Åka kollektivt

Sitter på jobbet och väntar på att bussen ska gå. Jag slutade 15.00 och närmsta buss avgår 16.55. Det är så fantastiskt att åka buss till och från Brösarp. Inte vill jag ringa en massa kompisar heller för att kolla om de kan hämta mej, framför allt om jag knappt ringer människan i vanliga fall, då känns det lite fel att ringa om skjuts.

Jag har då jobbat idag, på Turistbyrån i Brösarp. Min arbetstid var 11-15 och på denna tid hade jag 451 passeringar enligt mätaren, dela detta med två så får du fram hur många som varit inne på Turistbyrån/En smak av Österlens lilla buti. Av dessa har jag kanske aktivt hjälpt 2-3 stycken. Tycker nog det är ganska bra betalt...

Mor och far har varit hos mej i Skåne i helgen. Mor ville till Äpplemarknaden, och far ville till SM i Motocross på Svampabanan. Jag ville helst plugga. Eller ville och ville, känner väl mer pressen att jag är så illa tvungen då jag har tenta i Marknadsföring i morgon!!!! *panik* Alla trettiosju kapitlen har vi!!! Borde kanske passa på att plugga lite nu innan bussen går, men just nu vet jag inte riktigt vad det är jag ska läsa på... Får inget riktigt grepp om det hela. Men detta är ett normalt stadie för Jenny... I morgon när jag sätter mej vid skolbänken med tentan så kommer panikkänslan på riktigt. Jag kan INGENTING!!!! Så här är det varje gång, och varje gång när jag med smärta i bröstet får tillbaka tentan och är toksäker på att jag har kuggat så har jag fått ett riktigt bra resultat... Men den dagen jag inte är nervös och har panik så kommer jag väl antagligen inte klara tentan heller...

See ya!


Fanatisk??

Ja det skulle säkert några kalla mej. Fick ett ryck förra helgen och bestämde mej för att åka "hem" till Göteborg och kolla på derbyt GAIS-Blåvitt den 25 sep. Problemet är bara att jag går i skolan på vardagar. Jag var snabbt inne på swebus och SJ för att kolla tider och priser. Till Göteborg var väl inga bekymmer, men att komma tillbaka söderöver visade sig vara betydligt svårare!! Kom då på att jag i somras sett en hyrbil från Statoil där priset är 299:-/dygn och fria mil!! Sagt och gjort, jag övertalade syrran att åka till Göteborg för att kolla på matchen, jag ringde Staoil vid Malmörondellen i Ystad och kollade om denna bil fanns tillgänglig (kollade nätet först), det gjorde den , och jag bokade den då. Fick även en klasskompis att köra mej tll Statoil där jag hämtade lilla bilen - Nissan Note. Jag for iväg så snart jag bara kunde. Jag for iväg mot Sjöbo och sedan vidare mot Lund för att komma ut på E6:an och norrut till Götet!!! Naturligtvis lyckades jag köra fel i Lund!! Herregud, hur kan jag köra fel i Lund, jag har ju åkt den där vägen hur många gånger som helst... Men jag lyckades. Satt väl i mina egna tankar och körde förbi långtradare efter långtradare medan regnet bara vräkte ner, jag satt säkert och sjöng med, och så rätt var det var så hade jag åkt förbi avfarten jag skulle av vid!! Jättekul, jag var nu på E22:an mot Kalmar, och det är inte bara att göra en u-sväng precis. Jag tog av vid första bästa avfart som är vid Gårdstånga, hittade en mack där det fanns en hyfsad karta på väggen. Hittade ett namn som jag kände igen nämligen Kävlinge, så jag styrde kosan dit, väl på den vägen hittade jag en skylt Lund, så jag svängde av där och snart var jag på rätt köl igen. Körde som en vettvilling på E6:an i skyfallet och kom fram till Göteborg vid 16.30. Var ju tvungen att fixa biljetter till matchen för det hade jag ju inte gjort... Jag klargjorde snabbt att jag ville ha två sittplatser under tak, nära Blåvittklacken och inte för nära massa äckliga GAISARE, förlåt Ulf!!!! Innan matchen var jag ju tvungen att införskaffa mej lite nya Blåvittattiraljer, det bidde en mössa med matchande halsduk inför den stundande vintern. Matchen då? Jodå den vann Blåvitt rättvist med 1-0 och med två bortdömda mål. Domarna däremot vet jag inte vad jag tycker om. (Läs: Domarna gillar jag INTE...) Hamnade förresten äckligt nära GAISARE men de stackarna hade väl hamnat fel bland alla Blåvittfans... Efter matchen orkade jag inte köra hem till Skåne igen utan jag körde hem till syrran där jag sov på soffan.

Jag åkte från Trollhättan mot Ystad vid 7.15 på onsdagsmorgonen och var inte framme vid Statoil i Ystad förrän vid 12.20. Ändå körde jag på bra hela vägen, hade knappt nån rast alls längs vägen. Tillbaka i skolan hade vi engelska med rollspel. Jag är inte sådär jätteförtjust i rollspel, men jag och Sofia slapp. *pust* Efter skolan hade vi en liten tacokväll på hotellet, vi Tomelillabor plus Smålandsflickorna som nu bor i Öja... Vi hade kul som vanligt. Senare på kvällen kom Sara och Ida hem till mej för att kolla på Greys Anatomy, deras TV vill inte riktigt fungera som de vill för tillfället!!!

