Uppdatering från Jenny

Då jag gärna efterlyser uppdateringar från andra bloggar jag läser så är det väl kanske bra om jag uppdaterar min egen...

Vart ska jag börja? Lasagnen jag gjorde till syrran blev naturligtvis bra, vad annars? Jag dammsög hela lägenheten och plockade även i ordning en del så hon blev glatt överraskad när hon kom hem på kvällen. Jag och Theres körde ner mot Tomelilla utan omvägar. Vi gjorde inget särskilt när vi kom hit, det kluriga för oss var vart vi skulle köpa pizza ifrån och vad för pizza vi ville ha.

Måndag så jobbade jag, Theres körde mej dock snällt till jobbet samt hämtade mej när jag slutade. När jag kom in på turistbyrån var där fullt med folk som genast behövde hjälp. Blev lite lätt stressad där ett tag för jag hann ju knappt sätta igång datorn. Men sen flöt dagen på som vanligt, inget spännande att rapportera, inte vad jag minns i alla fall. Vi tog vägen förbi Simrishamns turistbyrå och hämtade lite kartor, sedan for vi till Ystad och käkade.

Tisdag: Theres var snäll och körde mej idag med. På jobbet fick jag mej en prövning utan dess like. Det kom in en tysk man och ville veta vad skillnaden var mellan vanlig diesel och biodiesel (2). Herregud!!!! Det vet jag inte ens "på svenska", och detta skulle jag försöka förklara på tyska!!! Oh my God! Ringde Statoil i Simrishamn där de tankat, men de behagade inte svara, jag hittade då via Statoils sajt en sida där det vad jag fattade det som att skillnaden är att i biodiesel så har dom någon ny komponent, t ex rapsolja så minskar man koldioxidutsläppen med en massa ton per år. När jag skulle värma min mat så låg där hela familjen hund och mamma hund diade ett par valpar, framför micron låg pappa hund och tittade på mej. Jag kände att jag inte hade hjärta att störa vovsingarna så jag återvände utan att värma min mat. Lunch blev istället en glass kl 16.30!!! Drack en cola vid 14.30. Tog bussen hem och dagens middag/kvällsmat blev pannkakor. *mums*

Onsdag så var jag ledig och det innebar att vi for omkring typ hela dagen och kollade på saker... Vi åkte till S:t Olofs kyrka där vi fick en liten "personlig guidning", stannade till vid "Vallabacken" en gammal försvarsanläggning från jag vet inte när, Christinehofs slott, Havängsdösen, lunch i Simrishamn där vi råkade ut för värsta hällregnet, åt glass till efterrätt, åkte till hällristningarna i Simrislund, tog kustvägen neråt och stannade till lite vid Skillinge innan vi for mot Tomelilla, ett sista stopp innan blev dock vid Nedraby kyrkoruin. Vi handlade lite på ICA och sen orkade vi inte göra nåt mer den dagen! Det tråkiga är att Blåvitt förlorade mot Hammarby. Men jag vet vad det beror på. Jag hade inte mina matchtrosor pga av att det aldrig finns några tvättider här och att jag inte lyssnade på matchen via webben samt var uppkopplad mot Aftonbladet Zoom... Måste vara därför.

Torsdag: Theres åkte hem, vi for in till Ystad först, tog ett varv på stan innan vi tog en tur på klostret. Vi skulle också in i klosterkyrkan tänkte vi, men vi såg en kista därinne och en massa blommor så vi vågade knappt gå in. Det var dock ok så vi tog en liten snabbis där inne... Mycket ljus och fin kyrka måste jag säga. Vi åt "lunch" på Hartmanns innan vi snabbt klev in i Mariakyrkan oxå. Den är inte lika ljus och luftig men ändå vacker... Theres for hemåt och jag var kvar 1 timma medans jag väntade på tåget hem till Tomelilla. Gjorde inte så mycket mer den dagen.

Fredag dvs igår, jobbade igen. Började kl 9.00 för vi skulle få en liten genomgång av Citybreak - hotellbokningsprogram - det känns nästan helt ok att boka faktiskt... Lättare än dlbookit i alla fall. Dagen flöt på bra annars. Lite krångligt blev det dock när jag först tänkte tanka leasingbilen men upptäckte när jag stoppat in kortet att jag var tvungen att veta antal km som bilen gått. Jag lovar det visste jag inte!! Fick vackert starta bilen och läsa av mätaren.... Nästa problem var när jag skulle köra in bilen i kommunens garage, men jag kommer verkligen inte in!! RIngde Hette som inte heller kom in. Körde bilen bort till henne så får hon fixa in bilen i garaget senare. Tog en liten kvällspromenad med Sara innan jag satte mej framför tv:n.

