Valborgsmässoafton

Har varit i Hagfors på ett litet studiebsök med anledning av vårt examensarbete. Tog Swebus Express från Lund till Karlstad, vi var "nära" att missa anslutningsbussen i Göteborg bara, men det värsta var ändå chaufförens uppträdande. Grinigare busschaufför får man leta efter. Vi kom i alla upp till Karlstad efter drygt 8 timmars bussresa och vår kontaktperson Leif mötte upp oss. Han körde oss sedan till Hagfors som ligger ytterligare drygt 10 mil norrut. På vägen upp fick vi en liten "guidad tur". Det var tre trötta tjejer som checkade in på lägenhetshotellet Lyan i Hagfors. Efter att ha slängt in alla våra saker tog vi "vår" bil och letade upp ett ställa att käka på. Det blev restaurang Colloseum, där vi var i princip själva, men maten var god!
 
På torsdagen var vi igång mellan 8.00 och 20.30! Det var en intensiv dag där vi träffade flera turistentreprenörer samt kommunchefen, vi har en del att skriva rent nu kan man lugnt säga. På kvällen var vi med på en liten workshop som handlar om hur man ska utveckla Hagfors kommun. Det var intressant att vara med på, men tyvärr var vi väldigt sega. Leif hade kollat upp en hembygdsgård som serverade dagens lunch som han tog oss till. Där serverades det rårakor med stekt fläsk och lingonsylt. Det var riktigt gott. Efter workshopen tog vi oss till Ica där vi köpte lite att snaska på, sedan tillbaka till lägenheten.

Fredag: Efter frukost åkte vi till Uvåns näringslivs center där Leif mötte upp oss, innan vi for till Karlstad åkte vi till en utsiktsplats där vi hade utsikt över hela Hagfors. Det var en fantastisk utsikt. I Karlstad hade vi en liten "träff" med en kille som gjort en utredning om Hagfors som turistort. Eller rättare sagt hur man ska kunna utveckla Hagfors. Det var intressant att höra hans åsikter och tankar... När de andra två åkte hem stannade jag kvar i Karlstad ett par timmar. Det var bestämt att jag skulle träffa en kompis när jag ändå var där uppe i krokarna.

Om jag nu ska försöka sammanfatta besöket i Hagfors så måste jag säga:
Kommunen vill satsa på turismen, men befolkningen är lite tveksam då man alltid har haft järnverket att förlita sig på. De verkar ha lite svårt att se vad turismen har att ge. Sen är det inget fel på de som jobbar inom turismen redan, de är verkligen eldsjälar som verkar kämpa lite i motvind. Jag är dock lite besviken för jag hade ju räknat med att få se Jimmy Jansson... *hihi*

Lördag: Tog en fika med mor och far innan jag jämtade Nina. Vi for sedan och hämtade syrran på station. Då syrran fått Music and Lyrics så kollade vi på den, men sen satt vi mest och tjöta resten av kvällen.

Söndag: Vaknade tidigt. Som vanligt. För att inte väcka syrran smög jag ut i köket och valde att plugga lite inför marknadsföringstentan. Jag, syrran och morsan for iväg till Tanum för att kolla på hällristningarna, eller om jag ska vara ärlig så ville jag dit och fick med mej syrran och morsan. Det var kul att äntligen få se dom berömda hällristningarna, men jag måste säga att Vitlycke museum var en besvikelse, men nu har jag varit där. Pratade även lite med en som jobbade där på museet om lite frågor jag hade inför uppsatsen, som kanske egentligen borde vara klar nu... Men hon kunde tyvärr inte svara på dom frågorna där på rak arm, så jag får väl ta och ringa på onsdag. För det var då inga problem att få svar på frågorna... När vi kom tillbaka från vår lilla utflykt så satte jag mej och pluggade igen. Passade på att tvätta oxå. Rätt var det var så frågade syrran om jag kunde tänka mej att köra henne till Göteborg (typ 19.15) och jag svarade ja. Så vi (jag, syrran och Nina) for iväg till Göteborg vid 19.45 och lämnade av syrran i Göteborg. Sedan var det bara att åka norrut igen och lämna av Nina...