Igår hade vi inga lärarledda lektioner och jag tänkte sova ut! Men vaknade naturligtvis redan före 06.00 och kunde inte somna om... Det var bara att kliva upp vid 06.30 för då orkade jag inte ligga kvar i sängen. Min plan var för övrigt att åka till skolan ett par timmar för att plugga marknadsföring och skriva lite på examensarbetet. Det slutade med att jag var på skolan mellan 08.45 och 15.00. Det är inte klokt!!! Hade tänkt att gå på gymmet när jag kom hem från skolan, men orkade verkligen inte, utan jag stannade i min soffa resten av dagen.

Idag hade jag verkligen inte tid med sovmorgon, hade klockan på ringning till 06.00 så att jag skulle hinna diska innan mina föräldrar kommer ner. I morses var jag dödens trött när klockan ringde och jag fattade inte riktigt vad det var som lät först. Upp kom jag och jag hann faktiskt diska. *applåder* Anledningen till att jag var tvungen att kliva upp hyfsat tidigt var att jag skulle på ledningsgruppsmöte med Ida idag i Malmö, och vi var på Turning Torso. Helt klart intressant. Det var kul att få åka upp på 47:e våningen och se på utsikten!! Efter ledningsgruppsmötet åkte jag en stund till skolan för att jobba vidare med examensarbetet, jag ringde även turistbyråchefen på Malmö Turism för att kolla om jag ev kan få göra min praktik där nu vecka 43-48... Hon svarade dock inte så jag mejlade även och nu håller jag tummarna för att det ska gå bra. Mina föräldrar hämtade upp mej på skolan och sedan tog vi en vända i Ystad innan vi åkte hit till Tomelilla.

Är nu riktigt trött men känner att det är lite för tidigt att gå och sova för då vaknar jag väl äckligt tidigt imorgon. I morgon är det förresten tänkt att vi ska till Äpplemarknaden i Kivik, och svärmor är ju plats och inviger det hela. Det kan jag ju inte missa.

Ha det nu så bra alla ni som läser denna lilla blogg


Elitserien är igång!!!

Fotbollsäsongen är ju inte ens över än, innan hockeyn drar igång. Det är alltså jobbigt för Jenny nu. Jag älskar som ni säkert alla förstått fotboll och då framför allt Blåvitt. Men jag är även intresserad av ishockey, och ikväll drog alltså hockeysäsongen igång. Med match på SVT. Och matcen de visar är HV71-Frölunda Indians. Woho!!! Det var även bäddat för bråk då jag då håller på.... Ja naturligtvis Frölunda Indians, och min underbara kompis Sofia håller då på HV71. Martina vet jag inte riktigt, hon påstår sig hålla på HV71, men hon pep till nån gång då och då... Stina har vi precis invigt i hockeyns underbara värld, så vilka hon håller på vet jag inte än. Värdinnorna då är så diplomatiska att de håller på den som leder och sedan på den som vinner... Ja Herregud!! Glömde nästan att skriva att HV71 vann matchen med 6-5. F*n...

Imorgon drar jag iväg norrut för ett kort besök uppe i Göteborg. Det nalkas derby. GAIS-Blåvitt. Jag pratar alltså om fotboll igen... Det är en match som Jenny absolut inte vill missa utan jag har fixat hyrbil och allt. Jag åker då från Ystad vid 12.30 och är sedan åter i Ystad 12.30 på onsdag, det är en kort resa och den kostar lite pengar. Men det är det värt. Vi snackar ju mitt älskade Blåvitt.

Måste nu sova så jag orkar med morgondagen. Natti natti på er allihop.


Så mycket jag planerat...

... att göra i helgen som inte blivit av. Som vanligt. Jag börjar bli ganska trött på mej själv nu. Men jag har i alla fall pluggat marknadsföring. Och hängt undan tvätten!!! Och tränat!! Igår så var jag så hurtig att jag först begav mig ut på en liten joggingtur på 40 min för att sedan direkt bege mig till gymmet där jag körde ett pass. Därför känner jag mig lite stel i mina lår, både fram och baksida. Men jag tror faktiskt till och med att jag har lyckats med bedriften att sträcka baksidan av vänstra låret. Nu är väl det kanske inte så oväntat, därför att när jag opererade mitt främre korsband i vänster knä den 3 december 2004 så tog farbror doktorn en ganska stor bit av en muskel i baksidan av låret, för att sedan göra ett nytt korsband av. Man kan enkelt säga att de gjorde ett "hål" i muskeln. Men det fantastiska i kråksången är att muskeln kan växa tillbaka igen, och det tar ungefär två år. Alltså har jag en muskel som fortfarande är under återuppbyggnad, för även om jag nu har en hel muskel så är den ju långt ifrån fulltränad. Så vad jag med denna långa utläggning vill komma fram till att jag har en försvagad muskel som säger ifrån ganska snabbt då den blir lite ansträngd. Men ju mer jag tränar desto starkare blir den ju... Idag har jag faktiskt varit ute på en 60 minuters promenad. Vilket var otroligt skönt då jag suttit med näsan i marknadsföringsboken hela helgen, förutom igår kväll när det var tänkt att jag skulle se på Sing a long hos Ida och Sara. Nu var det dock så illa att deras digitalbox inte ville fungera som den ska... Så vi kunde inte se så mycket av Sing a long. Men det finns ju något som heter repriser... Och tur är väl det.

