NEEEEJ!!!

Bengan har beslutat sig för att lägga målvaktshandskarna på hyllan! Men varför?? Bengan är i mina ögon Allsvenskans klart bästa målvakt. Bara i år har han hållt nollan 13 av 26 matcher!! Det ni. Sen börjar ju den stackarn bli lite till åren med, 41 bast är han i år, han har även en avsliten bicepsmuskel (i kastarmen), diskbråck  och en annan skada i ena benet. Men operera finns inte på hans agenda. Nej då. Han tränar upp sig istället och kör vidare. Det kallar jag stålman. Men han valde i alla fall att sluta på topp!!! Läste nu att Blåvitt nu istället är ute efter Erik Dahlin, en gammal TFK:are, hans lillebror är redan i Blåvitt!!!

Livet rullar på här nere i Hurghada, antar att de flesta av er även läser mina små dagboksinlägg på resdagboken.com... Det är varmt och skönt även om det har börjat blåsa en del de senaste dagarna... Idag har jag badat i röda havet för första gången. Jag har alltså plaskat i samma hav som Moses gjorde för en herrans massa år sedan... Jag orkar inte ens räkna efter hur många år sen det var, men med tanke på att det är i Gamla Testamentet så är det några år sedan... Inte illa pinkat av Jenny.

Är skittrött. Kollar ut och ser att det är kolsvart ute, kan ju nästan tro att klockan är närmare 22 på kvällen, men uret visar bara 19.23 på min dator...

Ska nu surfa vidare en stund och se vad som har hänt i världen, mer än att Guld-Bengan bestämt sig för att lägga målvaktshandskarna på hyllan...

Guldpytten är serverad!!

YEEEES!!!! Blåvitt lyckades vinna det efterlängtade guldet i fotbollsallsvenskan igår! Och vart var lilla Jenny då? Jo hon satt på ett hotell och hade hotellservice. Livet är bra surt ibland. Kom tillbaka till kontoret och en av mina kollegor säger helt allvarligt till mej: Kalmar tog guldet... Min reaktion var: Va??. Han sa sen: Nej, jag bara skojade... Jag vill inte veta utropade jag, jag väntar ju på sms av min syster som ska meddela mig huruvida blåvitt har vunnit. Jag kollar då samtidigt min mobil och ser att min kära syster har meddelat mej att guldet är hemma i Göteborg igen. Alltså har det serverats Pyttipanna på Kamratgården igår kväll..

Mitt internet som jag har betalat för i min lägenhet, verkar ju fungera en gång var 7:e dag... Ja ja. Jag betalar bara 130:- spänn för det så...

Har fått höra att de är väldigt nöjda med mej här på plats, och de vill att jag hoppar av mina studier och fortsätter här på plats. Jag får väl kolla med Tonnie och se vad hon säger... *ler*

Dax att käka upp min lunch här på del Mar innan jag fortsätter med mina självstudier, kl 16 har jag fått på mej uniformen igen och är ute på lite hotellsvervice igen.

Är ledig imorgon, och då ska jag tillbringa min dagen nere på beachen och även i Röda Havet.!!

Internetuppkoppling i lägenheten!!

Lovaju att blogga när jag fått igång mitt internet i lägenheten!!! Det har jag nu fixat. Men är alldeles för trött för att uppdatera mej just nu. Återkommer antaligen imorgon och skriver ett par rader. Måste förbereda mig inför mina välkomstmöten imorgon.

Natti!!

Pa plats!!!

Har inte glomt av att blogga. Har dock inte haft tillgang till nagot internet. Sitter just nu pa kontoret... Lovar att blogga mer nar jag fatt igang mitt internet hemma i lagenheten.

Vad ska jag saga om Egypten och Hurghada?
Kaotiskt ar det forsta jag tanker pa... Bilisterna kor som darar, det tutas och kors precis hela tiden!!! Har nere kan de i alla fall anvanda tutan!
Varmt, langa dagar (som jag redan visste)m spannande, mycket att ta in. Gatorna har inga namn... I alla fall inte de mindre gatorna bakom "huvudgatorna", sa har snackar vi verkligen "where the streets have no names". Har inte fatt ont i magen an. Vantar fortfarande pa att jag ska fa det... Dricker dock  vatten som en flodhast, hela dagarna, men jag lovar att jag svettas ut allting. Dricker nastan inga cola alls!! Vem hade trott det? Vissa dar hinner jag knappt ata, men vad gor val det?