Idag har jag oxå jobbat 11-18. Martina var snäll och körde mej annars hade jag fått sitta och vänta i 2 timmar innan jobbet, tråkigt nog att vänta 1 timma efter jobbet för att komma hem. Idag har det varit ganska lagom att göra faktiskt, sen är det ju perioder då det är ganska hektiskt ändå... Men det är lite kul ändå. Fick hämta Sara och Becca i Ystad med, först var det tänkt att jag skulle hämta dom i Svarte för de missade tåget och nästa gick inte förrän 2 timmar senare. Eller rättare sagt det var meningen att Martina skulle hämta dom men hon kom på att hon druckit lite så hon vågade sig inte ut på vägarna. Jag däremot har naturligtvis inte druckit så jag körde iväg, med Martina i passagerarsätet. Vi skulle tanka oxå i Ystad då vi upptäckte att Martinas tanklock var stulet. Som tur var så kunde hon köpa nytt på macken!!!

Ska kolla klart på Out of sight nu innan det är dax att nana!!! Är lite lagom trött nu.

See ya tomorrow, hopefully. If I remember of course.

Dax att bege sig söderut

Idag bär det av söderut och mot Skåne igen. Jag tar med mej min kompis Theres ner, vi får väl se vad vi hittar på... Jag ska ju jobba med!!

Innan jag åker ska jag dock fixa till lite lasagne åt syrran! Lovade visst det under ett svagt ögonblick här i Trollhättan. Ska vara snäll och dammsuga hela hennes lägenhet oxå. Hennes gigantiska 1:a!!! Vad kan det ta att dammsuga lägenheten? 10 min?? Så jag kan ju vara så snäll.

Måste nu bege mig ut i köket så att jag blir klar med allt!

Den vilda jakten på kaninen!

Idag har varit en riktig slappardag, vilket kan vara riktigt skönt!! Har väl slappat framför TV:n mestadels av dagen, vilket i och för sig inte är alls så konstigt med tanke på att jag av vissa anses vara en riktig TV-oman/TV-tittarmissbrukare. Vilket nog till viss del kan stämma. Jag och Nina har väl i princip diskuterat allt mellan himmel och jord...

Var hos mor och far och hämtade lite mat, färdigpackad och allt. Föräldrar är allt bra att ha!!! När jag var där så kom det fram att det antagligen vankades grillning... Mycket riktigt, efter ett tag så ringde telefonen hos syrran där jag fick meddelandet att jag var välkommen över på lite grillning. Det tackar jag inte nej till! När jag satt där i trädgården och väntade på att korven skulle bli klar så ser jag att det sitter en liten kanin under trädgårdsbordet. Mamma och pappa fattade som vanligt ingenting och framför allt så verkade de inte bry sig över grannens stackars lilla kanin. Men jag bestämde mej naturligtvis för att fånga in kaninstackaren och överlämna honom till grannen, mest för att markera att de faktiskt får hålla koll på sina husdjur. Det är nämligen inte första gången som deras djur kommer in i mammas och pappas trädgård - även hund och katt kommer in ibland. Men det var lättare sagt än gjort att fånga in den lilla kraken. Kaninen skuttade till och med ut ur trädgården och ut på stora gården. Detta ville jag ju inte för nu var jag ju rädd att den skulle försvinna ännu längre bort från husse och matte i huset bredvid. Jag hittade ett av banrne som är ägare till kaninen och han gjorde ett tappert försök att fånga in kaninen. Men då hoppade förstås kaninen in i mammas och pappas trädgård igen!!!! Efter att ha jagat runt efter kaninen i säkert 15 minuter (minst) så fick jag tag på den stackaren i en av pappas buskar. Jag återlämnade kaninen till ägarna men mamman i familjen bemödade sig inte ens att tacka. Otacksamma människa. Jag skulle i alla fall tacka om det var nån som fångade in mitt husdjur och återlämnade det... Men men, så är det. Barnen blev ju glada i alla fall, och det är det viktigaste för mej.

