Ny tradition på G?

Idag frågade Emma & co om vi (jag och Sofia) till Bullen & Bönan efter skolan. Vi svarade då att det hade vi nog eg varken tid eller råd med... Då sa Emma: Vad tråkigt, för vi är sugna på Bullen & Bönan, men vill inte gå dit utan er, och blir det inget  Bullen & Bönan så måste vi gå och träna!!! Jag och Sofia var inte så där jätte-svår-övertalade att ta oss till Bullen & Bönan. Och till slut satt vi 8 stycken på Bullen & Bönan och hade minst lika trevligt som förra veckan!! Men den här gången så hasplade jag inte ur mej nåt dumt. Inte vad jag vet i alla fall... Men min kära "kompis" från förra veckan dök återigen upp på Bullen & Bönan... Synd bara att denna lilla "tradition" kom igång så sent, jag och Sofia har väl iofs hängt på Bullen & Bönan ganska många måndagar nu, men det är lite roligare när det är fler med...

Skolveckan började med ett möte, med anledning av klassens frågor som dök upp i samband med att jag och Ida försökte gå igenom ledningsgruppsmötet förra veckan... Vet inte om vi kom fram till något vettigt egentligen, men så som jag ser det så kan jag känna att det är lite onödigt att älta "samma saker" om och om igen. Har inget hänt sen vi började skolan så lär det ju inte heller hända något sista månaden. Kan vi inte bara köra vidare den tiden som är kvar... Hade Organisation och Ledarskap och Turism idag. Jag hade även ett litet möte angående TUR-mässan på lunchen.

Imorgon har vi bara lektion på eftermiddagen, alltså hinner jag plugga lite innan skolan.

Dagens bästa: "Fan, du är ju blind Becca!!!!!!" Saras kommentar när hon provar Beccas glasögon på Bullen & Bönan, tidigare idag. Kan oxå meddela att detta var dagens stora skratt på Bullen & Bönan!!

Kramizar


Höst?

Ja, jag börjar i alla fall undra. Vinklar upp persiennerna och upptäckter att regnet fullkomligt öser ner och träden vänder och vrider på sig i blåsten. Hade jag inte vetat bättre så skulle jag lätt kunna tro att det är en höststorm som rasar utanför min lägenhet. Men, nu bor jag ju i Skåne och istället för fyra årstider så verkar vi ha höst, höst, höst och kanske lite sommar, ett par dagar eller så... Alltså, istället för att snön yr utanför mina fönster så ösregnar det...

Var i Malmö igår och guidade på engelska. Jag skulle ju starta hela dagen och hade som jag kanske skrev igår lite svårt att sova. Låg där i sängen och rabblade mitt manus och kände att jag hade koll på det. Men, ju närmare Malmö vi kom desto mer nervös blev jag, och när Edvard Persson (Pågatåget) rullade in på Malmö C så hade jag helt plötsligt ingen aning om vad jag skulle prata om. Jag var till och med osäker på inledningen... Jag vet eg inte varför jag blev så nervös, kan det bero på att det var klassen vi skulle guida för, kan det bero på läraren? Jag har ingen förklaring, men helt plötsligt drabbades jag av min berömda scenskräck. Den som en gång slog till så hårt, under en skolshow, att jag tittade ut genom "draperiet", sade Åhh fan, vad folk!!, och sedan valde jag att inte komma ut på scen, mer den gången.... Som tur var så var det meningen att jag skulle ha just den öppningsrepliken, men sen skulle vi ju fortsätta... Detta var iofs 1995, men det lyckas ändå återkomma då och då. Igår var ett sånt tillfälle... Jag började prata, glömde av halva inledningen, men improviserade istället så det blev helt annorlunda än vad jag tänkt. Sen kom jag inte många ord förrän jag glömt vad jag skulle säga. Som tur var så hade jag ett litet fuskpapper som jag kollade i och sedan körde jag igång igen. En annan positiv sak som jag gjorde var att jag hade ett par förflyttningar på Malmö C, alltså kunde jag läsa på lite medans jag gick... Alla gjorde ett jättebra jobb igår tycker jag, synd bara att vädret kanske inte var det bästa, men är det januari så är det.

