Det är mycket nu

... har städat lägenheten
... måste fixa en grej till Sverigeresan - snart gjort
... fixat den trådlösa routern till mitt bredband
... måste plugga på mitt material till Sverigeresan
... måste göra klart engelska läxan
... borde börja med Turismuppgiften
... har en del att fixa med Examensarbetet
... måste hitta LIA-plats
... plus en jädra massa andra saker som hänger över en hela tiden

som sagt det är mycket nu! Undrar bara när jag ska få vila? Kanske blir det på hemmet? Men då ska man ju dras ner till terapin nästan mot sin vilja... *ler* Det blir väl i graven som jag får vila...


Ska aldrig mer äta

Nu har jag återigen ätit alldeles för mycket!! Att jag inte kan behärska mej när det är buffé (läs tacobuffé) som gäller!! Som det känns nu så vill jag inte äta på flera på dar. Men det kan jag lova att redan imorgon sitter jag och suckar över att jag inte vet vad jag ska äta, för jag är inte sugen på något särskilt och jag orkar ju absolut inte laga någon mat!!!

Idag hade vi engelska på schemat. Jag blir alltid så nervös inför engelsklektionerna, men idag gick det faktiskt bra. Fick tillbaka vår uppsats, den var han mycket nöjd med, bra skrivet, bra upplagt... Men jag hade missat lite fokus på turismen. Och det får jag väl erkänna att jag hade!! Fick även feedback på redovisningen vi hade sista dagen innan LIA:n. Jag fick VG, han var mycket nöjd med presentationen, bra upplagt, bra visuella hjälpmedel, sakligt och väsentligt!! Kan väl inte säga att det var precis mina egna känslor efteråt men det är bara att lapa in allt positivt... Sen sa han (Mark) att det märks att jag gillar att stå där framme och berätta.... Och det är faktiskt kul, men ändå lite nervöst precis innan man ska upp... Mark sa även att jag såg slim and fit ut.... Jaha, var min första tanke... Det känns ju inte direkt så, och vågen visar det absolut inte, men det är bara att buga, bocka och tacka!!

Eftermiddagen hade vi Sverigeresan på schemat. Jag och Catha satt och diskuterade lite detaljer bara om hur vi tänkt lägga upp det hela!!! Det känns faktiskt riktigt bra nu. Ringde till Agneta uppe i Överkalix, men hon var tyvärr inte där jag ska ringa imorgon igen! Har även fixat karta över Kiruna!!!! Hoppas nu bara att den kommer innan vi åker på tisdag. Det är ju dumt att komma på att det ska fixas i tid. Eller? Men varför göra något idag som jag kan gör imorgon som min kära syster säger.

Catha och jag har tillsammans, eller det är väl mest Catha egentligen, har plitat ihop ett litet mejl upp till Hagfors, och nu ska vi försöka få till en resa dit upp igen. Vi håller nu tummarna för att det kan bli av!!

Ska ta och krypa ner i bingen nu... Måste ju få lite skönhetssömn så jag orkar upp och promenera 06.30 imorgon!!

Har ju glömt en sak!

Jag har ju glömt att berätta hur det gick för syrran!! Hon klarade också milen galant! Hon sprang in på 1.27 och då var hon tvingad att gå en bra bit på grund av kraftig smärta i smalbenen, undrar om det kan ha varit benhinnorna som spökade.

Storasyster är jättestolt över Lillasyster och hennes prestation på Tjejmilen.

Nästa år så tar vi under timman båda två!

Tjejmilen avklarad!!!

Trodde aldrig jag skulle klara av att jogga runt typ hela Djurgården som ju Tjejmilen utspelar sig på, men det gjorde jag. Och tiden vet ni ju redan! Det var helt klart jättekul att kubba runt där tillsammans med ytterligare lite drygt 22 000 tjejer/kvinnor i alla åldrar, kroppsformer och kondition. Äldsta löpare tror jag var 89 år!! Tänk om jag orkar ta mej runt Tjejmilen när jag är 89 år... Har redan anmält mej till nästa års tävling och har för att sporra mej själv fått en träningst-shirt och TVÅ träningsdagböcker., en vattenflaska och en t-shirt av Kommunal. Det är alltså till en träningsdagbok, en vattenflaska och en alldeles förstor t-shirt som mina fackliga pengar går till... Har även köpt en snygg träningst-shirt från Nike oxå. Nu har jag ju inga argument alls till att inte träna... Nu vill jag bara ha ytterligare pannband och tights...