Hinner inte skriva mer nu, vantar pa att fa ga och ata. Bloggar mer nar jag fatt tillgang till internet hemma i lagenheten. Da ska jag oxa lagga ut lite bilder fran Egypten! Kram

Imorgon

Drar jag till Egypten i sex veckor!! Ska bli jättekul och spännande att få pröva på livet som reseledare/guide ett litet tag. Har idag hämtat alla mina uniformer, varit i Köpenhamn, har gjort klart Jans uppgift...

Orkar tyvärr inte blogga mer nu eftersom jag måste få några timmars sömn med, åker härifrån kl 04.15 imorgon.


Det drar ihop sig

Egyptenresan närmar sig med stormsteg verkligen. Idag har jag i alla fall fått tummen ur röven och börjat packa. Har ju naturligtvis slängt ner alldeles för mycket kläder i resväskan, jag menar hur mycket kan jag behöva där nere, jag kommer ju jobba 6 dagar av 7 och därmed ha uniform på mej. jag är alltså "ledig" hela 6 dagar på denna period jag är där nere. Jag har i alla fall slängt ner kläder och solskyddsfaktorer och annat smått och gott som kan tänkas behövas.

Blev lite infekterat i skolan idag när en klasskompis sa åt mej och tre till att vara tysta på lektionen för det stör henne, och visst jag kan hålla med, jag pratar ibland. Men jag vill fortfarande påpeka att det inte bara är vi som pratar. Sen är ju inte personen ifråga tyst hela tiden heller... Men självklart hör jag vad hon och ytterligare ett par säger och ska försöka vara tyst. Fast måste ändå påpeka att till 99% handlar det vi pratar om saker som läraren säger, bara för att kolla av att vi förstått rätt eller kolla vart något ligger t.ex. Men som sagt jag förstår att det kan störa en del. Helt klart. Å andra sidan, pratar jag inte högt och hela tiden som det insinuerades. Sen handlar det ju om hur man säger det hela.

Hade idag en utvärdering på vår Sverigeresa, och det var längesedan jag skrev så intensivt i tre timmar i sträck, funderar på hur jag klarade av det förr i tiden när man inte hade dator utan skrev hela dagarna i ända!! Hoppas nu bara att Eva klarar av att läsa våra handstilar!!

På förmiddagen var det engelska på schemat, där vi hade "redovisning" i en gruppuppgift som vi fick redan förra veckan. Min grupp tycker ju naturligtvis att vår idé med Nalle Puh-tema park är skitbra... Men det är klart vad ska vi annars göra. Vi måste ju tro på vår produkt.

Käkade på Bullen och Bönan idag, mitt "gäng" och jag, som en liten avskedsgrej nu när vi splittras i sex veckor för vår praktik. Som tur är träffas vi ju imorgon igen då vi åker till Köpenhamn över dagen, för att guida och gå på studiebesök på Wonderful Copenhagen och Öresundskonsortiet. Sen är det dax för mig att leta rätt på Solresors kontor där jag ska hämta upp mina uniformer inför praktiken.

Måste krypa i säng nu, så jag orkar med morgondagen.

På återseende.

P.S.
www.resedagboken.com (alias: grymmegoalie) här kan ni hitta lite om vad jag gör nere i Hurghada om jag inte bloggar här så mycket under praktiken. D.S.

Det närmar sig...

Min resa till Egypten närmar sig med stormsteg!! Kanske lite fortare än vad jag fattar. Det slog mej förut att det faktiskt är nu på fredag jag åker... Jag har ju som sagt var inte ens fått resfeber än... Har i alla fall äntligen hittat ett par pumps och ett par vita gymnastikskor. Kan ju dock meddela att jag tröttnade på att kolla på skor efter den första skoaffären... Shoppa är inte min starka sida kan jag ju då berätta, och då framför allt inte skor. Har inte börjat packa än heller för den delen, har dock börjat skriva en lista på vad jag kan tänkas behöva ha med mej ner!!! Det ska bli spännande att se vad jag glömmer, för nåt kommer jag att glömma det är jag helt övertygad om... På torsdag blir det ett studiebesök i Köpenhamn med klassen, vi ska först guida lite själva, sen blir det lunch och besök på Wonderful Copenhagen och Öresundskonsortiet, innan jag ska tillbaka till Malmö för att hitta till Solresor där jag ska hämta min gula vackra uniform!!!

