampabanan och tyckte då att ett besök hos äldsta dottern var på plats! Jag mötte upp dem i Ystad i fredags, och efter en fika på ett av stadens caféer begav vi oss till Österlen och Tomelilla! Igår (lördag) skulle ju far min på rallycrossen så jag körde honom till Svampabanan och sedan hämtade jag upp mor hos mej så for vi in till Simrishamn för att kolla läget. Sedan for vi vidare till Kivik, mamma ville minsann käka stekt sill och potatismos på Buhres så detta gjorde vi naturligtvis. Nu tyckte jag dock att sillen var något smaklös, lite mer salt hade ju inte skadat... Vi var oxå inne i butiken och köpte hem lite sill. Efter ett snabbt "varv" på Bo Ohlsson så åkte vi och hämtade far på Svampabanan. Han var mycket nöjd då några Trollhätte-förare låg väldigt bra till inför dagens (söndagen) tävlingar. Tro nu dock inte att dagens motortävlingar var över, nej då, kl 19.30 var det minsann Speedway Grand Prix (SGP) på SVT24, och detta skulle ju naturligtvis mina föräldrar se på. Jag är dock inte så intresserad av speedway, så jag valde att kolla på film på datorn. Mitt val föll på "Good Night and Good Luck", det hade väl underlättat om jag var lite mer insatt i amerikansk politik (1950-talet), men jag fick ju se George Clooney och Robert Downey Jr, så jag ska väl inte klaga. Sen har filmen fått massa Oscarsnomineringar så jag tänkte att filmen kan ju inte vara så dålig... Idag ville far min se på mer rallycross så jag körde honom till Svampabanan och sen hämtade jag mor, då vi inte riktigt visste vad vi skulle göra så blev det ytterligare en runda på Bo Ohlsson.

Efter att ha kört hem mej själv från Svampabanan så begav jag mej ut på en liten löprunda på 7,5 km, som jag avverkade på 57 min. Men tror ni inte att jag blev stoppad av ett par som ville veta vägen till Tomelilla Auktionshall!! Detta var i slutet på min joggingrunda, så jag var riktigt seg i benen oxå... Men service-minded som jag är så hjälpte jag ju naturligtvis till. Det måste stå turistinformatör i pannan på mej när jag är ute... *ler*

28 min jogging

Har idag lyckats genomföra mitt fjärde löppass inför Tjejmilen 2008! Dagens träning skulle vara i 28 min, och jag joggade oxå i 28 minuter. Trodde jag skulle vara seg i benen/kroppen efter gårdagens bravader på cykeln längs några av Österlens alla uppförsbackar, men kroppen kändes bra. Tyvärr så blåser det en del idag, någon som är förvånad, och det var ganska kyligt i vinden... Men, skam den som ger sig. Det var dock ganska segt de sista 6-7 minutrarna då jag hade motvind. Naturligtvis. Trots detta så var det skönt att ha genomfört ytterligare ett löppass. Synd bara att jag måste "tvinga" mej ut och jogga, jag känner ännu inget rus efter att jag bara MÅSTE ut och jogga. Det kanske kommer?! Än så länge är jag dock bara glad över varje gång jag får på mej joggingskorna och träningskläderna och tar mej ut på en liten runda...

Vad gäller bra träningsmusik har jag nu ett par nya favoriter:
Safri Duo - Ritme de la noche
Oh Laura - Release me (the Attic Remix)
Rocky Theme Song - Gonna fly now

Vad gäller "Rocky" låten blir jag riktigt sugen på att köra trappträning och sedan bara sträcka armarna i skyn när jag kommit upp, när jag hör låten... Precis som i Rockyfilmen. Fast det vet jag ju att jag aldrig kommer att genomföra.

Annars mottages gärna fler förslag på träningsmusik.

Tre nya sköna poäng

Blåvitt vann kampen mot Gnaget med 2-0 och det blev ytterligare tre sköna poäng till Blåvitt. Det verkar som om Blåvitt kör varannan match, varannan oavgjord, varannan seger!! Men så länge de inte förlorar så...

Vad jag däremot har missat är varför Black Army inte dök upp på matchen. Jag fick reda på det strax innan avspark, att det närmsta AIK-klack var en banderoll som var uppsatt där klacken skulle stått. Det var nån form av bojkott av matchen mot Blåvitt, men om det var av klubben eller av supportrarna har jag inte riktigt fått kläm på. Där ser man vilken stor fotbollssupporter jag är!!!