Skolan började igår igen. Kan inte påstå att jag såg framemot det hela efter det som hänt under sommaren. Första dagen var i min mening oxå totalt meningslöst då vi gick igenom Fronter som jag känner att jag redan har koll på. Visserligen skulle vi ju installera skrivare och nån ny drivrutin tror jag samt att vi fick spcs inlagt...

Idag var det dax för mötet med KY-myndigheten, men då jag personligen har tröttnat på allting så orkar jag inte ens kommentera det hela här... Hoppas nu bara att allting har lagt så att vi kan fokusera på skolan igen!! Tyvärr försvann i princip hela Jans lektion i marknadsföring, men vi fick tillbaka vår tenta idag som vi gjorde precis innan sommarlian... Jag hade 86 av 98 (VG var 88 p, men jag hade i alla fall VG enligt procenten för jag hade 87,nåt och 85% är VG). Var tvungen att snabbt kolla upp en viss uppgift som jag verkligen GISSAT mej fram på för att se hur många minuspoäng jag fick på den. Jag fick FULL pott på den uppgiften!! Fråga mej inte hur jag lyckades!! På efterimiddagen hade vi turism, vi gick igenom lite inför Sverigeresan, samt att vi fick reda på vår enskilda uppgift som vi ska redovisa senare i vinter. Jag fick svenskminnen utomlands (i Europa), först fick jag I någons fotspår, men det visade sig att Lee fick samma av någon anledning, men Eva frågade om jag kunde tänka mig att byta ämne, och flexibel som jag är så kunde jag ju det. Hon gav mej då Svenskminnen utomlands istället... Jag blev skitsugen att starta upp det hela, men kom lika snabbt på att jag först och främst måste läsa på inför Sverigeresan. Men sen...

image21

I did it!!!

1.16:57 är Jennys årsbästa på milen som sattes på Tjejmilen i Stockholm igår!!

Det var jättekul och jag har redan anmält mej till nästa års Tjejmil!!! Jag som var ganska tveksam ända fram till dagen innan. Men som jag och syrran sa, så är 2007 års Tjejmil bara startskottet inför nästa års lopp. I år ville vi bara testa banan, det är 2008 som gäller!!!

Nu är det dax!!!!

17.45 avgår bussen till Stockholm och på söndag, alltså den 26:e kl. 12.00 avlossas startskottet för Tjejmilen!! Håll tummarna för mej nu!

Kram

What a night!!!

Min plan från början var att ha en lugn och skön TV-/filmkväll för mej själv, men så blev det inte riktigt. Sara och Martina hade bestämt sig för att gå till öltältet på Torget i Tomelilla, det var nämligen Sommarfest på Torget med billjudstävling, bilutställning, traktorer och allt vad det var samt ett tillhörande öltält. Så jag gick väl lite motvilligt med på att möta upp dem vid tältet. Får väl vara social en liten stund i alla fall tänkte.

Min nya plan var nu att jag går med och tar en cider, sen kan jag gå hem efter nån timme kanske. Nu blev det ju inte riktigt så heller... Efter cidern, ölen för Sara och Martinas del, så bestämde vi oss för att gå till Celticbaren. Sagt och gjort, vi traskade iväg till den superstora baren, en liten lätt överdrift bara. Såg nånstans att de kan/får ta in max 34 pers åt gången. Pyttsan!!! Det var allt fler än så där inne, vissa stunder. Sen blev det inte en utan några fler cidrar och öl för oss, har tappat räkningen, men saken är att jag och i alla fall Sara blev betydligt fullare än vi räknat med, och egentligen oxå vill erkänna för den delen, men nu är det som det är.

Fram på natten frågade en "gubbe" som satt vid vårt bord om Sara och Martina var syskon. Jajemän, Sara är äldst. Och bara för att på nåt sätt få med mej så sa Sara att jag är deras pyssling... Jag var enligt Sara, Sara och Martinas pappas systers barn, alltså pyssling.... Eller kanske inte, för då kom vi eller jag, att det kan jag ju inte vara, jag måste ju vara deras syssling. Så var det alltså. Tills vi skulle gå hem, då kom jag ju på att: Herregud!! Kusiner är ju vad vi är... Alltså är jag, Sara och Martina kusiner...

