Sista maj!

Så var ännu en månad snart över då! Tänk vad fort tiden går egentligen. Har idag jobbat själv hela dagen, och jag får betalt för det. najs!!! Livet flyter på här i Tomelilla. Tyvärr är pengarna i princip redan slut. Men jag är icke förvånad.

Nästa helg kommer mina föräldrar ev ner hit, eller rättare sagt de kommer hit. När min kära far säger att dom kanske åker ner så betyder det till 99,9% att dom kommer att komma ner. Det ska bli kul. Nu ska jag verkligen visa dom sidor av Österlen som dom inte sett. Min kära mor ska äntligen få komma till Kivik, och backarna i Brösarp. Har hon tur så tar vi en liten sväng förbi Stenshuvud oxå. Men det beror ju på vilket humör jag är på. Far han hänger bara med, han är bara nöjd att få komma ner till "ljuvliga Österlen"!!! Men visst är det ljuvligt här nere. Fast INTE när det åskar kan jag meddela. Då längtar jag hem till mor och far för att citera Markoolio.

Tosselilla

Har varit på Tosselilla och "delat ut" broschyrer under barnens dagar. Fast dela ut kanske var att ta i... Känns nästan som om jag tvingat på dom... Det är inte så där jättemånga som har tagit broschyrer kan jag säga. Men å andra sidan så skiter väl folket där i broschyrer från Österlen, de är där för att deras kids ska ha kul... Jobbar mkt hellre på TUR-mässan och "lockar" in folk än står på  Tosselilla under barnens dagar. Det var riktigt sega 5 timmar igår och 2 1/2 timmar idag. Sen regnade det som fasiken idag med vilket inte gjorde det hela roligare. Framför allt inte när jag skulle cykla hem... *haha* Är i alla fall riktigt trött nu och skulle helst av allt vilja gå och lägga mej och sova... Men det är väl kanske lite tidigt för det!

Är ledig i morgon och hade tänkt att åka in till Ystad för att kolla om det finns några byxor i min storlek, men det brukar det ju inte göra så jag har inte allt för stora förhoppningar på det...

Har upptäckt en gammal favorit. Bon Jovi. Så nu spelas det Bon Jovi för fullt här. Ber om ursäkt kära grannar. Eller kanske inte till alla. Det finns några av er som kan väsnas... Ni vet vilka ni är.

Nää nu ska jag sätta mej i fåtöljen och käka chips med dip, dricka lite cola och vänta in klockan tills den blir 21.00. Då åker TV3 på och "Oceans 11"..

Ha det bäst nu alla... Kram

Varmt!!

Idag är det väldigt varmt här i Tomelilla igen. Den här dagen är ganska lugn ur praktiksynpunkt: Dagens uppdrag bestod i att sätta upp affischer om Invigningen av Linnéleden den 2 juni. Har till och med haft en leasingbil till mitt förfogande. Tyvärr så kom jag inte fram till entrén av Tosselilla, det enda stället som jag egentligen behövde en bil till. Det var stora stängda järngrindar där.. Men jag ska ju ändå dit i morgon och jobba så jag tar med mej ett par affischer dit då. Snart ska jag iväg till Liljegrens Vandrarhem och kolla in hur det ser ut där...

Har varit duktig idag med med en morgonpromenad med Becca, sedan var det dags för en välbehövlig dusch innan jag traskade bort till Becca för att käka lunch. Det blev färskpotatis (nypotatis säger man visst här nere), gräddfil, gräslök och stekt kycklingfilé. Mycket gott kan jag säga. Efter den mycket goda lunchen var det dags att ta sig till kommunhuset för att hämta den lilla leasingbilen och åka runt och sätta upp affischerna.

Jag och Sara ska käka tacos ikväll och jag har lovat att maten är klar när hon dyker upp hos mej kl 19 så nu får jag väl försöka hålla det oxå...

Dagens glädjeämne är att jag har lyckats gå ner 3.2 kg sen jag vägde mej sist och det är ett litet tag sen jag vågade stå på vågen. Kan det vara så att mina morgonpromenader har givit lite resultat?

Ska käka lite glass nu innan jag ska bege mej till Liljegrens

Jobbat själv...