Kul var det att kommentatorerna faktiskt berömde Kim för sina insatser i målet, jag tycker mest det varit kritik... Idag lät det till och med nåt i stil med - Vilken flygande starta han har fått Kim Christensen i Blåvitts mål så här i början av allsvenskan!! Tidigare har det mest varit gnäll på att han är för dålig luften och att Blåvitt kommer att förlora många matcher på grund av honom. But, what the heck! Vi supporters gillar Kim och det är det viktigaste.

Nästa kamp blir nu mot Ljungskile borta på fredag, på Starke Arvids Arena. Men allvarligt... Vad är det för namn på en fotbollsarena!!


En timma till avspark!

Så sant som det är skrivet här... Kl. 19.00 sparkar vi igång matchen mellan IFK Göteborg - AIK!! Krossa Gnaget!!!

Skåne = Platt??

Jag skulle vilja träffa den smarthjärna som "kom på" att Skåne är platt. My ass att det är. I alla fall inte på Österlen. Och verkligen längs den sträckan jag cyklade mellan Ystad och Tomelilla idag... Jag cyklade från Regementet i Ystad till Bussjö, Borrie, mot Fyledalen, Högestad, Benestad och sist men inte minst Tomelilla! Sträckan på ca 19 km tog mej 90 min att genomföra. Inte den snabbaste tiden kanske, men med tanke på alla uppförsbackar och blåsten som alltid tycks vara närvarande här så får jag väl anses vara nöjd. Jag vet att jag redan förra året lät meddela folk jag känner att jag minsann ALDRIG mer skulle cykla på Österlen. Nu struntade jag i detta och tänkte att jag överdrev säkert förra året när jag var ute och cyklade i nästan 2 timmar. Men jag överdrev inte, och idag blåste det inte ens hälften så mycket som det gjorde förra året... Men var fick jag den briljanta idén till att cykla från Ystad till Tomelilla då? Jo jag hade ett ärende till skolan, men efter att ha kollat mitt saldo på mitt värdekort  igår så visste jag att mitt saldo var: 42.60, det kostar 43.20 t.o.r. Ystad med tåget/bussen. Sen hade jag ju inte lust att betala 27:- kontant för att ta mej hem, än mindre ladda rabattkortet med ytterligare 200:-. Då kom min kära syster på att jag skulle ju kunna ta cykeln på tåget in till Ystad så cyklar jag hem. Då jag mycket tidigt i morses såg att solen sken så var ju saken bestämd. Jag skulle minsann cykla hem från Ystad!!! Och detta har jag ju nu då gjort!


Ingen träningsvärk

Igår körde jag mitt tredje löppass inför årets "Tjejmilen", enligt programmet skulle jag köra 32 minuter, och det gjorde jag oxå. Det känns skönt att jag faktiskt orkar jogga hela tiden, även om det inte alltid går sådär jättefort. Just nu så är inte fokus på hur långt jag kommer, utan att jag faktiskt orkar jogga hela tiden. Det är som jag sa till min syster igår: "Det är den 31 augusti som gäller!" Vad som dock förvånar mej lite är att jag just nu, fortfarande tidigt på morgonen, inte har någon träningsvärk. Men det är klart, dagen är inte över än... Fast det är klart, igår stretchade jag lite efter träningspasset, detta kan kanske bidra något.

Vädret verkar bli bra idag, så vem vet, det blir kanske nån liten cykeltur senare idag!!

Träningsmusik

Är den någon därute som kanske kan bistå mej med lite bra träningsmusik?!. Jag ska ju springa Tjejmilen här lite senare i år, och behöver nu lite härlig träningsmusik! Självklart har jag ju redan bra och härlig musik att löpträna till, men skulle nu vilja ha lite nya influenser som får min löpträning att bli kul. Jag och många andra som löptränar vet att upptempo låtar är att "rekommendera"!!

Några favoriter redan nu är:
Scooter, här finns det många, många låtar att välja mellan
Darude - Sandstorm
Survivor - Eye of the tiger

Naturligtvis har jag fler favoriter, men det här är i alla fall några av mina favoriter som jag kommer på så här en lördagkväll framför TV:n, med en film i bakgrunden, där George Clooney medverkar.

Grattis HV71

Det tar emot att säga det men, Grattis HV71 till SM-guldet i hockey -08!! Jag har då smyghållit litegrann på Linköping, sen "mitt" lag - Frölunda Indians åkte ut redan i kvarten. Om det var nåt lag som skulle kunna ställa till det för suveräna HV71 så hoppades jag på Linköping!! Men, men, grattis HV71...