Ska nu se klart på Mord I Sinnet innan det är dax att nana kudden...

image23
Får väl erkänna att jag skulle inte tveka att släppa in denna man om han ringde på dörren...

Sovmorgon...

Ja ni läste rätt. Jenny har idag haft sovmorgon. Jag hade lyxen att klara av att sova ända fram till ca 9.15, och det är länge för att vara Jenny Karlsson, som i vanliga fall inte kan sova längre än till max 7.00 när hon är ledig... Så i mina ögon hade ju halva dagen redan gått när jag vaknade och kände mig lite smått stressad inför alla måsten jag hade idag. Trots detta valde jag att inte gå upp ändå på en stund, utan jag låg kvar i sängen och kollade lite på TV... När jag väl pallrade mej upp så gick jag till Bo Ohlsson och ICA för att inhandla ett par saker. Väl hemma igen så satte jag mej och försökte plita ner förfrågningar på LIA-plats. Paniken börjar smyga sig på mej så smått. Fick till slut iväg tre små mejl varav ett kom tillbaka då adressen inte fanns... Konstigt. Jag hade ju kollat upp adressen innan. Får väl ringa företaget på måndag... Kom oxå på att jag har tenta i marknadsföring om lite drygt en vecka och måste ta tag i det... Ännu lite mer panik... Examensarbetet, behöver jag säga ordet?? Utöver dessa måsten så har jag ju ett hem att sköta, plus att jag försöker hitta tid till att träna. Hur i h*lvete ska jag få det här att gå ihop. Jag får nog ta och krypa till sängs och ligga och klura en stund hur jag ska få ihop det hela. Jag brukar få bra idéer när jag ligger i sängen och av någon anledning inte kan sova...

Måsten att ta tag i imorgon:

* plocka i ordning tvätten som hängt framme länge nog nu
* diska, innan diskberget blir alltför högt...
* släng skräp, så slipper jag hör mamma gny nästa helg om att jag fortfarande har en massa kartonger och dyl som ligger och skräpar
* dammsug
* gärna en omgång med moppen oxå
* marknadsföring
* examensarbete
* steka upp köttet jag köpte tidigare idag, vill ju inte att det ska bli dåligt...
* plocka i ordning i allmänhet

Sen har jag tänkt att åka till Ystad och kolla när Ida spelar match imorgon!!! Så det är bäst att jag går och knyter mej nu, så jag hinner med allt jag måste imorgon.


Gösta Berlings Saga

Jag var ju som jag skrivit tidigare här i bloggen och hälsade på hos Selma Lagerlöf i lördags. Eller jag var på hennes älskade Mårbacka i alla fall, men jag är helt övertygad om att hon var där och höll ett vakande öga på oss. Efter besöket fick jag för mej att jag minsann ska läsa ALLA hennes böcker. Jag köpte till och med 3 st pocketböcker som hon skrivit, i den lilla souvenirbutiken som vår guide gladeligen öppnade upp för oss... När jag sedan var och handlade lite häromdagen så såg jag på COOP att om man köpte Expressen/Kvällsposten så fick man köpa Gösta Berlings Saga för bara 59:-. Gösta Berlings saga är då Selma Lagerlöfs debutroman, och om jag nu ska läsa ALLA hennes böcker så är väl denna bok en bra början... Har faktiskt redan läst första kapitlet... Även om jag nu mot all förmodan inte skulle orka läsa ALLA Selmas böcker så kommer det se jädrigt snyggt ut när jag fyllt bokhyllan med alla hennes böcker, för jag måte ju åtminstone köpa böckerna.

Nu har jag ju några andra böcker som jag bara MÅSTE läsa, Camilla Läckberg till exempel. Men här har jag ju i alla fall lyckats läsa de två första böckerna. Nu inväntar jag bok nummer tre som Läckberg skrivit, jag ska få låna den av Sofia...

Har nu börjat lägga upp lite bilder på
www.goalie.pixbox.se från Sverigeresan, men det är långt ifrån alla. Men håll ut bara, jag ska fylla på så fort jag bara kan!!

image22
Selmas Mårbacka

Facebook

Har ganska precis upptäckt Facebook... För att vara riktigt exakt, tidigare idag. Det här kommer inte att vara bra för min del, då jag är hyfsat säker på att jag kommer att sitta och spendera en massa värdefull tid där inne istället för att göra nytta. Jag vet hur jag var med Lunarstorm innan jag bröt helt med det!! Men jag får väl försöka ha lite disciplin och bara vara inne en kort stund varje gång. Hoppas kan jag ju alltid göra!!

Ska nu ta tag i lite studier innan kvällen blir alltför sen.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Sammanfattning

Jag träffade mitt livs kärlek i Kalmar och vi ska gifta oss i slottskyrkan, synd bara att inte han vet om det själv bara...