Efter guidningen satte vi oss på Fagans i Malmö och drack lite öl och käkade mat, fast jag som numer nästan ser mej själv som nykter alkoholist drack naturligtvis bara cola... Jag känner helt enkelt inte för att dricka alkohol. Vilket var helt otänkbart för några år sedan!!

Väl hemma i Tomelilla igen, blev det en liten sväng till Celticbaren där vi naturligtvis var tvungna att kolla in de nya ägarna, och det är helt klart lockande att hänga där numer... Vem vet, kanske hamnar jag där ikväll igen.

Nu ska lilla jag ta tag i min lägenhet, har fått låna Sofias bil, så jag ska ta mej till återvinningscentralen och slänga en massa skräp. Har även tvättid idag så jag håller nu på att tvätta för fullt.

Ang alla kort jag skulle ta igår, så tog jag inte ett enda. Det var alldeles för kallt för att plocka fram kameran. Tur att andra i klassen fotade istället.

Heldag i Malmö

Japp, så är det. Idag ska TK 11 tillbringa hela dagen i Malmö, guidandes på engelska!! Jag ska börja denna dag med att guida på Malmö C, nu är jag dock rädd för att jag kanske kommer att vara lite väl överambitiös i mitt guidande. Jag har nämligen planerat att göra flera "stopp" på centralen innan jag lämnar över till Claudia... Ja ja, det märker jag väl sen.

Har idag sovmorgon, och behöver eg inte gå upp förrän 7.45, då jag och Sofia ska ut på vår dagliga morgonpromenad kl 8.00. Naturligtvis så vaknar jag kl 06.00 och kan absolut inte somna om. Jag har även drömt en massa om guidningen idag. Som att jag av nån anledning har "hyrt in" en guide som ska börja berätta mycket kort om centralen, men att jag snart upptäcker att hon kommer att guida själv i typ en timma. Det var inte min planering kan jag säga... Jag kan inte räkna in alla i klassen, alltså är jag skitnervös att Mark ska bedöma mej utifrån det... Jag kan nog meddela att jag är lite nervös över det hela. Jag kan mitt manus i princip helt utantill, men jag vill gärna "glömma" att första stationsbyggnaden är i renässansstil, och att den nya citytunneln kommer att ändra på att stationen är en "säckstation" - tågen kör tillbaka samma väg som de kom in på stationen istället för att fortsätta rakt fram.

Jag har i alla fall laddat batterierna till kameran, och hoppas nu att det i alla fall kommer att vara uppehåll, då vi kommer att tillbringa typ hela dagen utomhus. Men meteorologerna hotar med regn alt snöblandat regn i Malmö. Jag får väl be Sofia ta ett snack med Han där uppe, hon har tydligen "öppen kanal" dit, då hon kommer från Jönköping.

Ha det...

Ooops, I did it again!!

Nu är det nästan så att till och med jag skäms över vad jag ibland slänger ur mej... Var på Bullen & Bönan i måndags tillsammans med Sofia, Sara, Ida, Martina, Stina, Becca, Tjorven och Emma för att fira att vi klarat Europatenta och Redovisningstenta. Vi hade det riktigt kul och vi satt och snackade om allt möjligt då jag och Sofia bestämde att vi skulle ladda mitt värdekort med 100:- var för att ta oss till Malmö på fredag. Där vi för övrigt ska guida på engelska. Detta resonemang uppmärksammade Tjorven som undrade hur vi kunde komma till Malmö tur och retur så billigt, alltså vilka specialpriser vi hade... Jag svarar då reptilsnabbt: Jag k****ar med tågvärden!! Kan ju då meddela att detta viskade jag ju lixom inte och vi var inte heller ensamma på Bullen & Bönan. Först blir det helt knäpptyst i hela lokalen. Strax därefter bryter värsta asgarvet ut!! Där sitter jag och funderar på vad det egentligen är som jag har kläckt ur mej. Ja ja, det var ju bara att låtsas som om ingenting har hänt. Men nu vet jag inte om jag någonsin vågar mej in där igen. Jag får nog muta några stackars Tomelillabor att beställa och betala min mat och sedan får jag  vackert gå hem och äta den för mej själv.