Blev inringd på lite jobb idag med, men den stora anstormingen som vi väntade på kom av sig.. Men det ger ju trots allt lite extra pengar på kontot, vilket alltid uppskattas!!

Funderar nu på om jag ska orka gå till COOP och handla lite...

Hård dag på jobbet

Idag var det riktigt lugnt på jobbet! Så vad har jag gjort då denna lugna fredag? Jo jag har svarat i telefon, det har faktiskt ringt några stycken idag, satt upp nya broschyrer som kommit, plockat ner broschyrer från vinden, ringt efter broschyrer, diskat, stått i restaurangkassan, sålt lite varor från "gårdsbutiken", hängt upp tvätt, prismärkt och plockat upp varor i "gårdsbutken". Så även om det har varit få gäster på plats så finns det ju alltid saker att göra...

Men det var riktigt skönt att jobba lite, för efter att ha gått hemma några dar så blir jag lätt lite rastlös, och orkar inte riktigt ta för mej nåt, men nu har jag fått nya friska krafter!!

Sen vill jag bara säga att jag är inte det minsta avundsjuk på Ida som åker till Spanien imorgon... Eller på Sara som är i London just nu... Inte det minsta. = )


Satan

Ibland blir jag bara så upprörd. Jag hade laddat inför kvällens Göteborgs-derbyt mellan GAIS och Blåvitt. Jag laddade upp sr.se och webbradion där, när den efter många om och men till slut väljer att starta, så kommer det inget ljud!!! Naturligtvis funkar webbradion i Hammarby-matchen... Till mina klena tröst så funkar bara webbradion på två av fyra matcher... Jag försöker då få igång Aftonbladet Zoom, men det tar en evig tid. För att få till webbradion måste jag stänga ner hela sr.se-sajten. Till slut får jag till webbradion, men då har naturligtvis hela Aftonbladet Zoom hängt sig!!! Och naturligtvis måste sr.se börja buffra mitt i matchen. I pausen när jag skulle stänga ner ett fönster på datorn så försvinner allt på hela skrivbordet!! Och då menar jag allt! Jag kan dock fortfarande höra webbradion. Det var ju bara att till att stänga ner hela datorn och börja om från början. Vilket, som vanligt tog en jädra tid. Till slut fick jag ordning på allt och kunde lyssna klart på matchen.

Nu var det ingen höjdarmatch måste jag säga, och grabbarna i Blåvitt ska nog vara mycket nöjda med 0-0 ikväll. En klen tröst i sammanhanget är att Blåvitt fortfarande är obesegrade i Allsvenskan. Matchsviten ser ut som följande med: oavgjort, vinst, oavgjort, vinst och oavgjort. Jag gissar att det blir seger mot AIK på måndag då!!

Nu till nåt mer positivt! Jag ska jobba några timmar imorgon!

Tjejmilen 2008

Jag ska som bekant springa Tjejmilen i år oxå. Jag debuterade ju förra året, med tiden 1.16: nånting... och målet för i år är att springa på under timman. Detta kräver dock att jag tränar lite mer och lite hårdare än förra året. Det ska dock inte vara något som helst problem, med tanke på hur lite jag tränade inför förra årets lopp!!!

Jag har då under kategorin Tjejmilen tänkt skriva lite hur det går i min förberedelser inför loppet samt om själva loppet.

Jag hade oxå tänkt att jag skulle köra efter ett redan färdigt träningsprogram som finns på Marathon.se och som Anders Zalkai utformat. Det hela började ju inte så bra kan jag ju tala om... Träningsprogrammet började den 31 mars, jag började träna den 14 april!! Men jag hoppar rätt in i träningsvecka 3 i programmet.

Tisdag 15 april joggade jag 24 min, allt enligt schemat samt gjorde, 2*15 situps, 2*10 armhävningar, 2*15 ryggresningar, 2*10 utfall (2*10 på varje ben naturligtvis) samt 2*20 tåhävningar/tåresningar. Enligt träningsprogrammet stod det att jag skulle göra "allmän-styrka" i 10-15 min...

Onsdag 16 april hade jag tänkt gå ut på en långpromenad för att bli av med stelheten i mina ben, då jag av misstag "glömde" stretcha efter träningen i måndags. Denna promenad blev dock inställd på grund av regn!!

