Snart tillbaka till civilisationen...


Jaha.

Sista kvällen här i Tomelilla nu på länge. Ska hem till Trollhättan för att göra LIA (praktik) nu i 6 veckor. Det ska bli kul och spännande. Jag ska vara på Innovatum hemma i stan, och för er som inte vet vad det är så är det ett upplevelsecenter där man får prova på massa saker. Men det är lite tråkigt att lämna alla goa kompisar som jag har här nere nu, fast å andra sidan så kommer de här 6 veckorna gå fort så innan jag vet ordet av så sitter jag här i min lilla etta igen.

Har tyvärr lite att fixa med innan jag åker hem, och det är väl inte de mest roliga saker man kan göra... men som jag skrev igår så har jag ingen lust att komma tillbaka hit till en stökig lägenhet!

Funderar på vad jag ska äta i morgon, ska sitta på en buss hela dagen så det måste ju vara nåt enkelt. Tänkte först kanske äta på viggos i lund, men sist jag skulle äta där var det kö ända ut och det vill jag inte vara med om. Ja, ja, det löser sig väl i morgon. Kan meddela att dom har väldigt goda hamburgare där.

Det ska hur som helst bli skönt att få komma till "civilisationen" igen. Min kära syster har varit vänlig nog att förbereda mig på vad som försiggår ute i vida världen. Vilken musik som gäller - jag får nämligen bara in P4 Kristianstad i min lägenhet, vilka tv-program och filmer som är heta och hur man beter sig bland folk och annat smått och gott som kan vara bra att veta. *hihi*

Det ska oxå bli spännande att bo hos min syster nu de här veckorna, men för att inte riskera att vi slår ihjäl varandra så får jag väl sova hos mor och far ibland med. Har ju vant mig vid att bo själv nu efter att ha delat lägenhet i flera år med syrran.

Vill bara avsluta med att meddela Sara och Ida att jag lär märka om ni haft fest i min lägenhet, plus att det kan bli så att jag kommer ner nån helg för att kontrollera att ni sköter er!!

Redovisning och linedance!!

Vad har hänt idag?

Hhmm... Vi jobbade med examensarbetet idag på fm i skolan och vi kom väl en liten liten bit på vägen i alla fall. Vi har nu börjat spåna på marknadsundersöknings frågor som vi ska använda oss av. Tyvärr tappade jag intresset efter ett tag. Ber om ursäkt mina kära vänner i gruppen om jag var lite off där ett tag.

Eftermiddagen var ägnat åt redovisningar av våra landskap. Nu skulle det äntligen vara min tur att få gå fram och redovisa. Vi var bara 4 stycken som skulle redovisa, fast eg var det några fler, men visst är det konstigt att folk är sjuka eller måste vara lediga just när det är redovisningar på gång. Fast å andra sidan kan man ju ha oturen att vara sjuk... Jag var uppe sist och pratade och som vanligt när man har den turen eller oturen så känns det som om hälften av publiken inte lyssnar... Men jag kan förstå er, för det är lite segt att sitta och lyssna på 30 redovisningar... Hoppas bara att jag inte tröttade ut er totalt, och jag lovar ni kommer att få reda på mer om samerna på vår Sverigeresa!! Skulle det nu vara så att någon absolut måste veta något innan, så får ni fråga. Jag lovar att inte bli arg. *hihi*

Kom precis på att jag måste göra en mycket tråkig sak och det är att köra en liten rensning i handfatet i badrummet. Inte är det kul, men tyvärr nödvändigt, och jag tycker att det kan vara bra att få det gjort innan jag åker hem för att göra LIA i 6 veckor. Känns lite konstigt att lämna Tomelilla nu och alla klasskompisar. Men å andra sidan ska det bli skönt att få komma hem till civilisationen igen. Min kära syster är så vänlig nu oxå och har börjat uppdatera mig om vad som hänt ute i världen. *ler*

Efter skolan körde vi lite linedance och jag var glad att jag överlevde förra veckans dans, men nu var det dags att lära oss en ny. Och jag som har så bra koordinationsförmåga. Men det gick väl hyfsat ändå. Måste bara öva lite hemma nu under LIAN. Jag hoppas verkligen att det här är något som vi kommer att köra typ en gång i veckan hädanefter.

Usch och fy. Jag får väl ta hand om handfatet, disken och städet nu, för i morgon är det packa som gäller. Har ingen lust att städa då, måste dock slänga skräp i morgon, har ingen lust att gå ut mer idag.

Kram på er alla!

Kan meddela att kaustik soda fungerar väldigt bra att rensa upp lite i handfatet...

P.S. Tack Ida och Sara för den lilla presenten, ni vet verkligen vad jag behöver. Tack Catha för att du upptäckte min tokiga stavning här i texten. Nu är den ändrad. D.S.

See ya tomorrow girls.

Seg dag!