Som rubriken antyder så är inte det här första gången jag vräker ur mej något sådant. Förra gången jag gjorde det så grovt, var när jag, syrran och Nayana var på Ölands Skördefest hösten 2005. Nayana skickade mess till sin man, och detta visste inte syrran som vid det aktuella tillfället var på toaletten. När syrran var tillbax fick Nayana ett mess av sin man, där det ungefär stod: woho!! Syrran undrade naturligtvis vad Nayana skrivit innan, då svarar jag: Jag ska k****a med Arne!!!!!!! Out of the blue!! Som tur var så var så satt vi i bilen och ingen annan än vi tre hörde vad jag sa. Detta följde sedan mej under hela den helgen.... Men det bjöd på. Nu har det alltså hänt igen. Jag undrar nu vart detta ska sluta...

Dax för mej att klä på mej, och sedan bege mej ut på min morgonpromenad med Sofia!!

Tacobuffé

Jag har gjort en del mindre bra val den sista tiden... Jag tänker inte gå in på det mer än så, men från och med nu ska jag verkligen skärpa till mej och jobba vidare!!

Ett bra val jag gjort är i alla fall att bege mej till Stora Hotellet här i Tomelilla och käka deras "berömda" tacobuffé tillsammans med Emma, Niclas (osäker på stavningen där), Becca, Tjorven, Emelie och Martina. Det är alltid kul att träffa klasskompisar utanför skolan och bara sitta och snacka... Tyvärr sprang Emelie på två personer på Hotellet som hon inte räknat med, eller ville träffa heller för den delen. Tack för ikväll tjejer (och Niclas naturligtvis), jag hade det mycket trevligt. Jag behövde verkligen komma ur soffan.

Vad har jag gjort mer idag? Jo, jag och Sara har varit och tränat på Nautilus, och jag kan lova att våra muskler - framför allt de i magen och de runt axlarna - börjar ta form nu. Men vi vill inte "outa" dem förrän lite närmare sommaren... Efter gymmet var vi, tillsammans med Ida och solade, så nu är jag och Sara både brunbrända och vältränade... Eller kanske inte.

Apropå bra och mindre bra val här i livet. Mina nyårslöften gick väldigt bra, fram till den här veckan, tror jag har brutit mot de flesta bara de senaste dagarna, men jag ska ta tag i dem nu igen. Jag börjar imorgon. Lovar.


Ska kolla klart på Let's Dance innan jag bestämmer mej för om jag ska krypa ner i sängen eller inte. Jag som bestämt mej för att inte kolla på den här omgången...  Kollade på På Spåret tidigare ikväll, ja jag vet det är pensionärsvarning, och jag tog faktiskt den första resan - Malmö väldigt tidigt i ledtrådarna. Det pinsamma är att jag inte kände igen mej på vägen förrän jag såg att de var i Ystad. Ändå åkte de från Simrishamn, och jag bor ju i Tomelilla och tåget mellan Simrishamn och Malmö passerar Tomelilla. Nu vet jag ju att de klippt bort just Tomelilla, men jag tycker ju att jag borde känt mej lite tidigare ändå eftersom jag faktiskt åkt Simrishamn - Malmö ett antal gånger.


Dagens bästa!!!

Är utan tvekan Beccas redovisning tidigare idag i skolan. Jag skulle faktiskt vilja säga att den var den bästa av alla jag hört vad gäller den här uppgiften vi nu har redovisat! Måste oxå erkänna att dagens redovisningar höll bäst klass totalt av de vi haft tidigare. Bara så att ni vet, ni som redovisade idag!

Syrran kör på nu i sin träning, idag blev det tydligen 1 000 meter simning oxå... Jag orkade med en promenad i morses på 35 min. Men det är bättre än inget i alla fall. Imorgon blir det både morgonpromenad och ett besök på gymmet!!

Även solen har sina fläckar

Första dagen av sista terminen på Tomelilla Turismutbildning är nu avklarad. Kan meddela att det inte var med glädje jag åkte till skolan i morses... Hade enbart eftermiddagslektion, men var ändå på skolan på morgonen för att jobba med examensarbetet. Vi har inlämning av detta tisdag nästa vecka, samma dag som vi har tenta i redovisning, det är dock inte så mycket att plugga inför den tentan... Det är även omtenta på Europatentan denna ödesdigra tisdag och då det endast är 5 st som har klarat sig så får även jag räkna med omtenta... Tror nog det är den första tentan som jag i så fall blir underkänd på... Någonsin. Ja, ja, nån gång ska ju va den första, som de säger. Vi får tillbaka tentan imorgon, så det blir till att vara lite lätt nervös fram till dess...