Torsdag 17 april, var ute och joggade 28 min, allt enligt träningsprogrammet som Anders gjort. Tyvärr blev jag stoppad av nån golfare som behövde vägbeskrivningen till golfbanan. Snäll/dum (läs det som passar) som jag är så stannade jag ju till och hjälpte honom. Bara för detta så lade jag till 2 min på tidtagaruret, men den effektiva tiden var trots allt 28 min!!!

Nu är jag träningsledig fram till söndag!


GAIS-Blåvitt!!

Årets första Göteborgs-derby går av stapeln idag. Måste erkänna att det känns lite surt att inte kunna närvara på plats, men jag är bänkad framför datorn och med webbradion på hög volym ikväll. Avspark 20.00 på Ullevi!!!

Forza Blåvitt!!!


Miss you

image39
Miss you girlfriends!!!

image41
Som tur är har jag ju Sebbe the Crab som sällskap

Dagens födelsedagsbarn

image38
Grattis Sara på 23-årsdagen!!!!

Tänd ett ljus...

... och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen...

Ikväll tänder vi ett ljus för lilla Engla!!!

Efter en helg fylld med jobb...

... kan jag inte direkt ta det lugnt... Var på väg till ett möte nu på morgonen när jag får veta att det är inställt p.g.a. sjukdom, så det är föflyttat till den 21:e istället. Jag säger bara vilken tur att jag inte hann sätta mej på tåget innan... *haha*

Jobbade som sagt i helgen på en smak av Österlen, där jag nu har koll på det mesta vad som händer, både i restaurangen och butiken. Turistbyrådelen kan jag ju sen innan. Det har varit riktigt mycket folk i helgen på restaurangen och jag har servat gäster med diverse olika goda maträtter och fikastunder. Jag börjar bli en hejare nu bakom disken där. Vi fick besök av "turistansvarig" igår på restaurangen, han var på "inspektion" sa han för att kolla vad personalen har för kunskaper om det regionala utbudet, då vi är en "grön-vit" turistbyrå. Men han blev mycket lugn då han såg mej bakom disken, då vet han att det är bra kunskap och service på turistbyrån, sa han... Vad gäller turistinformation, som faktiskt är det jag eg huvudsakligen ska syssla med så var det en del besök där oxå, mest handlade frågorna dock om Antikmässan, som var i byn i helgen.

Sara har "flyttat" in till mej nu i helgen, känns ju skönt att få en liten hushållerska!! När jag kom hem från jobbet i lördags så hade hon redan möblerat om, fast jag sagt att vi skulle fixa det tillsammans när jag kom hem från jobbet. Igår hade hon diskat när jag kom hem från jobbet!! Men jag har å andra sidan lovat att fixa mat åt henne nu när jag går hemma den här veckan...

Ska nu på morgonen ringa lite mer telefonsamtal, det är ju dumt att ha telefontid mer än 45 min på morgonen... Sen ska jag ner till källaren, med mer grejer, samt till en återvinningscentral för att slänga lite "skräp"!!


Visningsresa och Turistvärdinna

Igår var jag på en visningsresa där VisitÖsterlen, restaurang Allé och Kiviks Taxi, berättade lite om varför man ska välja just Österlen som konferensdestination... Jag hoppade på tåget i Simrishamn, på VisitÖsterlen och vi åkte sedan vidare till Allé en snabbis innan vi for vidare till Kivik Art Centre. Eller rättare sagt där Kivik Art Centre ska ligga. Det hela startade redan förra året med Kivik Start, som i princip bestod av 5 stora "betong-ramar" ute i naturen. I år är det dax för fas 2 och nu är det ett torn på ca 20 meter som ska byggas, där man kommer att ha en fantastisk utsikt över Kivik och Hanöbukten. För dig som inte vet vart Kivik Art Centre finns så är det på Lilla Stenshuvud ungefär vid Svinaberga. Vi fick en trevlig guidning över området och vad som kommer att hända. Jag vet nu oxå vart Mikael Persbrandts svärfar bor. Jag visste bara på ett ungefär innan, då jag hört att han varit emot en av dessa betongramarna, då den stör hans utsikt...