Idag är det som sagt Valborgsmässoafton och idag måste jag återigen plugga lite, jag har lovat Stina en liten tur i Trollhättan, i filmens tecken och sen ska jag till Göteborg. Igen. För idag är det återigen matchdax för IFK Göteborg!! Den måste jag se. Tyvärr har jag i princip inga pengar kvar efter att ha betalat mina räkningar och nu har jag ändå inte betalat syrran pengar för trippen till Ullared förra månaden. Och jag har inte handlat mat än!! Tur att jag får tillbaka 5000 på skatten men dom pengarna behöver jag ju i sommar då jag inte har studiebidrag.

Måste gå till studierna nu så att jag har full koll inför tentan.

Ha en trevlig Valborgsmässoafton!!!/Kram

Solen skiner

Visst är det underbart. Man vaknar, slår upp sina små blå och upptäcker att solen skiner! Men till vilken glädje? Måste plugga hela helgen.

Var på skolan igår och filade på engelskauppsatsen. Och det tar sig som pyromanen sa. *haha* Kvällen tillbringades med Martina, Ida och Sara tillsammans med film och kebabrulle. Äntligen fick jag en kebabrulle med fetaost och peperoni. Men det var allt jävligt snålt med peperonin. Tacka vet jag Stavre Pizzeria eller "X-et" i Trollhättan. Där kan man snacka pepperoni, fetaost med för den delen. I alla fall på Stavre... Filmerna vi såg var "Million Dollar Baby" med Hillary Swank, Clintan och Morgan Freeman, helt ok film, men jag ska inte avslöja slutet om det är någon som inte sett och vill se den... Något seg dock enligt min smak, i alla fall då det är en boxningsfilm. Vi såg även "Ocean's 12" med George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Andy Garcia och Johan Widerberg i en liten roll. Det är en liten smårörig film och de andra hade lite svårt att hänga med i handingen, men det hade även jag när jag såg den på bio. Men nu har jag ju sett den ett par gånger...

Idag är det plugg, plugg, plugg som gäller. Har kollat lite i marknadsföringsboken, har ju tenta 8 maj. Nu ska jag ge mig på Sverigeresan, men ska även hinna med lite engelska uppsats tänkte jag. Har dock en tid att passa idag. Det är kl 16. Då ska jag, Sara, Ida och Martina infinna oss på Mariavalls kloster. Vi har tänkt att bli nunnor. Nej, skämt åsido så ska vi faktiskt dit för att de "viger" en av nunnorna till abbedissa, Sveriges andra! Det ska bli lite spännande faktiskt.

Nu ska jag bara ner och hämta tvätten med och sen ska jag ta tag i mina studier.

Ha en underbar lördag! Kram

Men vad är det här?

Nu har det gått en vecka igen innan jag bloggar. Skärpning. Jaha, vad har hänt då. Ska försöka vara kortfattad. Har ju en viss förmåga att skriva en del.

I onsdags hände väl inget speciellt. Inte vad jag kan komma ihåg. Tror inte jag vill bli påmind heller... *hihi*

Torsdag. Fidelio på förmiddagen och ett "mastodont"pass i turism i torsdags. Vi gick igenom Danmark och Norge. Det gick undan kan jag säga.

Fredag. Var i Lund hos Catha, först för lite arbete inför Sverigeresan och sedan inför Examensarbetet. Köpte en liten present till lilla Sara som fyllde år i söndags. Det blev en toarulle med sudokukryss på. Kan vara användbart tänkte jag. Gjorde klart gruppuppgiften i produktion. Varför skulle jag blir klar med den tidigare än dagen innan den skulle in.