Efter att ha ätit mej mätt och belåten så begav jag mej hem till syrran igen. Det är som tur är inte så långt, det tar väl 4 min att gå mellan syrrans lägenhet och mammas och pappas hus. Nu var det dax att börja packa resväskan, jag åker ju hem till Skåne i morgon, hade redan lagt kläder och annat över hela syrrans säng...  Men tro nu inte att jag snabbt packade väskan, oh nej då. O Brother Where Art Thou gick på 4:an och jag som är lite svag för George Clooney fastnade ju naturligtvis framför TV:n!!! Men väskan är nu så gott som packad, det är ju alltid en del som man inte kan packa ner förrän precis innan man ska åka!!

Ska nu kolla klart Eurotrip på 5:an innan jag går och knyter mej.

Midsommarafton och hällregn

Jättekul start på midsommar. Vaknar till ljudet av regn utanför syrrans lägenhet, som jag nu har för mej själv... F*n var det första jag orkade tänka. Men men det är väl bara att göra det bästa av situationen...

Jag är inte det minsta avundsjuk på Becca och Linda som idag drar iväg till Kreta... Inte det minsta. Ha det underbart nu tjejer, men som sagt; gör inget som inte jag skulle göra!!!

GLAD MIDSOMMAR!!!!!

Hällregn och morgonpromenad

Vart ska jag börja nånstans? Hade planerat morgonpromenad som vanligt idag. Men när jag ligger halvvaken på en helt ok luftmadrass så hör jag att det regnar. F*n tänkte jag, jag gillar inte att gå ut i regn... Men när jag sedan slog upp mina blå och kikade ut genom köksfönstret så såg jag att det var uppehåll. Yes. Nu kan jag ju gå ut och gå i alla fall. För säkerhets skull tog jag på mej ett regnställ, för det var riktigt mörka moln på himlen. Tur var väl att jag fick på mej regnstället, jag hann knappt mer än gå utanför dörren förrän himlens portar öppnade sig. Efter att ha promenerat i drygt 5 min så var skorna plaskvåta, jag lovar det plaskade verkligen inne i skorna för var steg jag tog. Bara för detta oväder så var jag tvungen att ändra promenadväg så idag blev det bara 18 min mot 30 min i vanliga fall. Trots att det är lite drygt 13 timmar sedan jag kom in så är skorna fortfarande våta. Inte kul kan jag säga. Men de är väl förhoppningsvis torra till i morgon när jag ska ge mig ut på en liten joggingrunda. Haha, har ni hört, jag ska ut och jogga på midsommarafton, men så är väl mitt nya liv antar jag. Nykter kommer jag att vara med bara så att ni vet. Ska vara med en kompis som p g a ohälsa inte får dricka alkohol och då vill inte jag vara den som sitter och super...

Vad har mer hänt idag? Jag har umgåtts med en av mina bästa vänner Theres, det var inte igår kan jag säga, alltid kul att få snacka lite skit om man säger så. Var och kollade på en fotbollsmatch, med mitt gamla fotbollslag, Trollhättans FK, det är inte många i laget som är kvar sen jag spelade där. Jag har ju då tvingats sluta p g a knäskador och då jag inte vill hamna i en trimmad silverfärgad (med eldsflammor) permobil vid 40 års ålder har jag bestämt mej för att lyda läkarens order... Hur gick det då för tjejerna? Det gick tyvärr inget vidare, förlust med 7-0, det stod 6-0 till gästande Falköpings KIK i halvlek. Men så spelar ju Falköping i Allsvenskan och möter lag som Djurgården, Malmö, Göteborg FC och allt vad dom heter. Tänk att få möta Marta... Hon är världens bästa damfotbollsspelare för dej som inte vet det...  Det hade varit nåt. Jag blev hur som helst jädrigt sugen på att börja lira boll igen, men jag får väl avstå antar jag, för min egen skull.

Jag kör vidare med träningen inför Tjejmilen jag, förhoppningsvis så fortsätter jag att träna efter loppet som går den 26 augusti. Glöm nu inte detta datum boys and girls!!! Har ni tur så ser ni en skymt av mig i TV:n, risken är ju ganska stor att ni missar mej eftersom jag kommer att flyga fram i spåret. *haha*

Ha det nu så jättekul på Öland Lee och Sofia, och Becca du får ha det jättekul i Grekland, jag är inte det minsta avundsjuk på er.

Sayonara!



Träning och nya löpgrejer...

Tänk att solen tittar fram igen. Började nästan tvivla på att jag skulle få se den mer i sommar...