Efter guidningen åkte vi tillbaka till Allé där vi fick lite info om restaurangen och konferensmöjligheterna där. Vi fick massa god mat, champagne, vin och nåt mer alkoholhaltigt, som jag nu glömt vad det var, rabarbersoppa och citronsorbet till efterrätt, samt kaffe och nån "chokladboll" efteråt. Under tiden som vi satt och åt så presenterade Jocke VisitÖsterlen, och jag inflickade lite här och där också, samt förklarade vad jag "gör", även Uffe på Kiviks Taxi berättade om sitt företag, och så var cirkeln sluten... Man kontaktar Jocke (el mej) på VisitÖsterlen om att man vill ha sin nästa konferens på Österlen, vi kontaktar Allé och ser om de har möjlighet att ta emot konferensgruppen på önskad dag och sedan så hämtar/kör Kiviks Taxi gruppen, och under tiden som man tar sig från punkt A till punkt B så får man en liten guidning om det man passerar och lite till...

Idag har jag jobbat på En smak av Österlen. Jag kommer då att jobba i Turistbyrådelen, men kommer även att hjälpa till lite ute i restaurangen med att plocka disk, diska, stå i restaurangkassan osv. Uppe i turistbyrån kommer jag lixom förra året serva turister med "allt" vad det kan tänkas vara. Vägbeskrivning, pris på kakbuffén på Kaffestugan Annorlunda, boka boende, sälja souvenirer, sälja produkter från En smak av Österlens gårdsbutik.

Den här helgen är det Antikmässan i Brösarp, så jag har fått en del frågor om det... Strax innan jag skulle gå hem så ramlade det in ca 20 norrmän som varit ute på guidad tur med Eva D och ville handla i butiken. Inte kunde jag stänga butiken och gå hem kände jag, så det var bara att ta betalt... Har även "lärt" mej kassaapparaten nere i restaurangen idag...

Snart läggdax, för jag ska jobba imorgon och på söndag med... Måste ju vara pigg och fräsch... Ska dock se klart på SM-finalmatch nummer 3 mellan Linköping och HV71. Jag har nämligen lovat Sofia att bistå med mål- och matchresultat, då hon "tvingas" jobba i garderoben ikväll. Kan då meddela att HV71 precis avgjorde i sudden death genom Mikko Louma!!!! Slutresultat 3-4. Det står nu 2-1 i matcher med fördel för Linköping.

Bara 1-1

Mer än så blev det inte igår i matchen mellan HBK och Blåvitt. Men det är klart, spelar man inte bättre än vad man gjorde igår så blir inte resultatet bättre än så... Det enda positiva är att Blåvitt fortfarande är obesegrade i serien. Blåvitts målskytt: Thomas Olsson. Fast jag måste ändå säga att jag är lite stolt över våra Änglar som kämpade och slet matchen igenom, vi får inte heller glömma att p.g.a. skador så fick Blåvitt plocka ner två mittfältare som ytterbackar. Nu undrar iofs jag hur man som tränare tänker när man inte har med någon försvarare alls på bänken... Fast det är klart, har man så duktiga spelare som Blåvitt har så klarar de att spela på flera platser i laget...

Det går inte sådär jättebra för HV71 i finalspelet just nu. Först blev det förlust borta mot Linköping med 6-4 och så åkte de på stryk igår hemma i Kinnarps Arena med 2-1, men det är ju några matcher kvar... De spelar ju först till 4 vinster. Eller bäst av 7 som det så fint heter.

Ska snart iväg till Simrishamn, VisitÖsterlen, Kiviks Taxi och Eva Thuressons Allé anordnar en visningsresa där de tre aktörerna ska berätta om vad Österlen har att erbjuda ur konferenssynpunkt och varför man ska förlägga sin nästa konferens på Österlen!!

Imorgon, lördag och söndag ska jag jobba! Då blir det på Vägstationen i Brösarp. Ska bli kul att få jobba lite...

Det är ordning på Jenny... del 2

Mitt storstädande fortsätter här hemma i lgh 16, det går långsamt framåt om jag säger så. Idag har jag varit nere i källaren med lite väskor, jag har fixat hänglås till mitt nya förråd, där nån dum jävel har ställt in 4 st bildäck. De är nu inlåsta i mitt förråd. Jag ska va ordentlig och sätta upp en lapp i trappuppgångarna där jag ber personen att vänligen flytta på sina däck. Jag ska kanske också vara så schysst att jag låser upp förrådet så länge, så slipper jag lägga ut mitt tel.nr. Jag är på väg till tippen ytterligare en gång med lite skräp, den här gången har jag inte så mycket... Knappt en halv sopsäck. Jag har hängt in all tvätt i rätt garderob, resp lagt det i rätt byrålåda, gömt undan tvättställningen och ena tvättkorgen...