Då var denna "arbetsdag" över. Idag fick jag återigen förtroendet att öppna turistbyrån själv, öppnade även i torsdags och det är ju kul att Hette litar på mej. Igår när jag var själv en liten stund så ramlade det in 8 tyskar. Min tyska är inte den bästa just nu heller kan jag ju meddela, men naturligtvis så gick det ju bra. Det är ju ändå mej vi pratar om. *hihi*

Vet inte riktigt vad jag ska skriva... Det går bättre och bättre för varje dag på Vägstationen. Nu har jag till och med börjat våga svara i telefonen. När jag är där själv så har jag ju tyvärr inget större val...

Träningen inför Tjejmilen flyter på. Kan meddela att jag var riktigt stel i min gamla fotbollskropp igår när jag var ute en runda. Det kan kanske bero på att jag faktiskt var ute 1 timma och 5 min och joggade i söndags, det är jag inte riktigt van vid. Än. Ska ut nu om en stund och jogga lite med Becca. Var även ute i måndags och joggade med henne och Sara, men Sara drog upp ett jädra tempo. Trodde för ett ögonblick att vi skrämt iväg Becca från fortsatt löpträning för all framtid, men hon ska ut med mej i kväll.

Apropå Sara. Becca ringde mej i morses och frågade om jag pratat med Sara. Sara var nämligen försvunnen. Jag trodde naturligtvis att hon skojade för hon brukar tycka det är kul att skoja med folk. Så jag tog det väl inte sådär jätteallvarligt till en början. Becca berättade att Sara skulle sova över hos Becca, men när Becca vaknade i morses så var Sara inte där, alla hennes grejer, inkl. nycklar hem och mobil, var där utom hennes skor... Och Sara. Efter en stund ringer Becca och säger att Sara är återfunnen. Jag var naturligtvis tvungen att ringa och skälla lite på Sara. Sara berättade då att  hon på fyllan och villan fick för sig att gå hem och sova istället för att sova hos  Becca. Det roliga var att Sara hade inga nycklar på sej, men hon kom på den briljanta idéen att klättra in genom köksfönstret. Som tur är så bor Sara på första våningen, men ändå. Det är en liten bit upp. Jag önskar att jag hade fått se denna syn. *haha* Jag säger bara: Sara. Henne kan vi inte släppa lös hädanefter.

Har väl inget mer kul att berätta nu vad jag kan komma på. Ha det!!

Kom precis på en sak till. Jag har nu egen mejl inom kommunen. Det ni... Om det nu är nåt att skryta med.

Rättelse

jag har skrivit att jag ska vara på Tosselilla och jobba nästa lördag, den 26 augusti! menar naturligtvis den 26 maj. Men det är fortfarande nästa lördag!

Vägstationen Brösarp, dag 2

Då har man överlevt dag 2 på praktiken då. Idag har jag varit ett par timmar ute på vägstationen. Där så plockade jag i ordning lite broschyrer, försökte hjälpa några turister och försökte beställa broschyrer från Rikantikvarieämbetet. Det var lättare sagt än gjort. Jenny ska göra ett nytt försök i morgon.

Tillbaka i Tomelilla var jag med på ett möte typ APT. Det gav inte mej nåt speciellt, men varför skulle det göra det. två dagar inpå praktiken, men det är ändå kul att få delta. Har även varit ute och kollat på stora hotellet, hasse&tage museet och golfhotellet här i tomelilla idag. Passade även på att åka till skolan i leasingbilen för att skriva ut lite papper.

Nästa lördag (26 augusti) ska jag stå på Tosselilla hela dagen och dela ut broschyrer. Det ska bli kul och det är oxå kul att de litar på mej redan. *haha*

Här kommer sista kapitlet om min mobil:
Fick avin där det stod att jag hade ett paket att hämta ut på postens utlämningsställe. Jag rusar dit så fort jag bara kunde. Efter Cityakuten måste jag ju tillägga. Väl framme på ICA Kvantum här i Tomelilla så passade jag på att handla lite kvällsmat. Ställde mej i den rekordlånga kön för att hämta ut min mobil. Vilket jättepaket dom hade lagt min mobil i. Väl hemma igen så sliter jag upp lådan, och upptäcker att mobilen ligger i en annan låda. Jag hade minsann inte lagt min mobil i en låda. Då upptäcker jag att jag fått en helt sprillans NY mobil. En svart k750i, istället för min gamla silvriga. Och jag behöver inte betala något heller. Jag antar bara att min mobil inte gick att laga. *haha*

Nu ska Jenny kolla på TV resten av kvällen. Ugly Betty, Desperate Housewives och Christine står på programmet.