Var ute och promenerade 30 minuter med Sara och Sofia efter skolan idag, det var riktigt skönt måste jag säga. Fast min kära syster var snäppet värre med sina 71 minuters promenad hemma i Trollhättan. Go sister go!!! Efter promenaden blev det ett besök på Bullen och Bönan, innan jag snabbt och lätt städade bort julen här hemma. Har sedan suttit och kollat igenom examensarbetet för att se vad som behövs ändras på... Tror att det faktiskt kvittar hur många gånger man läser igenom det så kommer man ändå hitta fel. Det ska bli skänt när nästa tisdag är förbi och arbetet är inlämnat. Kan erkänna att jag inte alltid verkat vara så intresserad, och har faktiskt ingen riktigt bra förklaring till det. Har även blivit en del misstolkningar av vad vi har bestämt, och jag kan faktiskt erkänna att det (nog) blev en liten miss under jul- och nyårshelgen, men jag hade tolkat det som om vi bestämt en sak... Så är det i alla fall. Gjort är gjort.

Har även äntligen bestämt för vart jag ska göra min sista LIA, och det blir inget Egypten, utan jag stannar kvar hemma i Sverige och på Visit Österlen. Jag kommer även få jobba på TUR-mässan, både för skolan och förmodligen även för Visit Österlen, men det får jag reda på när jag börjar min LIA. Det ska vilket fall som helst bli mycket spännande att verkligen se hur företaget arbetar.

Nää, nu börjar klockan bli sent igen och det är dax för Jenny att krypa ner i sängen.

Riv- och bitmärken

Det har jag gott om efter den gångna helgen. Har varit hos Sofia och Martin i Jönköping i helgen. Märkena som jag nu har är en liten kärleksförklaring från Sudden, en av deras katter. Pepsi var något mer mild i sin kärleksförklaring...

Såg på Arn-filmen i helgen. Den var faktiskt (mycket) bättre än jag väntat mej. Jag hade inte några direkt stora förväntningar på den... Nu väntar jag på att del 2 ska visas bio, och jag måste nu vänta ända till hösten...

Imorgon ska man tillbax till skolan igen, var ju tänkt att börja idag, men det skulle tydligen stängas av vatten på skolan, och det är ingen som tror att vi ska klara oss en hel dag utan att besöka toaletten. De har säkerligen rätt... Ska nu ta och kolla en gång till på x-arbetet och se hur jag ska ändra en text...

Kan man "lägga till" nyårslöften så här lite i efterhand?? Fast det kanske mest handlar om att justera ett löfte litegrann... Det är det som gäller att ha bättre ordning på mitt liv... Det jag främst tänker på är att jag ska diska efter varje gång jag lagat mat/ätit. Fast det är väl kanske till att ta i, en gång om dagen ska jag diska i alla fall... Det ska jag kanske klara av att hålla, mer än i två dagar!

Ska oxå redan nu säga att jag minsann tror att min kära syster kommer att klara av ett av sina nyårslöften. Jag tänker inte tala om vilket det är, du vet själv vilket det är, och efter vad du berättade idag så har du börjat bra i alla fall!! Kör vidare nu kära syster, så kommer det här att gå vägen!! "Heja Heja!!!"


Nytt år, nya löften!!

Då har det gått ett par dagar av 2008 och det här är året som jag ska börja äta bättre och träna regelbundet!! Känns det igen? Skulle tro att detta är ganska vanliga nyårslöften... Självklart har jag ett par löften till: springa Tjejmilen på under timman alltså är 59.59 helt acceptabelt!! Jag ska oxå ha bättre ordning på mitt liv, och då menar jag både skol-/jobbmässigt, min lägenhet...  Ha ha!! Får väl se hur det går med mina löften, om jag känner mej själv så har jag brutit ett par av dem ganska snart!!!

Snart dax för skolan igen, och det är inget jag ser framemot precis, men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Men innan skolan drar igång igen så ska jag "göra" Jönköping i helgen, så gott det går när jag praktiskt taget är helt utan pengar...

Ha det!!