Sen har jag varit ordentlig vad gäller andra saker idag med:
Jag har varit på Arbetsförmedlingen, och är därmed officiellt arbetslös i Tomelilla kommun. Jag har nu igår och idag på förmiddagen varit ordentlig och ringt en massa (otrevliga) samtal. Jag är ju inte så där jätteförtjust i att ringa... Jag har försökt få tag på Vänersborgs Kommun ang arbetsgivarintyg, blev faktiskt uppringd nu precis och fick ett annat telefonnummer, denna person var naturligtvis upptagen. Jag har ringt Telia och kom fram till slut efter många olika diverse valmöjligheter, jag har ringt E.ON, igår var det telefonkö, idag har de problem med telefonlinjerna, så det går inte att komma fram, jag har ringt Unionens A-kassa, alla är upptagna, var god ring senare, jag har ringt Jocke på Visit Österlen, men kom bara fram till en telefonsvarare, får ringa honom senare, ringde även kommunen här i Tomelilla nu, och där kom det inte ens fram några signaler... Är detta någon form av konspiration mot Jenny Karlsson, måntro?? Nu ska jag försöka komma fram till Zyxel, som jag har mitt internet modem ifrån för att försöka få tag på en ny nätverksnyckel, men dit lyckades jag inte komma fram sist gång jag ringde. Det var 100 olika val och inte en chans att jag kom fram till en levande människa... Det var en jädra massa felsökningar att göra, men det är ju inte det mitt ärende handlar om... Och jag blev hänvisad till Zyxel av Telia...

Fick hem ett nytt ICA-kort idag, och jag har inte beställt nåt nytt... Men det står på den bifogade lappen att ICA har noterat att mitt kort fungerar dåligt i deras butiker. Inte illa att de skickar iväg ett nytt kort, för det får man ju alltid beställa själv annars. Det är ju nåt positivt i "bedrövelsen"

Vill bara påminna ev läsare att TV4 Sport sänder matchen Halmstad BK mot IFK Göteborg ikväll. Avspark 19.45.

För er som med spänning följer utvecklingen av mina registreringsskyltar så har jag i n t e gett upp. Jag har nu sett upp till 031!!!

Det är ordning på Jenny... Ibland...

Har varit riktigt "redig" nu i ett par dagar. Har gått igenom mina garderober och min byrå och slängt/skänkt bort kläder. Har packat ner kläder som jag garanterat inte kommer att använda under våren och sommaren. Jag har fixat så att min inneboende under sommaren har nånstans att förvara sina kläder... Jag har varit på tippen och slängt en massa skräp, som t.ex. min gamla VHS plus en jädra massa VHS-band, dammsugaren som gick sönder förra veckan, massa tidningar, kartonger, konserver, glas, hårdplast, och en massa annat  onödigt som jag samlat på mej...

Dax för mig att snart krypa ner i sängen så jag orkar med morgondagens alla bravader...


Mer jobb

Jag lär ju inte behöva gå arbetslös i sommar i alla fall. Idag rodde jag hem ett jobb som receptionist/guide på Kiviks Musteri. Alltså har jag "bara" tre arbetsgivare för tillfället!! Fast säg den glädje som varar, det är snart dax att hitta jobb efter sommaren med, även om det på Musteriet antagligen sträcker sig september ut i alla fall... Fast jag har ju tänkt att jobba utomlands till hösten/vintern... Ja, ja, nånstans hamnar jag i alla fall!

Blåvitt-Örebro 4-1

Efter att ha fullkomligt krossat Örebro hemma på Ullevi, så går jakten nu vidare mot det 19:e SM-guldet för IFK Göteborg/Blåvitt/Änglarna/Göteborgskamraterna eller vad ni nu vill kalla laget för. Nu har jag ju "bara" hört matchen och kommentatorn, som för övrigt satt och gäspade flera gånger under bästa sändningstid, tyckte att det kanske var något stora siffror... Men mål förtjänar man inte, mål gör man!! Idag gjorde Blåvitt 4 stycken och Örebro lyckades klämma in 1, på ett sätt som jag tror knappt någon människa förstod. Men mål gjorde dem. Blåvitt öppnar starkt och tar ledningen redan efter knappt 5 min, men tappar sedan spelet efter ett tag och det händer i princip ingenting, när Blåvitt gör 2-0 från ingenstans... I andra halvlek tar Blåvitt över igen och gör ytterligare 2 mål. Mot slutet börjar de dock slarva lite, kan ju kanske bero på den stora ledningen, men man får inte sluta kämpa för det!!!