Vägstationen Brösarp, dag 1

Första dagen på LIA:n. Började klockan 10.00 på turistbyrån i Tomelilla (kommunhuset) där min handledare Henriette jobbar när hon inte är ute i Brösarp. Började med att hälsa på alla. Kommer inte ihåg ett namn... Eller nåt har väl kanske fastnat. Tog en snabb fika innan vi åkte ut på en liten Österlentur, fast vi höll oss inom Tomelilla kommun. Det jag fick se/besöka var:

  • Konsthallen i Tomelilla
  • Hasse & Tages filmgård strax utanför Tomelilla
  • Bondrumsgården
  • Hallamölla Gård
  • Hallamölla fallet
  • Kaffestugan vid Alunbruket
  • Illstorps Lustgård
  • Östergård i Illstorp
  • Glimmebodagården
  • Brösarps backar
  • Ravlunda kyrka
  • Vitaby
  • Onslunda

Fick sluta vid 14 idag, men jag var helt färdig efteråt. Gick till skolan för att skriva ut ett par saker som kan vara bra att ha hemma under sommaren, Men tro nu inte att jag kom ihåg att skriva ut allt... Alltså måste jag dit nån mer dag

Var på Nautilus och tränade lite idag. Jag körde rygg och mage.

Apropå min mobil så ringde Patrik upp efter att ha eftersökt den i hela Sverige, han meddelade att den låg i en ´telenorbutik i Malmö nånstans, men att dom ska skicka den till mig idag, alltså bör jag ha den på onsdag. Fan ta dom både på posten och Telenor om inte telefonen är hos mej på onsdag kväll.

Nu ska Jenny slappa framför TV:n. jag ska ju orka med att gå till LIA:n i morgon.


Något måste vara fel...

... jag har nämligen ingen träningsvärk.  Och jag som var ute och sprang, eller rättare sagt joggade i hela 48 min i sträck igår... Jag känner ingenting, inte någonstans på hela kroppen...

sitter just nu och pratar med telenor ang min "försvunna" mobil... får se om den nånsin kommer att komma tillbaka till mej... I miss my phone!!!

nu verkar det som om posten i bulltofta har lämnat ut min mobil till någon annan... vad fan är det här!!!!!!!!  så nu ska jag ringa posten och fråga vad det är frågan om...

pratade precis med posten. enligt dom så finns mobilen hos telenor... ska ringa telenor igen...

har nu pratat med telenor. Patrik som jag pratade med ska leta upp mitt paket och sedan se till att min lilla mobil skickas hem till mej.

Måste äta frukost nu innan jag dör!!!

Träning inför tjejmilen

Träningen inför tjejmilen går långsamt framåt. Idag var jag ute och joggade, om man kan kalla det tempot jag höll för joggning, i hela 48 min i sträck. Det är bra för att vara Jenny i alla fall. Jag är mycket nöjd med min bedrift. Det tror jag Sara är oxå. Sara är nämligen min PT/mentor inför Tjejmilen, så gör jag inte som hon säger så kan jag räkna med straff. Och Jenny tycker inte om straff... Igår var jag på gymmet och fredags gjorde jag ett försök till simning. Orkade 300 m, sen gav jag upp. Kändes som om jag inte riktigt fick med mej vänsterknät när jag simmade, och då ger jag upp...

Var hos Claudia i går kväll, hon hade ett litet partaj för att fira att hon nu lagligt får handla alkohol på systemet här i Sverige. Sen att hon har kunnat handla alkohol ändå hör inte hit. Det var trevligt, framför allt slapp jag ju sitta alldeles ensam och kolla på Eurovision som det nästan blev. Ja Eurovision ja, Serbien vinner med, en som de flesta experter har sagt, en sångerska som är alldeles för ful för att lyckas i Eurovision. Våra svenska stoltheter The Ark kom på en 18:e plats, så nu måste vi kvala nästa år. Jag kommer nog att bojkotta hela skiten nästa år!!

I morgon börjar LIA:n och jag ser verkligen fram emot att tillbringa 11 veckor på Vägstationen Brösarp (turistbyrå).