Har varit och köpt ett par nya "korta" löpartajts inför tjejmilen, men nu tvekar jag på om jag ska behålla dom. Eg vill jag ha ett par jättekorta (som typ bara täcker skinkorna) tajts. Jag vill ju ha en snygg solbränna inför Tjejmilen!!!!! *ha ha* Jag får väl kolla med min stylist syrran sen ikväll om jag ska behålla dom eller inte. Passade även på att köpa en ny löparklocka till syrran, hon har ju lyckats med konststycket att tappa sin gamla klocka i marken så att den gick sönder. Lillsyrran måste ju ha en löparklocka så att hon vet hur FORT hon springer sina löparrundor.

Mammsen ringde precis och frågade om jag kan tänka mej att käka hamburgare till lunch/middag. Och det tackar jag inte nej till. Alltså måste jag nu byta kläder, stänga av TV:n, och datorn för att köra mej och mammsen till Överby (köpcentrum)

Jag och syrran tränade inför Tjejmilen igår förresten, jag fick med henne runt på 3 km:s slingan i "Sandhemsskogen" och vi orkade hela sträckan, jag vet ju att jag orkar, men nu fick jag även bevisat för syrran att även hon orkar. Hon var lite tveksam till det hela först men med rätt pushning så kom vi runt.

Jag tog en liten löprunda i morses med, lovade syrran att kolla hur lång tid min morgonpromenad-sträcka tar att jogga. Det tog 20 min så det är strax under 3 km!!! Så nu vet ju syrran min ännu en sträcka att springa...

See ya later folks!! Ha det jätteskönt ute i sommarvärmen nu. Men använd solskydd, man bränner sig så lätt!!!

Hemma i Trollhättan!!!

Då var man hemma på en liten visit uppe i "Norrland"!! Det är ganska skönt att jag säga.

Mina föräldrar var ju nere i Skåne på ett litet besök. Vi for runt lite på Österlen, men frågan är eg hur intresserade de är, det är inte alltid man får någon feed-back, förrän efteråt... Passade på att skicka hem en stor väska med kläder med dem, då slapp jag kånka på den på bussresan norrut.

Var ledig i måndags (förra veckan) och passade då på att tillbringa 4 timmar i solen. Trots insmörjning så lyckades jag bränna mej på typ hela kroppen. Är det någon som är förvånad? Inte jag i alla fall. Tack Martina för att jag fick låna bilen din.  Shoppade en klänning, en kjol och ett linne. Jag som inga pengar har egentlien... Jobbade själv på turistbyrån i tisdags och det gick naturligtvis bra. Det var inte några jättekonstiga frågor den här dagen. Åt världens godaste lunch tror jag på En Smak Av Österlen. Jag rekommenderar verkligen det stället.

Åkte upp till Trollhättan i onsdags!! När jag kom hem tog jag syrrans bil och for till Överby Köpcenter för att leta present till min kära syster, men jag hittade inget. *typiskt*

Torsdagen den 14 juni fyllde syrran hela 27 år!! Happy Birthday to you. For iväg till "stan" och letade present till syrran. Efter lite luskande om vad hon kunde tänka sig vilja ha så blev det en ny kedja till hennes favorithänge, Bon Jovis senaste skiva (mycket bra...) och en gratängform!! Hon var nöjd med dessa. Jag fick oxå i uppdrag att fixa tårta (utan nötter och mandel), det blev en sommartårta med massa jordgubbar på. *mums*

I fredags hände inget särskilt under dagen. Var på bio på kvällen: Ocean's 13. Helt ok film faktiskt. Sen gör det ju inget att det är några snyggingar med i filmen...

I lördags promenad till stan, fika med mor och far. Sen var det tänkt att jag skulle pluggat lite inför Sverigeresan, men av det blev det inget!! Jag var dock redig och tvättade åt mej och syrran...

I går: fotboll!!!!! Blåvitt-Kalmar FF. En match jag och syrran såg LIVE, men det var lite trixigt att få biljetter. Trots att det eg inte var någon speciell match. Efter en ganska dålig första halvlek ur blåvit synpunkt så ledde blåvitt trots allt med 2-1 så blev det något bättre i andra. Tyvärr så kvitterar Lasse Johansson till 2-2. Men som tur är så nickar Jonas Wallerstedt in 3-2 i 91:a minuten och det blev 3 sköna poäng till Blåvitt!!!!

Idag: har jag inte gjort mycket kan jag meddela! Men det är skönt det med... Var en snabbis på Överby Köpcentrum med mor och far i förmiddags annars har jag mest suttit framför datorn och TV:n.

Sommarvärme

Idag har det varit riktigt varmt på Österlen vill jag säga. Då är det synd att man sitter inne på en turistbyrå och jobbar. Tänk om man kan flytta ut turistbyrån varma dagar. Det vore kanske nåt!!