Lördag. Plugg på schemat. I alla fall en stund. Tog en morgonpromenad, kunde naturligtvis inte sova... Gick och tränade på Nautilus med Sara. Efter det var det inköp av slödryck till alkoholen som gällde. Jag fick INTE vara nykter, enligt Sara. Satte mej på en solig och skön balkong och tog med mej alla mina 10 kg papper om hällristningarna och satte mej och började skriva. Tro mej, det var varmt. Som satan med. Men jag gick icke in. Var duktig och lagade "riktig"mat. Ugnsstekt falukorv, med potatismos och grönsaker. Åt så jag mådde illa. Ut på balkongen en stund till för att plugga. Vid 15-tiden gick jag in och duschade. Ja, jag duschade inte direkt efter träningen, men vad 17 jag satt på en stekhet balkong i flera timmar. Efter duschen tog jag första groggen! Underbart. Då Sara kände sig lite ensam gick hem till henne vid 17-tiden. Jag blev fixad i håret., alldeles krullig blev jag. En stund senare kom Stina som vi oxå hade fått med oss. Ida däremot kom inte förrän vid halv nio tiden. Det var visst lite bekymmer med vad hon skulle ha på sig. 21.00 var det dags för Sing-a-long. Och vi var laddade. Efter fusk och annat konstigt så vann Sara och Stina mot mej och Ida. Ja, ja vi fick ju låta henne vinna. Det var ju hennes fest! Vi tog 23.45 tåget in till Ystad. Väl på tåget fick vi hela vagnen att sjunga "Ja må hon leva", två verser till och med. Framme i Ystad tog vi oss till Baråbar, men först skulle tre av oss kissa... Baråbar var väl lika kul/tråkigt som vanligt och vid 2.15 tröttnade vi och tog oss till Libanesen, för att få i oss kvällens höjdpunkt, kebabrulle utan kött med fetaost och pepperoni. Som vanligt så hade de lite svårt att förstå. "Det är kebab i kebaben..." Till slut förstod han vad jag och Sara ville ha. Taxiresan hem gick bra. Men lilla Stina, jag tror nog att du sa "För jag har redan gjort det", och inte "för jag har ju Jocke". *haha*

Söndag. Kl 11 skulle jag vara hos Becca, Tjorven och Emma för vi tillsammans med födelsedagsbarnet skulle ut till Stenshuvud och plugga. Var tanken i alla fall. Vet inte om det blev så mycket pluggande, men det var kul att komma iväg en stund. Jag, Sara och Becca passade på att doppa fötterna och jag trodde ta mej f*n att jag skulle frysa fötterna av mej. Väl hemma igen var tanken att jag skulle skriva på engelskauppsatsen, men lyckades somna i fåtöljen med datorn i knät. Ida haffade mej på msn och frågade om jag inte ville komma bort till henne och käka tårta med henne, hennes mor och far och Sara. Det kunde jag inte tacka nej till. Sagt och gjort, jag gick bort dit och där blev jag kvar till 21. Jag som skulle plugga!!! Det var trevligt i alla fall. Och Ida, jag måste säga att du gjorde ett toppenjobb med tårtan.

Måndag. Trött som en gnu när klockan ringde 06.15, men det var bara att gå upp. 06.30 är det dags för morgonpromenad med sofia, tjorven och becca. Hade marknadsföring på fm och vi hade redovisning om vårt grupparbete. Verkligen en seg lektion. Em var det turism som gällde, och idag gick vi igenom Finland och Island. Kan lova att jag var helt slut i huvudet när jag kom hem. Satte mej och skrev rent mina anteckningar när jag kom hem och det tog väl totalt ett par timmar. *pust*

Tisdag. Heldag med Jan. Började med att han skulle ha genomgång med grupperna om vår lilla redovisning dagen innan. Så eg gjorde jag väl inget förrän 10.30 när han drog igång. 11.30 fick vi uppgifter att göra. 12.30 började jag jobba. Slutade 21.30. Kvällens höjdpunkt var när en "gubbe" frågade från vilket land jag kom ifrån. Han undrade det eftersom jag inte pratade som dom här nere i Skåne! Var fruktansvärt trött när jag kom hem. Var hemma hos Sara snabbt efter jobbet och hämtade mina kvarlämnade saker sen i lördags med.

Onsdag. Heldag engelska. Det gick bättre än förväntat i alla fall. Annars får jag lätt lite ångest när det är 6 timmar engelska. Idag fick vi tid att jobba lite med vår uppsats. Fick väl inte skrivit så jättemycket, men jag mejlade och letade info i alla fall. Repeterade lite inför dagens tenta igår kväll. Men inte alls mycket.