Blev bestämt att Anna, en av mina allra bästa vänner kommer och hälsar på mej här nere på Österlen i sommar. Hon tar med sig sina små änglar, Erik och Lovisa oxå. Vi ska bl.a. till Tosselilla, äntligen får jag leva ut min barnslighet!! Sen kommer en annan av mina bästa vänner Theres ner oxå i sommar. Och jag ska hem till Thn oxå, plus att vi ska jobba med examensarbetet och Sverigeresan i sommar. Hur ska jag hinna med allt? Och jag som är så tankspridd nu för tiden...

Det var väl allt jag hade att rapportera för den här gången.

School's out for summer

Igår var sista dan på skolan inför lia:n och sista dan på skolan i tomelilla. Till hösten flyttar vi ju till Ystad. Fick lite lätt panik igår när datorn inte ville samarbeta. Och jag som inte sparat mitt engelska arbete på servern, som vi SKA göra. Det var nära att jag fick köpa mig ur den situationen. Det var ju sista dan att lämna in uppsatsen i engelska. Jag kämpade hela förmiddagen med min älskade lilla lap-top. Efter lunch behagade den starta upp igen. Och det var tur det för då skulle jag redovisa om York på engelskan. Hade ju förberett ett litet powerpoint-spel till. Jag tyckte väl att det gick sådär med redovisningen men Mark sa att det var bra, tror till och med han sa mycket bra. Där ser man... Kan det kanske ha berott på mitt lilla ess i rockärmen. Jag bjussade på After Eight!! Man får inte vara dum...

Tänkte jag skulle till skolan i dag med, bara för att skriva ut en kopia på engelskauppsatsen plus lite annat smått och gott. Tog med mej datorn, den fungerade ju  hemma igår kväll och i morses. Men icke när jag kom till skolan. Allt jag fick ut var abstracten och framsidan!!!! Gick hem igen, då regnade det. Jag och Sara bestämde att ingen av oss minsann skulle gå ut mer idag. Kom hem, kollade på tv en stund innan jag vågade mej på att starta datorn. Först hände ingenting, sen hände ingenting, men helt plötsligt behagade den att fungera som jag vill... Nu har den fungerat sedan dess.

Var ute och joggade förut. Måste ju träna inför Tjejmilen i augusti... Så håll tummarna för mej allihop att jag kommer att orka genomföra det. Nu ska jag tillbringa resten av kvällen med att slappa framför tv:n

Kram Jenny

Mera plugg...

Sitter inomhus denna underbara och soliga söndag. Men varför då? Jo därför att jag är studerande och har en massa skolarbete att göra. Som tur är så har vi bara tre dar kvar i skolan innan LIA i 11 veckor!! Tjoho! Har fått ihop 10 sidor på engelskauppsatsen nu, men det återstår lite finslip innan jag är beredd att lämna in den på onsdag. Satt verkligen hela dagen igår och skrev. Nu ska jag göra klart manuset till den muntliga redovisningen oxå, men får verkligen inte glömma att plugga marknadsföring heller. Tenta på tisdag icke att förglömma. Tänkte jag skulle ta tillvara på den här dagen och plugga, men istället fick jag för mig att kolla på en gammal klassiker. Törnfåglarna. Haken är den att filmen är totalt 464 min lång. Orkar inte ens översätta det i timmar...Men eftersom jag sett filmen/serien tidigare så orkade jag inte se alla sega bitar, så det blev lite snabbspolning här och där. *haha*

Vad har mer sen sist? Marknadsföring i torsdags då fick vi sitta och plugga själva... Eftermiddagen hade vi turism där vi pratade om olika trender inom turismen. Jag och Emma var och satte in pengar till Bo till Sverigeresan... Var och kollade på "lägenhet" i Ystad, eller rättare sagt rum, med gemensam toa/dusch, kök och allrum. Det var ingen höjdare kan jag meddela. Rummen i sig var det väl inget fel på. Men sen var allt möblerat redan, köket var inte fräscht samt att spisen är sämre än den jag har nu!!! Men det värsta av allt är nog ändå att det inte går att få Internet där och det är vi ju beroende av i skolan.