Jag tappade rösten i Stockholm och åkte sedan på världens förkylning, som jag med glädje delade med mej av. Kanske dock inte till allas belåtenhet...

Vi hade skitkul längst bak i bussen med vår sångtävling! Enväldig domare var Ida. Tycker bara det är synd att vissa fuskade och hittade på egna låtar...

Men, var fanns alla renar?

Lixom: björnarna, lokatterna, örnarna och falkarna, älgarna och vargarna???

Vart var Foppa i Ö-vik när jag var där?

Vart var systrarna Kallur när jag var i Falun? - Fick dock svaret igår eftermiddag, då jag såg Susanna Kallur på TV:n när hon tävlade i Berlin, så hon är förlåten.

Det blev några härliga morgonpromenader runt om i Sverige.

Fick en ny hobby... Att samla på kylskåpsmagneter som symboliserar olika ställen jag varit på!!

Synd bara att det var en massa gnäll på slutet...

Men som sagt, det har varit en skitkul resa som jag aldrig kommer att glömma!!!!


Sverigeresa, del 4

Vill bara börja med att förklara om det är någon som reagerat på att jag publicerade del 3 och 4 av min Sverigeresa på samma dag, så beror det på att Internet havererade precis innan jag skulle publicera del 3, och jag trodde ju då att allt var borta... Men icke, av någon, för mig outgrundlig anledning, så hade det i alla fall sparats...

Dag 10. Östersund-Mora. Nu börjar det närma sig slutet på resan, och i alla fall jag börjar bli lite trött på att asa resväska och andra väskor och påsar fram och tillbaka mellan hotell och buss... Dagens första "etapp" var till Frösön, där vi fick se Frösö kyrka, Vilhelm Petterson Bergers sommarhus och ett utsiktstorn, som vi i och för sig inte kunde gå upp till då det var stängt för säsongen. Jag hade dock önskat att vi fick se runstenen på Frösön istället då det är Sveries nordligaste... Men det är bara min egna personliga åsikt!! Efter Frösön åkte vi till Jamtli, Jämtlands Läns Museum, där vår guide från igår mötte upp oss iklädd vikingadräkt. För att komma ner till själva utställningarna fick vi åka genom Storsjöodjuret, och denna rutschbana var lite läskig även för oss vuxna... Eller för mej i alla fall!! Jag gillade verkligen det här studiebesöket, tycker dock att det kanske var lite för lite tid där, men å andra sidan så hade vi inte hela dagen på oss och vi skulle ju åka till Mora oxå... Efter Jamtli var det dax för lite lunch i Östersund och då jag, som vanligt, åt jättefort så hade jag plötsligt tid över för lite shopping... Jag hittade äntligen en scarf/halsduk som jag kan ha nu i vinter. Lite godis blev det naturligtvis oxå. Vi for sedan vidare mot Sveg, där vi skulle göra ett besök på KulturCentrum som "behandlar" Henning Mankell, och det passar väl bra nu med Mankell och Wallanderhysterin nere i Skåne. Lite väl långt stopp här kanske, men å andra sidan är det svårt att beräkna hur lång tid det kan ta när man inte varit på stället innan... Dagens middag bestod av lax!! Jag vill då påpeka att jag inte tycker om lax, men jag fick annan mat till slut, kyckling och pasta, orkade då inte påpeka att jag är gluten så jag åt litegrann i alla fall, innan jag tillsammans med Sofia, Ida, Sara, Linda E och Martina, gick ut på stan. Jag ville naturligtvis ha en bild på skylten, vid målgången för Vasaloppet. Då jag fortfarande var hungrig så letade vi upp nånstans där man kunde handla lite käk, men Mora är lika stängt som i Tomelilla på kvällen efter kl 18, så det fick det bli ett besök på ICA och jag köpte Nyponsoppa och bananer. Väl tillbaka på hotellet så bytte vi om och gick ner till poolen där det blev ett par längder i alla fall... Hade väl tänkt att ligga lite i bubblet, men där var det upptaget hela tiden så av det blev det inget.

Dag 11. Mora-Sunne. Idag kände jag att det skulle bli en kul sträcka... Första stopp blev i Nusnäs där vi fick se hur Dalahästtillverkning går till. Sen fanns det ju naturligtvis tid för lite shopping. Jag handlade bara för lite drygt 200:-, ganska bra gjort av mej må jag säga. Vi for sedan vidare till Dalhalla, detta stora stenbrott som nu är en jättepopulär konsertanläggning, där tanken var att det från början skulle vara en operascen... Vi fick beträda scenen och sedan även gå backstage, me like it. Efter Dalhalla for vi vidare mot Falun där vi skulle äta lunch på restaurang Kopparhatten. Efter lunchen så var det planerat ett besök på Falu Koppargruva, som nu är ett Världsarv. Alltså av intresse för mej. Ja jag vet, jag är lite konstig, men låt mej vara det bara så kommer allt att bli bra. Väl nere i gruvan så fick jag ta tag i min mörkrädsla, höjdrädsla (det är ganska djupa hål emellanåt där nere) och min skräck över att det hela naturligtvis skulle rasa ner över mej!! Varför det nu skulle hända just när jag är där nere?! Efter det här mycket intressanta studiebesöket for vi vidare mot Sunne med ett stopp utanför Hagfors, nämligen på Råda Rastplats! Efter dagens middag satt vi en stund nere i baren och bara tjötade, det var ju trots allt sista kvällen tillsammans!