Torsdag (idag) Nordententa på morgonen. Började skriva typ 8.50, var mer eller mindre klar 09.20. Kollade igenom några gånger och svarade på det jag lämnat kvar, men fick fundera typ 15 min innan jag kom på ett känt norskt företag. Hur svårt kan det vara att komma på Statoil? Men jag kom på det till slut. Kom ganska snart på ett par "slarvfel", men så brukar det vara. Jag har ju garanterat godkänt i alla fall. Passade på att skriva lite på engelskauppsatsen fram till lunch. Efter lunch var det dags för lektion med Jan igen. Först hade vi genomgång av uppgifterna som vi gjorde i tisdags, då jag jobbade! Sedan var det genomgång av kap 8. Med lite drygt en halvtimma kvar av lektionen fick vi ett par nya uppgifter att jobba med. Dessa ska vara klara till på måndag. Men jag och Sofia har inte mycket kvar. Har varit duktig och städat. Lite i alla fall. Nu ska jag ta tag i läxan vi fick av Jan. Då är den ju i alla fall klar innan helgen. I morgon blir det engelska!!

Ha det!!

P.S. Det finns bilder på goalie.pixbox.se om du vill se från festen. D.S.

Då var påsken förbi

Jag ska inte bli långrandig här, utan jag ska kort sammanfatta min påskhelg.

Torsdag
- Syrran kom hit på kvällen

Fredag
- vaknade tidigt - som vanligt
- gratis mat på Sibylla i Trelleborg
- var på plats för den allsvenska premiären Trelleborg-IFK Göteborg
- undermålig arena (Vångavallen) - staketet gav vika när "några" glada och kanske något överförfriskade blåvitt-fans jublade över ledningsmål
- kommentatorn på Vångavallen hittade på gult kort till IFK Göteborg...

Lördag
- liten Österlentur med syrran
- besökte ett kallt och blåsigt Simrishamn
- var inne på Glimmingehus - påskpris vi kunde inte stå emot
- hamburgare utan getinginvasion vid Kåseberga
- kollade vart Tycho Brahe funderade över världen... (tosterup)
- spanade in vart Per-Martin kan tänkas bo
- mer fotboll på TV:n

Söndag
- en tur inne på "Boan"
- åkte in till ett regnigt och kallt Ystad
- mini-Wallandervandring
- hockey på TV.n

Måndag
- en snabbis på "Boan" innan syrran for hemåt
- försökte plugga, gick inte så bra

Tisdag
- äntligen dax för morgonpromenad igen
- åter dax för plugget
- Fidelio-lektion - gick väl ganska bra.


Morgonpromenad, halv storm och leg-kontroll!

Vaknade tidigt i morses, trots att jag är ledig och inte hade någon som helst klocka på väckning. Så vad gjorde jag? Jo jag gick upp, klädde på mej och gick ut på en morgonpromenad. Samma tid som de dagar jag och Sofia, och numer oxå Becca och Tjorven, alltså 06.30. Hur kul är det på en skala att vakna tidigt och inte kunna somna om när man är ledig. Men det är så typiskt mej. Efter dusch och frukost var jag på väg till skolan för att skriva ut lite material inför kommande LIA. Jag höll på att packa väskan som bäst när min mobil ringer! 0563-.... Det var vår kontaktperson uppe i Hagfors. Han har lyckats klämma in oss de dagar vi önskade trots att han eg är ganska upptagen. Kan det bli så mycket bättre. Efter att ha pratat i ca 15 min med denna mycket trevliga man, som för övrigt inte är från Värmland utan ännu högre upp ifrån, så var jag tvungen att ringa mina gruppkamrater och meddela detta.

Gick till skolan och upptäckte att det blåser som f*n! Det märkte jag inte i morses när jag var ute... Tur i oturen så hade jag medvind till skolan. Satt där ett par timmar och letade material på nätet och jag fick med mej en del i alla fall. Nu skulle jag bara hem, men jädrar vilken motvind, trodde att min snygga Blåvitt-keps skulle blåsa av flera gånger. *hihi*

Efter att ha pustat ut en liten stund efter promenaden hem i halv storms motvind så gick jag till bolaget, min syster önskar lite alkohol på påskafton. När jag plockat upp det jag ville ha på bandet och kassörskan började slå in varorna så frågar hon: "Du har leg med dej eller?" Det var bara att hala fram det, och hon granskade det verkligen! Ja ja, ska väl vara glad att jag ser ung ut...