På väg hem från puben så gick vi förbi stationen för att kolla när Martina var tvungen att ta tåget till jobbet, hon började nämligen jobba kl. 9.00 i morses... Efter mycket om och men så kom vi fram till att hon måste åka 7.50!!! Detta tyckte ju jag och Sara var väldigt kul, eller som jag så klarsynt sa: Det skulle du ha tänkt på innan... Men hon slipper ju åka tåg hem, för jag ska hämta henne och Sara i kväll... Fast Sara visste ju inte när hon slutade så det kanske var bäst att hon åkte tåg hem... Att jag sedan typ 10 gånger försökte förklara att, jag och Martina åker till Mossby och hämtar dej, och om du inte är färdig när vi kommer, så väntar vi. Vi kan till och med köpa en glass under tiden... Till slut så kom vi fram till att Sara ringer mej och om hon glömmer det så ska jag ringa till Mossby när jag hämtat upp Martina och se när Sara kanske kan få gå hem. Visst. Vi åker ju naturligtvis och hämtar henne oavsett.

Var hemma strax efter 2, och hade tänkt att dricka lite vatten och kolla en stund på TV, men det gick väl sådär bra, somnade illa kvickt, även om jag knappt vågat vända på mej under natten, för då kunde det ju gå illa... Usch, det är nästan som i Danmark på ett träningsläger, men då hade jag druckit betydligt mycket MER än igår kväll. Det är väl bara att inse att jag festar för sällan och därför inte behöver så mycket alkohol.... Vaknade till liv vid 6-tiden av att TV :nstod på, det var typ TV-shop och jag hade glasögonen på mej. Jag stängde av TV:n, men somnade om innan jag fick av mej glasögonen, för de var på när jag vaknade till liv igen tre timmar senare.

Jag hade ju bestämt att jag och Sara skulle ta en morgonpromenad idag, och det gjorde vi naturligtvis. Det var skönt att komma ut måste jag säga. Det blev många skratt när vi kom på allt dumt vi sa igår... Men det har i alla fall klarnat för Sara att vi kommer och hämtar henne...

Ringde mamma för att kolla en sak förut, då hon frågar vad vi sysslar med i Tomelilla? Vadå?? frågar jag. Ja det har varit skottlossning utanför en pub på Norregatan i Tomelilla igår kväll/natt. Har du hört nåt? Eeehhh, nej, svarade jag, men jag var ju på plats.... Konstigt. I och för sig såg jag ju en ambulans, men vet ju inte vid vilken tid det var... Var nu inne på Ystad Allehanda och kollade, och det var tydligen vid 1-tiden som det hela hände, skottlossning och slagsmål med basebollträn, som sagt vi var ju på plats, men jag stod i baren för att köpa in sista cidern och ölen innan de stängde försäljningen!! Men jag kan trösta alla genom att tala om att jag mår bra, jag var inte delaktig i slagsmål och skottlossning, jag var inne på Celticbaren och hade trevligt. Även om jag befann mej i fiendeland!! Malmö FF supportrar på Österlen har nämligen Celticbaren som sitt hak nuförtiden med... Det känns inte så bra för en Blåvitare....

Oh my God...

...vilka underbara ögon...

image19


Överilade mej kanske litegrann igår när jag i ett bräde köpte 16 DVD-filmer... Ja ni läste rätt. 16 DVD-filmer. Det bidde Beck 1-16, tanken från början var att jag bara skulle köpa en eller två, men så såg jag att man kunde köpa en box med åtta filmer för 399:-, så det var jag ju tvungen att ha... Men varför nöja sig med film 1-8, när jag samtidigt kan köpa film 9-16. Alltså köpte jag 16 filmer igår. Får väl erkänna att det till stor del beror på två personer i filmerna... Grannen och Gunvald Larsson. Vilka kommentarer dessa båda herrar kläcker ur sig i film efter film...

Har nu slutat den stora sommar-lian, vilket känns ganska tråkigt faktiskt. Nu har man börjat få lite rutin på det hela som sagt var. Jag fick jättebra vitsord av min handledare Hette, samt av arbetslagledaren för Kultur, Fritid, Turism - Mats. Det är alltid kul att höra. Mats undrade om de fick ringa mig om de behövde personal, och det sa jag att det får de självklart göra. Jag var skitnära att få jobba två dagar i början av september, men det visade sig att dessa dagar är under Sverigeresan. Är det ok om jag kommer upp ett par dagar senare?? *ler* Nu ska jag jobba på lördagen under Äpplemarknaden i alla fall, inte illa det.

Idag har jag mejlat till Visit Österlen för att se om de tar emot praktikanter där, en annan plan är Göteborg och Co där Ida har tillbringat hela sommaren, men jag tänkte avvakta tills jag fått svar från Visit Österlen om de överhuvudtaget tar emot praktikanter.