Dag 12. Final Day och Sunne-Tomelilla!! Idag hade vi ett besök hos Selma på Mårbacka. Det känns lite konstigt att gå omkring och titta i en annan persons hem, bara för att hon/han är en kändis och dessutom död. Men det var jättekul att ha varit där. Även här shoppade jag lite, men jag fick hålla igen!! Köpte tre böcker, en magnet och ett par vykort. Vi for sedan vidare söderut och i Åmål fick jag HELA klassen att vinka på min syster och Christian som stod vid en rastplats i Åmål, för att eg bara vinka på mej, men spontan som jag är så skriker jag ut i bussen att alla skulle minsann vinka NU för min syster står där... Vi hade ett litet kort stopp i Håverud och akvedukten och sedan ett extra stopp i Mellerud så folk kunde handla nåt! Efter Mellerud for vi 45:an ner till Göteborg där vi käkade lunch på Greenwich, och vi var faktiskt sponsrade med lunch av Gudrun Tandarii och Scandorama. Tack!!! Efter lunchen var det tänkt att vi skulle få gå in på Liseberg och åka en attraktion! Men då det var en jävla massa gnäll från i princip HELA klassen, och ja jag var en av dom, så struntade Eva i hela denna överraskning. Anledningen till gnället då var ett stopp i Lomma för att släppa av två personer, när vi ändå skulle stanna i Malmö ca 5 min senare... Och ja jag var en av dom som tyckte att stoppet i Lomma var onödigt, men tyvärr är det bara att gilla läget. Kan dock säga att vi som var kvar i bussen efter stoppet i Malmö hade verkligen SKITROLIGT och släppte i princip alla hämningar. Tycker nästan synd om Busso som körde!! Var hemma vid 20.00 och efter att ha fått in alla väskor så träffades vi Tomelillabor hemma hos Ida och Sara  och käkade pizza!!

Det har varit en mycket kul resa som jag gärna gör om, kanske dock inte med den här klassen utan med kompisar hemifrån!

Sverigeresa, del 3

Dag 9. Arvidsjaur-Östersund. Klev upp ur sängen 05.49 och det kändes som om det var snuskigt tidigt, men det var ett måste då vi skulle åka redan kl 07.30 i morses. Åt frukost med utsikt mot sjön innan det var dax att asa (skånskt uttryck och betyder på svenska släpa/slita) ner alla väskor och kassar till bussen. Idag fick vi en uppgift av Eva och Jessica och det var att vi skulle pyssla ihop någonting av garn i de samiska färgerna, rött, blått, gult och grönt, vi fick 5 meter av varje färg, samt en virknål. Jag blev naturligtvis "upprörd" då jag genast fick prestationsångest över denna uppgift samt att jag inte kan virka, vilket lika snabbt gav mej underläge... Denna uppgift hade vi fram till Östersund på oss att genomföra och det skulle sedan hållas en liten vernissage på hotellet!! Vi satte genast igång med denna uppgift och det blev snabbt "slagsmål" om den enda saxen. Efter mycket funderande satte jag igång med mitt skapande, naturligtvis lite småsvärande över att jag inte kan virka och en massa andra småsaker som jag nu har förträngt.

Första stoppet idag blev vid Stensele kyrka, Sveriges största träkyrka, jag gillar ju att titta in i kyrkor så mej gjorde det absolut inget, här inne finns förresten en Kristinabibel (efter drottning Kristina) samt världens minsta bibel, och den var mycket mycket liten kan jag säga. Vi for vidare mot Vilhelmina där vi hade ett litet studiebesök på Hembygdsmuseet innan vi åt lunch. Det blev på en lokal pizzeria för mej och 10 till i klassen... Hann med ett snabbt besök på apoteket i Vilhelmina med innan vi for mot Östersund. Vi hade även ett lite stopp i CSN:s högsäte, Strömsund. Väl framme i Östersund hade vi en liten stadsvandring i Östersund innan vi checkade in på Quality Hotel Östersund.

Vad lyckades jag då knåpa ihop av mina garner, det blev en liten boll, läs Kattleksak, som är döpt i bästa IKEA stil och bär nu namnet "Havsanemon"... Jag fick även till en form av armband. Mycket fult vill jag dock påpeka, men det är gjort med kärlek och lite hjälp av Ida.

Vid middagen fick vi rösta på vilket hantverk som vi tyckte var bäst, och efter middagen hölls det en liten prisceremoni, där Sofia kom tvåa med sin lilla samemössa. Anna vann överlägset med hennes virkade samegubbe som höll i en nåjdtrumma och hade samiska flaggan "tryckt" på sin tröja. Jag förstår naturligtvis inte, att jag inte fick ett enda poäng. Jag som kämpat så tappert med mitt lilla mästerverk. *ler* Vill då oxå än en gång påpeka att jag jobbade i underläge då jag inte kommer ihåg hur man virkar...

Dax för mej att stänga ner burken för idag.