Nää, får fortsätta kolla på min lista och se om det är nåt jag glömt skriva upp...


P.S. Tack Sara, Sofia och även Martina där på slutet för smakråd och hjälp, vid min ångestfyllda skoshopping D.S.


Resfeber?!.

Nej jag har inte drabbats av resfeber... Än. Det kommer väl på torsdagkväll antagligen. Men jag borde ha lite resfeber för jag har en del grejer kvar att fixa:
- svarta pumps
- vita "gymnastikskor"
- växla pengar
- ta mej till återvinningen och slänga skräp
- komma på vad jag ska ha med mig
- packa det jag ska ha med mig
- komma på vad jag ska ha på mig när jag åker ner till Afrika (det är ganska varmt där har jag hört)

Tentaresultat!

Har fått tillbaka tentan i Marknadsföringen. Totalt 103 p. Godkänt 72 p, VG 87 p. Mitt resultat är 85p!!!!!! Jag klarade alltså tentan! Oh my God, vilken befrielse!!

Apropå spöket i min lägenhet så har han/hon nu varit så trevlig att plocka fram mitt skärp. Det återfanns i min översta byrålåda, denna låda har jag förresten kollat i flera gånger.

Det analoga tv-nätet är nu nedsläckt även i Skåne!!!

Så, då har även Skånes analoga tv-nät släckts ner, sista platsen i landet. Då är det bara att hoppas att jag har tv-sändningar när jag kommer hem... Men skulle det vara svart i rutan så har jag ju en digitalbox att se på, men där har jag ju inte 3:an, 6:an och z-tv...

Spöken. Finns dom?

Ja det vill jag lova att dom gör. Hur ska jag annars kunna förklara att ett skärp är spårlöst försvunnen sedan en vecka tillbaka. Häromdagen trodde jag att mitt trådlösa Internet behagade skoja med mej då jag helt plötsligt inte hade tillgång till det trådlösa nätverket. Inte att jag orkade ta tag i det då utan jag kopplade helt sonika in sladden och surfade så... Två dagar senare ser jag att strömkabeln till den trådlösa routern är utdragen! Då jag bor ensam i min lägenhet så vet jag att jag INTE har dragit ut den. Idag skulle jag gå till COOP för att handla lite. Jag stänger av TV:n med fjärrkontrollen, och när jag kommer tillbax en stund senare så är TV:n påslagen igen!!! Förklara detta någon. Det är inte annat än att jag blir lite småskraj!!!! Även om jag nu är ganska övertygad om att det är ett snällt litet spöke som härjar här. Saken är den att jag har funderat på det tidigare, då saker är försvunna ett par dar för att sedan ligga i princip framme... Eller att det kommer kyliga "vindpustar" när jag sitter på toa. Jag har nämligen hört och sett att man känner kyla när det är någon ande i närheten... Iofs kanske jag kan förklara "vindpustarna" på toan då det är nåt sånt här luftintag eller vad det kan heta ovanför toastolen. Men ändå. Jag vill då passa på att jag tror på spöken men tycker samtidigt det är läskigt och är inte så där jättetuff vad gäller den biten. Nog om detta...

Har idag suttit en stund och researchat till mitt arbete i turismen - svenskminnen i Europa - och nu har jag ju då några resor jag måste göra... Jag är ju redan innan sjukt intresserad av historia och när jag läser om vikingarnas härjningar på Isle of Man och Orkneyörna, Gustav II Adolfs och Karl XII:s härjningar i bl.a. Tyskland, så måste jag ju bara dit och se efterlämningarna med egna ögon!!! Så vad säger ni, syrran och Theres... När drar vi???

Nää, nu är det dax att nana kudden så jag orkar med en skolvecka till....

Hittelön!!