Målfakta:
1-0 R. Sigurdsson (5:e min)
2-0 N. Alexandersson (43:e min)
3-0 P. Wernbloom (48:e min)
4-0 N. Alexandersson (62:a min)
4-1 M. Kihlberg (85:e min)

Skytteligan:
2 mål Niclas Alexandersson
1 mål Ragnar Sigurdsson
1 mål Pontus Wernbloom
1 mål Jonas Wallerstedt

Nästa match: Halmstad BK-IFK Göteborg 9 april, kl. 19.45

image36

Blåvitt-Örebro!

Om lite drygt en timma är det dax för Blåvitts hemmapremiär. Som den österlenbo jag numer är så kan jag tyvärr inte närvara på Ullevi idag, men jag har bänkat mej framför datorn och ska naturligtvis lyssna på matchen via webbradion! Jag har som jag brukar fått på mej mina IFK-trosor, matchtröja och keps!!!


Blåvittsupportrar
Forza Blåvitt!!!!!

Idag grattar vi...


image34
... denna fantastiska Ängel - Pontus Kåmark

Åååhh... Vi är Blåvitt...

Här kommer den rätta (förhoppningsvis) texten till en av sångerna jag och klacken sjöng i måndags. Det kan ju vara bra att ha rätt text...

"åhhhh, vi é blåvitt, blå och vita från göteborg, här é bästa laget ifrån kustens vackra stad, vi kallas änglarna och vi ska sjunga för vårt lag!!!!!...

My mistake...

Det är över nu!!!

Då är mina två år på Tomelilla Turismutbildning över. I tisdags hade jag examensarbetesredovisning och jag och min grupp fick godkänt på både redovisningen och arbetet. Av nån anledning så kom halva TK12 och lyssnade på just min grupps redovisning... Varför vet jag inte. Men de ville väl höra på den bästa gruppen antagligen. *ler* I onsdags hade vi mer examensarbetesredovisningar och avslut med Mark innan vi drog vidare till Malmö och Big Bowl. Där väntade välkomstdrink, Italiensk buffé och två timmars bowling. Jag som skulle köra hem sen lite senare höll mej till välkomstdrinken sedan förtärde jag enbart vatten och lite cola under resten av kvällen. Maten var bra, men kanske något "flötig" (= mycket olja/fett), vad gäller bowlingen hade jag ju naturligtvis höga förväntningar på team TJJSS (=TeeJJaySS). Jag hade ju handplockat mitt elitlag. Sofia talade om för mej att hon minsann bowlade minst en gång i veckan under sitt år i USA, Jesper påstod att han var en duktig bowlare när jag frågade lixom Stina (det var ju i alla fall vad jag hörde), lite senare fick vi ytterligare ett tillskott i vårt lag nämligen Tjorven, som jag naturligtvis oxå hoppades på. Jag började starkt med en strike, sedan gick det väl något sämre kan jag säga under ett par omgångar, men jag skyller allt på Lindberg, som under alla år talat om för mej att jag INTE ska lägga bollen i mitten utan på kanterna då jag gör utsparkar och utkast. Dessa ord klingar naturligtvis fortfarande i mina öron och jag la det ena klotet efter det andra i rännan... Sedan var det ju naturligtvis en konstig lutning på banan. Så måste det ju vara!!!

När vi körde hem från bowlingen var det väldigt dimmigt, och jag som inte är så jätteförtjust att köra när det är mörkt tyckte naturligtvis inte om kombinationen dimma och mörker. Väl hemma i Tomelilla efter att ha släppt av Claudia hemma i Ystad så höll jag på att missa korsningen hem till mej här i byn, så jag panikblinkade, gjorde en hastig inbromsning och sen svängde jag helt enkelt bara sonika av, saken var den att jag hade en bil i röven, som jag sedan efter korsningen upptäckte var en polisbil. Naturligtvis blinkade polisen till med heljljuset precis innan jag skulle parkera, och jag fick närapå hjärtklappning där i bilen, dels därför att jag bara paniksvängt utan att eg ge något direkt tecken, sen att jag faktiskt druckit lite alkohol under kvällen. Nu var det inte så mycket alkohol, men dock, jag blir ju nervös bara jag ser en polisbil i vanliga fall, och nu hade han stoppat mej p.g.a vingligt körande (i mina tankar måste jag ju påpeka). Jag klev ur bilen och tog ett snedsteg. Naturligtvis. Och frågade sedan vad de ville... De ville se mitt körkort och jag skulle blåsa. Naturligtvis. De frågade även vem bilen stod på, men det fick jag ju fråga Sofia, för jag var inte riktigt säker på om det är hon eller Martin som står på bilen. Det gav ju ett seriöst intryck kl. 00.45 på natten måste jag säga. Vinglar ur bilen och frågar min passagerare vem som står som ägare på den. Som tur var så visade inte utandningsprovet något och de hittade inga andra konstigheter när de kollade mitt körkort, och angående vem som står som ägare på bilen var oxå helt ok.