Fredag förmiddag hade vi återigen marknadsföring där vi fick plugga inför tentan på tisdag! Fick sen ett infall att kolla på rum på hotellet i stället. Sagt och gjort jag åkte dit och har nu skrivit upp mej! Så jag flyttar till hotellet i höst. Det var inte det största rummet men å andra sidan tjänar jag 1300:- i månaden, samt att jag slipper elen och TV-licensen. Bredbandet har jag ju redan betalat för och är bunden till januari tror jag men det bjuuuur jag på. Ska ringa till Lifra nu i veckan och säga upp min nuvarande lägenhet. Nu ska jag bara bli av med alla mina saker. Lättare sagt än gjort. Men det lutar åt att jag skänker linneskåpet och ena bokhyllan till Erikshjälpen, slänger soffan, syrran får tillbaka sitt köksbord. Anna vill ju gärna ha mitt databord, så det ska hon få. Vardagsrumsbordet vet jag inte vad jag ska göra av, men sängen, fåtöljen, IKEA-hyllorna och byrån får följa med till hotellet..

Filmkväll i fredagskväll med bejbsen dvs Sara, Ida och Martina. Kvällens filmer var The Holiday med Kate Winslet, Jack Black, Cameron Diaz och Jude Law och Pirates of the Carribean, död mans kista med Johnny Depp. Orlando Bloom och Kiera Knightley. Härlig blandning må jag säga. Var dock trött och lyckades somna en kort stund under Pirates of the Carribean... Marängswissen satt gott i min mage kan jag lova.

Personliga samtal

Idag var det engelska på schemat, hela dagen. Kan kännas lite segt. Idag var det även dax för personliga samtal med Mark, vår engelsk lärare. Jag blir bara så himla nervös när det är dax för personliga samtal. Men det gick väldigt bra, så nu kan jag sova lugnt i natt. *hihi* Det är bara det att han ökade pressen lite på mej, men det kan oxå vara precis det jag behöver, en liten x-tra spark därbak om man säger så. Resten av dagen så har jag jobbat med engelskauppsatsen, plus att jag har börjat lite med den muntliga presentationen. Jag var till och med så kaxig att jag sa till Mark på samtalet att jag minsann kunde gå fram och göra min presentation idag redan. Kanske inte det klokaste med tanke på att jag knappt börjat förbereda mej på det innan. Fick till svar att han förväntar sej att det är en mycket bra presentation på onsdag, då jag inte är rädd för att gå fram och prata inför klassen... Fick sedan ett tips att läsa en bok eller två på engelska i sommar, för att inte tappa för mycket nu under den långa sommar-LIA:n. Får väl försöka mej på en bok då kanske. Det behöver ju inte vara Bill Bryson... *haha*

Var även modig och ringde till Vitlycke museum förut och förhörde mej lite med anledning av min uppsats. Mejlade även turistbyrån i Tanum angående uppsatsen. Då uppsatsen ska vara inne på onsdag nästa vecka så förstår ni ju att jag är ute i mycket god tid. Not. Men det löser sig säkert...

Fick en liten present av en kompis idag (Theres) det var ett litet mobilsmycke, med min favorit Nasse. Tack så mycket.

Ska kolla på lägenhet i morgon, tillsammans med Ida, Sara och Sofia. Den ska ligga inne i centrala Ystad och det är ju en fördel nu när skolan ska vara i Ystad till hösten.

Måste återgå till studierna nu!!


Sköna maj välkommen till vår by igen...

Visade Stina runt lite i Trollhättan igår, det var kul att få visa upp vår vackra stad, som grädde på moset så var det fallpåsläpp oxå. Efter det så for jag iväg några mil söderut, närmare bestämt till Göteborg för att kolla in den allsvenska matchen Blåvitt-Halmstad. Lyckades få en p-plats på Shell Ullevi och det är inte alltid så lätt kan jag meddela... Letade upp biljettkassan på Ullevi och den låg inte så där jättesynligt om man säger så. Som tur är så visste jag på ett ungefär vart den befinner sig. Efter att ha fått tag i biljetter så var det dags att möta upp syrran på Drottningtorget. Eftersom vi båda var hungriga så var det bara att hitta nånstans att äta...

Matchen då? En riktig jävla skitmatch kan jag lugnt påstå. Det märktes att Niklas Alexandersson var borta!! Det blev trots allt 1-1 till slut inför fjuttiga 8 000 åskåadare. På en arena som tar drygt 40 000!!

Nu är jag tillbax i Skåne i min lilla lägenhet och jag kan bara säga Home Sweet Home. Egentligen borde jag försöka plugga lite men hur spännande är det med alla bra tv-program nu ikväll.