//Kramar Jenny i ett mycket blåsigt Östersund.

Sverigeresa, del 2

Dag 4. Örnsköldsvik-Haparanda. Vi lämnade Foppaland utan att ha sett Foppa. En stor besvikelse enligt mej, jag räknade ju som sagt att han skulle dyka upp bara för att jag var i Ö-vik... Första stoppet blev i Umeå och Umeå Universitet, där vi hade en supertrevlig "guide" som tog hand om oss. Nästa stopp blev på Pite Havsbad, där vi åt lunch och sedan fick en rundvandring genom hela området. Intressant men kanske något långt stopp enligt min mening. Vi for vidare norrut mot Haparanda med en liten kissepaus, men vart kan jag inte komma ihåg, men det kanske inte är så viktigt... Får ju inte glömma att vi stannade till vid Världsarvet Gammelstad Kyrkby också där jag naturligtvis fotade! Vi bodde på Haparanda Stadshotell som såg mycket mysigt ut på utsidan, men vårt rum verkade vara ett enkelrum som de gjort om till dubbelrum så det var ganska trångt. Efter middagen var det tänkt att vi skulle gå över till den finska sidan och Torneå för att festa loss. Men då jag fortfarande mådde dåligt, nu hade jag även blivit förkyld så jag var inte bara hes, så gick jag och Sofia med över till Finland, men sen vände vi tillbaka till Sverige och Haparanda och jag kröp ganska snart ner i min hotellsäng för att försöka kurera mig inför morgondagen.

Dag 5. Haparanda-Kiruna. Min dag!!! Upp tidigt, kändes det som då jag inte sovit bra på flera nätter... Frukost 6.45, samling 7.25 och avfärd 7.45. Först körde vi förbi kyrkan i Haparanda innan vi for över till Finland där vi såg Torneås kyrka, mycket finare än Haparandas. Men å andra sidan så har Haparanda kyrka utsetts till Sveriges FULASTE kyrkobyggnad... Tillbax till Sverige via en golfbana som låg mellan Sverige och Finland. Första lilla stoppet blev vid Kukkolaforsen, innan vi for vidare till Luppioberget, där det sägs att Tomten bor, men jag hittade inte hans grotta. Tyvärr. Och jag som hade min önskelista färdig och klar inför julen... Efter Luppioberget for vi vidare mot byn Lansån och den samiska familjen Rokka där vi hade beställt lunch. Efter en liten stunds spänd förväntan i kåtan så klev Ola Rokka in där i full samemundering, dvs kolt!!! Ola är en mycket pratsjuk herre som gärna hade fortsatt än idag om vi inte stoppat honom!! Då flera av oss ville se renar så gav vi oss ut i skogen på en liten renjakt! Ola ropade på Evert och alla de andra renarna, men de var mycket tveksamma först att komma fram. Vilket jag kan förstå, då det stod 24 dumma personer och stirrade på stackars Evert. Men efter mycket lock och pock så kom det fram en massa renar, och lyckan var gjord! Endast 1 timma efter vår planering for vi vidare mot Polcirkeln där vi tänkt genomföra en liten ceremoni. Men han som skulle ta hand om oss, trodde jag och Catha i alla fall, verkade mycket förvirrad så det blev bara att vi fick våra certifikat och sedan tog vi klivet över Polcirkeln. Vi for nu vidare mot Lappesuando där vi hade en liten kort fikapaus alldeles intill Kalix älv. Då vi räknat med två timmars färd mellan Lappesuando och Kiruna så var vi helt plötsligt i Kiruna, en kvart före vår tidsplanering!!! Det tog nämligen bara en timma mellan Lappesuando och Kiruna. Vi checkade in på hotell Ferrum, som hittills på resan var klart bäst. Behöver jag säga förresten att jag var ganska hes när vi kom fram till Kiruna. När vi checkat in höll Linda M ett litet föredrag om Nationalparker i Sverige. Ett mycket intressant föredrag måste jag tillägga. Efter middagen sedan gick jag och Sofia upp på rummet och jag bäddade snabbt ner mig i sängen, för jag mådde verkligen inte bra och Sofia skulle guida dagen efter.

Dag 6. Kiruna med omnejd. Idag var det Sofia och Linda E:s dag. Jag och Sofia började dagen med en morgonpromenad tillsammans med Busso. Vi for mot Abisko där vi hade ett par timmars fri tid. Jag och några till gick på Kungsleden, vi hittade en liten "canyon" eller vad jag ska kalla det för, där vi bara satt i ca 20 min och njöt av vattnet och den underbart vackra naturen runtomkring. Vi åt lunch på Abisko Turiststation och sedan bar det iväg in i butiken, där jag köpte en t-shirt, en kåsa och en penna. Man kan inte släppa in Jenny i en "souvenirbutik" med pengar... Efter Abisko for vi tillbaka till Kiruna där vi fick se kyrkan, innan vi for mot Jukkasjärvi där vi kollade på kyrkan, hembygdsgården och Ice Hotel. Eller där ICE Hotel ligger på vintern i alla fall. Efter denna lilla utflykt for vi tillbaka till Kiruna, där vi sedan slappade resten av kvällen.