Mitt skärp, som gör att jag kan ha mina, något för stora i midjan, jeans är borta!! Det försvann spårlöst från en lägenhet på andra våningen på Fabriksgatan 10B i Tomelilla i söndags förra veckan!! Någon som sett skärpet? Är min kära syster yster säker på att hon inte har två likadana skärp hemma i Trollhättan... Då jag för tillfället inget skärp har så måste jag ha på mej "finbyxor" i skolan. Och alla som känner mej sedan några år tillbaka vet att jag INTE trivs i sådana, framför allt inte till vardags. Visst kan jag ju gå till Boan och köpa ett nytt billigt skärp, men jag har andra saker att lägga de pengarna på!

Sofia, om du läser det här innan du åker i morgon söndag, glöm inte mobiltelefon till mig... Jag lägger väl en brasklapp på facebook med så du inte missar det!

Tänk om

skolan kunde vara slut snart. Det är till och med så att jag som gillar att ha en del att göra samtidigt tycker det börjar bli lite mycket nu... Det är sjukt mycket i skolan just nu, men det positiva i alltihop är att vi går ut på LIA  (praktik) om en vecka. Det ska bli skönt att komma ifrån allt i några veckor, även om jag måste ta med mej en del skolarbete när jag åker söderut. Men bara att komma ifrån Tomelilla/Ystad ett tag ska bli grymt skönt.

Nobels Fredspris går i år till...

Al Gore och FN!!! Det var väl på tiden att gubben får någon utmärkelse för allt han gör...

Bullen och Bönan

Finns det nåt bättre ställe att gå till efter en hård och tuff dag i skolan? Tror inte det. Bullen och Bönan är definitivt mitt favorithak här nere i Skåne. Det är där jag för en stund kan förtränga alla måsten jag har, både från skolan och privat. Jag kommer att sakna det stället när jag flyttar härifrån. Tänk att jag skulle kunna sakna nåt från Tomelilla...

Äntligen!!

Doris Lessing fick Nobelpriset i Litteratur. Har aldrig hört talas om denna människa. Men det är väl som vanligt då, vad gäller nobelpristagare. Men jag säger som sagt som Gert Fylking: "Äntligen!!!"

Die Schwarzwaldklinik

... är det nån mer än jag som minns denna underbara tyska serie som gick nån gång på 80-talet? Jag bara älskade denna serie. Kan det bero på temat sjukhus? Jag menar
- ER
- Grey's Anatomy
- Boston Public
-House
- St Elsewhere
är alla serier med höga tittarsiffror. Måste bero på alla snygga läkare som springer omkring på sjukhusen...

Mycket nu igen

Känner mej mer och mer anti till att gå till skolan. Vet inte riktigt vad det beror på, för egentligen är jag ju nöjd med utbildningen. Iofs är det rätt mycket tjafs om både det ena och det andra i klassen. Plus:

Första inlämning för examensarbetet närmar sig med stormfart - ska vara inne nästa torsdag. Känner mig just nu ganska vilsen vad vi ska få fram faktiskt... Men det är bara att bita ihop och köra på.

Vi ska göra ett arbete i turismen och jag ska skriva och redovisa om "Svenskminnen i Europa", vilket jag tycker är skitintressant, men när ska jag få tid att sätta mej med det.

Vi har en Europatenta i turism, som lyckligtvis är framflyttad ett par veckor, men ändå.

Väntar på resultatet från marknadsföringstentan...

Det är skitspännande nu i slutspurten i fotbollsallsvenskan. Blåvitt leder serien, på samma poäng som Djurgården men med bättre målskillnad... Kalmar är hack i häl en poäng efter.

Vi ska till Köpenhamn nästa torsdag med klassen för att guida lite samt gå på studiebesök på Visit Copenhagen och Öresundskonsortiet

Dagen därpå åker jag till Hurghada, för sex veckors praktik bland öken och kameler... Det här ska verkligen bli skitkul!!! Missar dock upplösningen på allsvenskan, men jag har ju världens snällaste syster som har LOVAT att meddela mej hur det urartar sig...

Väl hemma igen efter praktiken ska en praktikrapport vara inlämnad på engelska redan första onsdagen i skolan...