Jaha! Då var det måndag igen. Och det är alltid lika kul att komma till skolan efter man har träffat typ halva klassen jättefull... Eller kanske inte. Man får ju i alla fall reda på vad man har gjort. Det är ju så att man, el åtminstone jag, ofta har glömt, antingen frivilligt el ofrivilligt vad jag har gjort på fyllan. Men sen så råkar ju alltid kompisarna vara så snälla att dom talar om det för mig. Inte alltid till min stora glädje. Ibland vore det ju skönt om man inte hela tiden blev påmind om vad man har gjort. Fast å andra sidan är jag väl ganska snabb på att tala om för alla andra vad de har gjort på fyllan, så jag ska väl inte gnälla.

Förmiddagen i skolan var riktig seg då vi hade landskapsredovisningar hela lektionen. Och det är faktiskt lite synd om dom som är på slutet, för det är inte riktigt någon som orkar lyssna. Sen trodde jag att vi skulle ha redovisning på marknadsföringen med, angående marknadsundersökningarna vi gjorde förra veckan, men vår lärare beslöt sig för att vi bara skulle lämna in det istället. Nu fick vi ägna eftermiddagen åt att jobba med vårt examensarbete. Och vi lyckades i alla fall bli klara med handlingsplanen idag. Den ska för övrigt vara inne på onsdag så jag kan ju inte påstå att vi var ute i så jättegod tid. Vi har även bestämt hur vi ska jobba på TUR-mässan och efter lite gnäll så kom vi till slut överrens. Men det är väl så det är när det bara är brudar som ska komma överrens... Eller???

Nu måste jag ta tag i ett par tråkiga men nödvändiga saker: disk, städ, ta hand om tvätten, slänga skräp, ringa några tråkiga samtal. Och sist men inte minst, jag måste komma på vad jag ska äta... För er som inte vet det så lär ni upptäcka det snart, jag är matfixerad... Jag vill alltid veta vad jag ska äta och när och gärna med vem, ska jag laga eller inte...

Så jag måste säga bye for now!!

Man mår som man förtjänar...

Det skulle jag ha tänkt på igår!! Men jag hade kul så länge det varade. Jag hade egentligen tänkt att ta det lugnt igår och min tanke var först att gå ut nykter. Men den tanken slog jag bort efter ett tag och jag fick i mig både vodka, vin, tequila och cider. Och jag vet att man inte ska blanda... Men mitt motto är bl.a. allt eller inget och jag skulle ha hållt mig till inget igår. Pinsamt är ordet Jenny.

Just nu (11.45) mår jag väl ändå hyfsat, men jag har en kebabrulle i kylen som jag prompt skulle ha i natt, men jag kom på ganska snart att den skulle jag inte äta för då visste jag vad som skulle hända.. Nu hände det ändå utan att jag åt kebabrullen. Men frågan är nu när jag ska våga mig på den. Som det känns nu så vill jag inte äta på flera dar, men känner samtidigt att jag börjar bli lite hungrig.. Har iof en chokladkaka i köket, jag ska kanske ta ett par rutor där och se vad magen min säger. Men som sagt man mår som man förtjänar...

Nu ska jag lägga mig i soffan ett tag och fundera på livet... Bye for now!!

Ja herregud vilken dag! Det var länge, länge, längesen jag var så här bakfull. Att jag aldrig lär mig. Men som jag sa till min kära kompis Anna så ska jag sluta dricka sprit. Svaret jag fick var: "Visst Jenny. Det ska jag komma ihåg nästa gång du vaknar upp skitbakfull..." Då svarade jag naturligtvis att det är starksprit jag syftar på. Ska hädanefter hålla mig till tjejdrycken cider.

Och jag som skulle gjort så mycket här hemma idag, som städa, diska, komma på vad jag ska prata om på engelska redovisningen som är någon gång under den här terminen och framför allt förbereda mig för min presentation jag har i turism i morgon eller på tisdag. Men vad har jag fått gjort? Jag har lagt min powerpoint-presentation på skolans server...  Nu får jag hoppas att jag kommer ihåg vad jag ska prata om för jag orkar inte läsa nu.

Ja just det. Kebabrullen som jag prompt skulle ha i natt var mycket god. Framför allt fetaosten. Jag älskar fetaost!! Nu får jag nog lägga mig lite i soffan igen och kolla på nån film. Det har varit en mycket ansträngande dag.

P.S. Tack Sara för att du kom och tittade förbi mig förut. That's what friends are for!! D.S.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Och hur fungerar det här nu då?? Förhoppningsvis kommer jag att lisat ut det så småningom...

Men varför har jag skaffat en blogg kan man ju undra. Och det gör faktiskt jag med! *hih* Men det verkar ju som om alla andra har blogg nu för tiden så varför inte även lilla jag.

Nu undrar någon kanske varför jag kallas för goalie här, och det är väldigt simpelt. Har spelat fotboll i många, många år, och har alltid stått i mål, och därmed goalie.

Det var väl allt för den här gången. Och som sagt jag ska nog klura ut hur man ändra bakgrund, lägger in bilder och sånt.

Kram