Tänkte käka lunch på Bullen och Bönan idag, men när jag kommer dit med kassar i båda händerna - var på COOP och fixade frukost till i morgon och snax till i kväll - så upptäckter jag att det är STÄNGT! Hela påsken oxå. Plus att rutan var borta på dörren, det satt en masonitskiva el nåt där istället. Jag som var så sugen på en bakad potatis med fetaoströra på Bullen... Eftersom jag inte hade räknat med att laga lunch så tog jag korvmojjen bredvid. Det var helt ok, med 90 g hamburgare och pommes.


Kollade på reprisen av Oprah, och nu lyckades hon få mej att gråta med. Det handlade om "pay-it-forward", publiken fick 1000 dollar som det skulle spendera på en person utanför familjen och detta inom en vecka. Herregud, tårarna bara rann när jag såg det första inslaget. En tjej började med 1000 men slutade med 72000 dollar, plus mat och sjukhusräkningar betalda, ett collegestipendium, allt detta genom att hela staden engagerade sig i hennes "pay-it-forward". Han som fick det var 9-barns far med någon hjärntumör... Som sagt tårarna rann!!


Sedan var det dags för en liten promenad i stormen till Bo Ohlsson, var tvungen att skaffa lite påskgodis. Där inne var det kaos kan jag säga!


Har även dammsugit och våttorkat, det måste ju vara städat här när syrran kommer ikväll!!


P.S. Har tagit fram min otroligt snygga Blåvittröja. Allsvenskan drar ju igång i morgon, och jag kommer att stötta mina änglar på Vångavallen. Kl. 15 drar det igång!! D.S.


Minus 1 kg på vågen!

Jag trodde knappt mina ögon när jag lite motvilligt ställde mej på vågen!! Kan det vara så att mina små morgonpromenader med sofia har gett ett litet resultat? Får väl se hur det går här lite längre fram. Det finns en klar fördel med dessa små morgonpromenader, jag är äckligt pigg när jag kommer till skolan 8.45. Även måndag morgon... Maggie undrade vad som orsakade denna glädje i morses, hon undrade oxå om jag var nykär... Hhmm, inte vad jag vet, jag har inget "offer" just nu svarade jag...

Var inte så sugen på att gå till skolan då jag visste vad som väntade, mötet med Tonnie. Nu blev det bestämt att vi skulle ha ett möte med henne, bo och eva kl 15.00. VI hade produktion på f.m idag och efter lite föreläsning av Jan så fick vi gruppuppgifter att göra, i min grupp var det bara jag och patricia där!! Men jag tycker ändå att det gick bra. Efter lunch var det dax för turism/omvärldskunskap och jag som trodde att vi skulle ha genomgång inför nordententan. Istället fick vi feedback om vår Sverigeresa och så mycket mer fick vi inte gjort idag, för sen var det ju dax för vårt lilla möte. Det gick väl rätt bra ändå måste jag säga, vi tog upp kvitto på sverigeresan, om vi kan få mer turismlektioner eftersom det är en turismutbildning vi läser och lite om examensarbetet. Jag tycker väl inte att det kom fram så mycket nytt. Men det var ändå skönt att få rensa luften lite. Sen går det ju inte att ändra en kurs/studieplan mitt i en kurs... Jag hoppas bara att luften är rensad nu så att vi nu kan fokusera på varför vi är i skolan. Sen anser väl även jag att en del är lite flummigt i skolan!!

Har en miljon saker att göra både vad gäller skolan och mitt lilla hem, men jag får ingen ro att ta tag i det i ikväll. Jag får väl fixa det i morgon. "Varför göra något idag som man kan göra i morgon?"

Nog för idag. Återkommer i morgon när jag har varit ute och tränat inför Tjejmilen!