Dag 7. Kiruna-Arvidsjaur. Ännu en morgonpromenad runt Kiruna. Första, och enda besöksmålet för dagen var Esrange, vårt rymdforskningscentrum uppe i norra, kalla Sverige. Det var helt klart häftigt att vara där, men det var inte så hightech som jag kanske förväntat mej, och lite dyrt var det med tanke på vad vi fick se. Men det är alltid kul att ha varit där. Efter lunchen inne i Kiruna - Sibylla vid torget - for vi vidare mot Arvidsjaur, enda stoppet på vägen blev utanför Jokkmokk. Den här sträckan gick mycket fort, då i alla fall vi längst bak i bussen satt sjöng, högt och ljudligt i princip hela vägen. Det var nog inte alla som uppskattade detta.... Hotell Lapponia som vi ska bo på i två nätter är verkligen skitmysigt, våra rum har balkonger, hörnskinnsoffa och ett litet pentry. Det finns dock inte något att laga maten i eller heller äta den på. Dagens guide var Emma.

Dag 8. Arvidsjaur med omnejd. Jag och Sofia startade vår dag med att promenera runt en liten mysig sjö. Första anhalt idag var Lappstaden, där det finns ett 80-tal kåtor och härbren. Sedan for vi till Anna-Lisas souvenirshop, och som jag tidigare skrev. Man kan inte släppa in mej i en souvenirshop. Jag kom ut härifrån med en samisk nåjdtrumma och en mössa. 280 spänn fattigare. Vi for nu mot Arjeplog, och nu längs vägen såg vi massa renar, bland annat Greger, Stig och Sven!! Måste då bara tillägga för tydlighetens skull att det är jag som döpt renarna till detta!!! I Arjeplog fick vi först en liten introduktion av staden av personalen på Turistbyrån, innan Gustav tog över och guidade i kyrkan. Efter kyrkobesöket var det dags för lite lunch på Mathörnan innan vi gjorde ett besök på Silvermuseet. Vi for sedan vidare mot ett högt berg där vi hade utsikt över Arjeplogsområdet. Nu for vi tillbaka mot Arvidsjaur där vi åkte upp på ett annat utsiktsberg med utsikt över Arvidsjaur. Sitter nu och väntar på dagens middag. Idag var även Jassi och Patricia guider.

So long!! Vi hörs en annan dag gott folk!!!


Sverigeresa, del 1

TK11:s rikstäckande Sverigeturné började i tisdags, alltså den 4 september, tidigt på morgonen. De första i klassen gick på Ystad och  några av oss i Tomelilla. Vi hämtade upp vår dokumentärfilmare Jessica i Brösarp innan alla som skulle med på resan var på bussen. Vi for upp mot Kristianstad och sedan in i Blekinge där vi hade vårt första stopp vid Galtsjön. Rastplatsen ligger jättefint vid en liten sjö, men det var kallt som satan tyvärr. Vi for vidare mot Kalmar där vi hade ett studiebesök inbokat på Kalmar Slott. Vår guide, Markus, var det snyggaste jag sett på flera år, och jag talade om inför vår dokumentärfilmare att jag minsann hittat min drömman och att vi ska gifta oss. Han vet inte om det än bara. Efter studiebesöket så var det dax för en liten lunch och den blev på den grekiska restaurangen Athena! Vi for vidare mot Stockholm och hade ett stopp strax norr om Norrköping, minns dock inte vad stället heter, vi åkte sedan ca 1 timma innan vi var tvungna att ha ett ytterligare stopp för busschauffören, men han kunde ju förlängt stoppet innan. Tycker jag. I Stockholm fick vi oss en liten rundtur i stan innan vi kom fram till hotellet i Wärtahamnen. Efter middagen blev det nog tidigt läggdax för de flesta av oss. Dagens kommentar står helt klart Becca för: Jag trodde restaurangen rörde på sig!!!! Då hon såg Silja Festival tuffa ut...

Dag 2. Jag och Sofia tog oss en liten morgonpromenad i Wärtahamnen innan vi gick ner och åt frukost. Lite kyligt var det, men det värsta var nog ändå området som vi tvingades gå i, vi fick gå till Siljaterminalen och vända. Först fick vi en liten bussrundtur i norra delarna av Stockholm innan vi fick en guidad tur i Riksdagshuset. Efter Riksdagshuset fick vi fri tid och lunch, och då fick jag passa på att gå in på apoteket och bunkra upp ett litet medicinförråd. Kände att jag hade lite ont i halsen kvällen innan. Efter lunchen var det dax att gå en liten guidad tur i Gamla Stan. Helt plötsligt upptäckte jag att jag var jättehes! Tro nu inte att jag kan hålla tyst för det... Även om jag kanske inte pratade lika mycket som vanligt. Efter vandringen i Gamla stan så gick vi till Stadshuset där vi fick en guidad tur. Tyvärr började jag bli ganska trött och hade hyfsat ont i fötterna, men det var intressant att få se Blå Hallen och Gyllene Salen. Efter Stadshuset fick vi en liten bussrundtur på Djurgården och runt Gärdet!! Efter middagen åkte jag och Sofia upp till Sky Bar på 17:e våningen på hotellet. Vi var inte där så jättelänge utan vi åkte ner och softade på rummet.