I torsdags tog vi då examen, jag och Emma kom under onsdagskvällen på att vi kanske skulle inhandla lite bubbel inför examen, så vi träffades på skolan och körde sedan in till centrum och hämtade ut våra sista pengar på klasskontot, gick till bolaget och inhandlade bubbel för att sedan bege oss tillbaka till skolan. Väl där fick vi först fylla i en utvärdering, som jag inte tycker gav något speciellt... Vi skålade i bubblet, Tonnie tog klassfoto innan vi gick till Lite Mer för att äta lunch. Efter lunchen var det betygsutdelning, och sedan var allt över. Men det känns inte som om skolan är över... Jag tror fortfarande att jag ska till skolan på måndag....

Igår fredag, hade jag avtalad tid på Vägstationen Brösarp för att prata lite jobb. Det visade sig att jag fått rätt mycket jobb där ute i sommar, vilket är skitkul, plus att jag förutom ska jobba i turistbyrån ska sälja varor från gårdsbutiken samt även stå lite i kassan i restaurangen.

När jag kom hem från Vägstationen kollade jag och Sofia på TV ett par timmar innan vi gick till COOP där vi hade avtalat möte med Ida och Sara. Vi skulle handla lite grejer till grillningen... Måste ju säga att vi tjejer är fruktansvärt duktiga på att grilla. Vi fixade även sallad och klyftpotatis. Vi käkade, kollade på Så ska det låta och sedan drog vi vidare till Celticbaren! Tyvärr var det ju inte någon av våra favoritbartenders där, men vi hade kul ändå. Skulle nog nästan vilja säga att vi regerade där inne. Vi bestämde musiken och vi skålade och sjöng... Vi hade en helt underbar "sista kvällen med gänget"!! Men vi vill ju inte erkänna att vi nu faktiskt kommer att skiljas åt för ett tag framåt... Men vi kommer att träffas igen, det vet vi. Vi ska ju till Liseberg i sommar, och jag vet att ni kommer att sakna Bullen & Bönan här i Tomelilla så ni är snart här nere på ett besök...

Hade klockan på väckning kl 7.45 då jag skulle tvätta kl 8.00 idag. Trodde jag. När jag kom ner till tvättstugan upptäcker jag att jag inte ska tvätta förrän imorgon...

P.S. Har Sofia som inte mår så där jättebra, liggandes i min soffa, och har ångest för att hon måste köra hem snart... D.S.

Allsvenskan!!!!

Nu är äntligen årets fotbollsallsvenska igång igen!! Jag var i Malmö i måndags för att kolla på Malmö FF-Blåvitt!!!! Jag och syrran åkte till Malmö direkt efter skolan och hittade även ganska snabbt till Malmö Stadion där vi oxå parkerade. Det var till och med gratis!!!! Mycket bra. Efter att ha blivit mycket grundligt visiterad blev jag insläppt på Malmö Stadion!

Matchen drog igång 19.45 och redan då hade jag tröttnat på att stå på Malmö Stadion... Blåvitt började rätt bra, men Malmö tryckte på emellanåt och de hade ett par riktigt vassa avslut. Som tur var så stod Kim och den blåvita backlinjen ivägen. Blåvitt tog ledningen i 57 minuten genom Jonas Wallerstedt, men MFF kvitterade typ 5 min senare så  lyckan var ganska kortvarig... Måste nog erkänna att det är Blåvitt som ska vara mest glada över 1 poäng då de som vanligt tappade spelet under andra halvlek, och MFF tryckte på flera gånger om...

Efter matchen tackade vi i klacken laget och skanderade: KIMKIMKIMKIMKIMKIMKIM!!!! För att sedan gå vidare till Stefan Rehn, Stefan Rehn, Stefan Rehn...!!! Det måste vara underbart att få höra det även efter en hyfsat dålig match trots allt...

En populär låt under matchen var: Ååååhhh... Vi är Blåvitt!! Blå och vita!! Vi är mästarna från kustens vackra stad!! Vi kallas Änglarna!! Och vi ska sjunga för vårt lag!!!!