I morses var jag riktigt duktig, var och gymmade kl 7.30!! Bara överkroppen dock, då min tanke eg var att jogga ikväll, men jag orkar inte. Jag gör det i morgon f.m. istället. Är nämligen ledig!!

Testade en ny restaurang i Brösarp idag. En vegetarisk sådan och jag tyckte att det var riktigt gott faktiskt. Så dit kan jag tänka mej att gå nån mer gång.

Vad har mer hänt idag? Jo det var jätte jättevarmt när jag gick tillbaka till turistbyrån efter lunchen, och jag blev riktigt svettig efter den lilla promenaden på typ 7 min. Vi snackar som i Barcelona när vi var uppe på Parc Güell. *hihi* Jag har varit själv på turistbyrån nu på eftermiddagen. Därav min ledighet i morgon... Jag har beställt en jädra massa broschyrer...

Måste plocka i ordning lite för mina föräldrar kommer ju ner i morgon!

Nu är jag anmäld...

... till Tjejmilen. Så nu har jag inga undanflykter längre!!!!

1 års jubileum!!

För exakt 1 år sedan satte jag för första gången mina fötter på Tomelilla-mark. Fast förra året var det ju den 6:e som idag. Jag skulle nämligen på intervju för Tomelilla Turismutbildning den 7 juni. Jag och syrran for ner hit i pappas fina Volvo och efter att ha varit en snabbis i Ystad, vid Glimmingehus och Simrishamn så for vi mot Tomelilla. På väg in till "centrum" så såg jag vart skolan var belägen och det var ju en liten tröst i alla fall, att veta vart jag ev skulle tillbringa nästan 2 år framåt. Vi svängde av mot centrum och förbi visade det sig min lägenhet, men sen missade vi att köra in mot centrum, dvs torget och körde rätt igenom byn!!! Vi vände i en rondell och gjorde en chansning när vi svängde mot Torget, sen skulle vi hitta Liljegrens Vandrarhem och det gick ganska bra. Vi installerade oss, bestämde oss för att utforska byn. Då vi var hungriga och inte hade några planer på att laga mat själva så käkade vi pizza på Maritza. På väg tillbaka till vandrarhemmet sedan så mötte vi några nynassar utanför Celtic-baren som skrek "Zieg Heil" och gjorde den berömda armrörelsen mot oss. Då tvekada jag på om jag egentligen ville bo här i nästan 2 år... Nog med nostalgin. Nassarna skrämde mej inte, för jag bor ju här nu och trivs faktiskt ganska bra!!

Idag var jag och Hette bjudna på Fiskfrukost på Buhres i Kivik där de informerade oss om lite vad som händer i sommar och så. Det var en herre från det nya Kivik Art Center, Österlen Sweden som informerade om vad som är på gång. Jag tror att det kan bli riktigt häftigt faktiskt. Jag kan tänka mej att ta en tur dit och utforska det hela i alla fall. Fiskfrukosten var väldig god, gott bröd, flera sillsorter, lax, såser till laxen och ett par röror samt ost. Yammi. Sedan bjöd Kiviks musteri på goda juicer. Innan vi for till Brösarp så fick vi se den nya baren på övervåningen, fiskbutiken och personalbostäderna som håller på att göras klara inför sommaren, förhoppningen är sedan att hyra ut rummen under lågsäsong till turister.

Dagen på turistbyrån flöt på bra, ett tag var det rätt mycket folk faktiskt men nu börjar jag få lite kläm på det hela så jag behövde inte så mycket hjälp faktiskt. Jag ser framemot sommaren faktiskt nu med alla turister...

Ska ut och jogga om en stund. Ska testa "Kronoskogen" vid Svampabanan/Tosselilla, det tråkiga är att jag måste cykla typ 15 min för att ta mej till motionsspåret, fördelen är att jag är uppvärmd och klar när jag kommer dit.

I morgon är jag ledig, men jag har ändå flera saker att ta tag i, så jag vet inte om det är så mycket ledigt. Måste t.ex. putsa fönstrena nu när mor och far kommer ner till helgen. Det ska bli jättekul!! Måste även hitta en present till syrran som fyller år nästa vecka. Lillsyrran blir 27!! Idag fyller min och syrrans kompis NIna 27!! Hade tänkt att ringa och sjunga vackert för henne i morses, men det glömde senila Jenny av så jag fick ringa och gratta till lunchen idag. Bättre sent än aldrig som det så fint heter.


Ha det så bra alla som läser min blogg. See ya!