Dag 3. Dvs idag! Frukost och avfärd mot Örnsköldsvik. Första stopp blev i Uppsala, där vi bokat in ett besök i Domkyrkan. Mycket intressant tycker jag. Det var faktiskt lite kul att se Gustav Vasas grav, men så tycker jag ju det är intressant med historia och kungar och annat gammalt. Efter guidningen lite fri tid, men då studiebesöket drog ut på tiden så hade vi bara knappt 45 min. Lite tråkigt bara, men så är det. Jag får helt enkelt åka tillbaka till Uppsala någon gång!! Efter Uppsala for vi vidare norrut och vi åt lunch någonstans i Hälsingland. Det skulle tydligen vara Sveriges största Värdshus... Nästa stopp blev vid Höga Kusten Bron, och då Höga Kusten är ett Världsarv så kan jag ju bocka av det på listan över besökta Världsarv. Nu bar det av mot Foppaland. Väl i Ö-vik så räknade jag ju kallt med att Foppa skulle stå och ta emot oss vid hotellet. Varför han nu skulle göra det? Nu gjorde han inte det, och jag ger honom en ny chans imorgon innan vi far vidare mot Haparanda! Är fortfarande väldigt hes, och jag har även varit mycket tyst idag. Tyst för att vara jag!!! Nu är det snart läggdax så att jag orkar upp i morgon bitti. Frukost 6.45, samling 07.30, avfärd 7.50!

Jag återkommer när jag har tillgång till nätet!!



På Sverigeturné

I morgon går så startskottet för TK 11:s stora Sverigeturné. Tomelilla (Ystad) - Kiruna med en utflykt till Abisko och Esrange T/R på 12 dagar i en buss!!! Det känns dock inte som om det är imorgon redan som vi ska ge oss av, vi har planerat, planerat och planerat men ändå känns det långt borta. Och det är i morgon som vi åker!! Vi är tilldelade olika delsträckor och jag och Catha ska guida mellan Haparanda-Kiruna!! Vi hörs när jag är hemma igen, om jag inte orkar blogga nån gång på turnén kanske. Men jag lovar inget.

Det blev ganska lugnt ändå

Jag hade tidigare i veckan "vrålat" ut att jag är FESTsugen!! Detta anammade både Sara och Ida och vi bestämde ganska snabbt att vi skulle ut  på lördag. Detta såg jag framemot, men fick sedan pengaångest ett par dagar sedan och lade bort de tankarna. Detta gjorde inte Sara och Ida. Och har jag sagt att jag ska gå ut så får jag ju hålla det. Jag såg igår framemot en lugn kväll hemma för mig själv så att jag skulle kunna jobba undan lite skolarbete, när jag får ett meddelande på msn från Ida som säger att Sara inte kan gå ut på lördagkväll för då ska hon jobba på Gästis, alltså skulle vi ev gå ut igår kväll. Nej, var min första tanke, inte nu när jag planerat en lugn hemmakväll... Men jag var ju trots allt tvungen att handla lite så jag hade något att svalka min strupe med under kvällen om vi bestämde oss för att gå ut. Det blev ett besök på systemet, ett besök på COOP där jag inhandlade Sprite och Piggelin... Ja ni kan säkert nu gissa vad jag skulle dricka. Jag satt här vid datorn, som vanligt, när jag och Ida började prata igen på msn och vi bestämde att vi minsann skulle ut och festa. Snabbt in i duschen, leta kläder, rafsa ihop alkoholen och sedan via pizzerian för att sedan ringa på hos Sara och Ida. Pizzan satte vi ganska snart i oss. Sen var det dags att börja festa... Hade dock lite dålig förfest musik, men man har ju inte roligare än vad man gör sig. Fick fixat håret och make-upen med... Tog taxi in till Ystad där vi snart styrde kosan in till BaråBar. Nu är inte jag något större fan av BaråBar och jag undrar eg varje gång jag är där, vad jag gör där, framför allt de gånger jag inte är typ "aprak" och det var jag inte igår kan jag meddela. När det väl spelades musik som jag tycker är bra så är det inte jävel uppe på dansgolvet, jag måste ha väldigt konstig musiksmak!! *ler* Kom hem igen vid 03.30 och kom på att det är ju friidrotts-VM på och det kanske är något LIVE, och det var det ju. 50 km gång!! Det är väl typ enda sporten/grenen inom friidrotten som jag inte följer... Så jag somnade ifrån det hela ganska snabbt. Vaknade upp vid 10.15 tiden och var väldigt trött, det kan bero på att jag var hemma sent/tidigt hur man tolkar det, men även att jag i drömmens värld höll på att flytta någonstans. Vart minns jag inte, men det var riktigt krångligt i alla fall.

Idag är tanken att jag ska bli klar med LIA-rapporten - tror det är avklarat nu, måste bara göra ett par finjusteringar, jag ska göra klart engelskaläxan och läsa på inför Sverigeresan, som jag åker på på tisdag redan!!! Jag och Catha är ansvariga för sträckan Haparanda-Kiruna... Vi ska ju guida själva på resan så det är absolut ingen nöjesresa...


Måste fixa lite mat nu oxå, kycklingsallad blir det idag... *mums*