Jag åker till Hamburg på julmarknadsresa med mor, far och syster helgen efter jag kommer hem!!

Annars är det lugnt och fint... Syrran var ju här i helgen, vi for till Malmö och kollade på matchen Malmö FF-Blåvitt. Hamnade mitt i klacken och genast for Huligan-Jenny i mig. Även om jag kanske inte skrek de allra fulaste orden... Annars gjorde vi inte så mycket, vilket kan vara skönt det med.

Måste nu ta tag i lite skolarbete igen...

image25


"Kämpa på IFK"


 


När du får oväntat besök...

Nu är väl inte mitt besök speciellt oväntat, men däremot efterlängtat. Syster yster kommer ner till Skåne på ett litet besök nu i helgen. Anledningen, förutom att hon vill träffa mej är att det nu är slutspurt i Allsvenskan, om det är någon som missat det av er som läst tidigare blogginlägg. Imorgon spelar Malmö FF mot IFK Göteborg!! Jag och syster har naturligtvis tänkt åka till Malmö Stadion för att kolla på matchen!!!

Första chocken efter att ha blivit erbjuden praktik i Hurghada har lagt sig. Nu är det en massa praktiskt att ta tag i, t ex kolla vilka vaccinationer som behövs, köpa lite nya kläder, solcremer, bikini(s). Och vad 17 vågar jag äta där nere egentligen? Det är ju ingen människa som vet vad de har för mat eller vad det kan tänkas innehålla. Jag kommer väl att gå ner massa kg bara för att jag inte vågar äta nåt! Får inte glömma dricka en jädrans massa vatten där nere bara. Det är ju hyfsat varmt, medeltempen i oktober är 31 grader och i november 27 grader!! Har faktiskt varit och vaccinerat mej idag, det bidde mot Hepatit A och mot Kolera. Var på Ullared igår och shoppade loss alldeles för mycket, men jag kom hem utan bikini för det var alldeles utplockat på det där! Men det löser sig.

Fick min flygbiljett ner till varma sköna Egypten samt guidemanus igår! Nu är det bara att läsa på, inte för att jag behöver kunna det, men det vore ju onekligen kul om jag hade fått kläm på något i alla fall.

Nää, dax att fixa till det sista innan syster yster ringer på dörren.

Där satt den!!

Jag har i veckor nu våndats över att inte ha någon praktikplats, jag har mejlat och ringt, mejlat och ringt. Och drygt tre veckor kvar tills vi ska ut så har jag fortfarande ingen praktik... Bara idag har jag nog ringt 5-6 ställen. Tyvärr, är svaret jag har fått. Vi hade idag föreläsning med/av ett charterbolag och lite lätt deppig gick jag fram till Emilia och sa att jag är intresserad av att göra praktik hos dem. Hon kollade ålder, om jag har körkort, och vart jag kunde tänka mej att åka!! Hon sa då att hon trodde Hurghada skulle passa och att hon skulle kolla med kontoret och platschefen i Hurghada och återkomma under veckan. Det lät väl sådär hoppingivande. Men tror ni inte att jag hade ett missat samtal när jag kollade mobilen inne på COOP. Det var Emilia som ville jag skulle ringa upp om ev praktik. Nu blev jag nervös och jag kände att hjärtat slog lite snabbare... Meddelandet lät positivt nämligen. Jag rusade till hotellet där jag skulle käka middag med Sofia och hämta min tvätt och ringde till Emelia som sa att de är jätteintresserade av att ha mej i Hurghada... Haken är den att xxx behöver "riktiga" guider på plats och att de vill att jag efter en två veckors intro klär på mej uniformen och tar hand om gästerna själv. I gengäld pröjsar de resa och boende som jag annars skulle få betala själv. Jag hade då nog fått hora lite för att få ihop de pengarna...*ler* Jag blev så chockad över det snabba beslutet att jag var tvungen att vänta med att helt hundra tacka ja innan jag pratat med Tonnie imorgon bitti. Men det är så jag reagerar.... Sen var jag ju tvungen att ringa mamma och syster som undrade vad fan det var jag funderade på...  Det är väl klart att du ska åka....

Måste ju nu säga JÄTTETACK till Sofia som tvingade fram mej till Emilia och fråga om praktikplats!!!