Det är väl dax för lilla mej att fixa lite lunch kanske. Men innan jag slutar ska jag bara berätta att förberedelserna inför Tjejmilen nu återigen flyter på bra. Har varit ute och joggat två dagar hittills den här veckan. Ska ge mig ut i morgon igen. Jag har varit ute på morgonpromenad varje dag utom i måndags då jag var på gymmet istället på morgonen, idag slog jag till med både gym och promenad. Söndag har jag tänkt att bege mig ut på en cykeltur. Jag vet att jag vid ett tidigare tillfälle sagt att jag ALDRIG mer ska cykla på Österlen. Men som vår kära Tiger i Nalle Phu säger: Man kan väl ändra sig!!


Hård helg

Har väl någorlunda hämtat mej efter en hård helg på jobbet. Kan väl inte påstå att jag jobbade ihjäl mej i lördags, vad gäller antalet "besökare" på Turistbyrån, men jag var verkligen dötrött när jag kom hem efter jobbet. Vet inte om det berodde på att jag var tvungen att sitta på jobbet 2 timmar innan  och sedan 55 min efter jobbet innan jag kom hem, p g a kollektivtrafiken av någon anledning inte vill anpassa sina turer efter hur jag jobbar. Kan inte förstå varför?? Söndagar är väl något bättre i alla fall vad gäller att ta mej till jobbet, då är bussen inne i Brösarp kl 11 och jag öppnar Turistbyrån kl 11, som tur är så täcker restaurangen upp för mig de stackars minuter jag blir sen. Hem däremot är ju en annan historia. Bussen går 18.08 och jag stänger 18, så långt inga problem, haken är att bussen kör till Simrishamn där jag tvingas vänta mellan 30 och 40 min innan tåget går hem till Tomelilla. Nog för att jag gillar att åka omvägar, men efter ett arbetspass på 7 timmar så vill jag bara hem, och jag vill absolut INTE vänta i Simrishamn, framför allt inte när det jävla tåget alltid är inne på perrongen när bussen kommer vid 18.45... Enda trösten i söndags var att det var en Beck-film. Visst jag har säkerligen sett den typ 10 gånger, men det spelar ingen roll så länge en viss Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) är med och förgyller tillvaron. Det är nästan så att jag ger upp Calle P för honom... *ler*

Var ledig igår. Då det var underbart väder, dvs sol och värme så åkte jag, Martina och Sara till Sandskogen och gassade. Jag tyckte dock att det blåste något kallt... Efter några timmar på beachen så tog  hungern över och vi var tvungna att käka nånstans. Vi var först inne på Jaktpaviljongen, men ändrade oss och vi tog oss in i Ystad och gick till Bryggeriet. Helt ok mat, även om jag naturligtvis åt för mycket!! Varför kan jag inte bara välja en vanlig hamburgare, men nej då värsta 200 grammaren (oxburgare) och massa klyftpotatis och roqueforddressing (eller hur det nu stavas), lökringar och sallad... Men jag drack bara en cola light i alla fall. Jag gav mej själv straffträning efter den kalasmåltiden. Orkade dock inte genomföra den träningen förrän i morses då jag ställde klockan för att gå ut och gå i 30 min. På väg hem från beachen och Ystad så tog vi vägen förbi Österlenkryddor och fixade en liten present till Hette!!

Idag var det dax att åka till praktiken, idag var det knappt några besökare alls och jag hade inte så jättemycket att göra. Så jag fick gå hem lite tidigare, och det var skönt, men jag som tänkt att jag skulle plugga inför Sverigeresan, fastnade framför tv:n innan jag tvingade mej ut och jogga, fast först fick jag ju kolla på Cityakuten. Idag var sista avsnittet som Doug Ross (George Clooney) är med i, förutom ett litet gästspel i slutet av ett avsnitt. Han är verkligen inte ful han... Herregud, det är ju bara äldre karlar som jag "går i gång på" upptäckte jag nu... Men å andra sidan så blir jag ju äldre och äldre oxå.

Nää gott folk, nu är det dax för mig här att ta soffan i besittning. Det är ju Gilmore Girls om knappt en timma...

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam på er!

Chokkellaaaaa!!!!

Jag vill ha chokkellaaaa! Är så sugen så jag nästan kan dö... Varför just nu, jag har ju nästan hållt ut i en vecka nu med viktklubb.se. Ja inte fullt ut. Blev lite chips i fredags och igår men men... I fredags var det filmtajm för mej och Sara och då är det chips och dricka som gäller, så är det bara. Igår behövde jag nåt som höll mej vaken längre än till 20.30, men det var knappt kan jag lova, tror jag somnade ifrån TV:n strax efter 21.00. Vilken lördag. Är som värsta pensionären ju. Och bara för att jag somnad så tidigt så vaknade jag ju göööörtidigt i morses, runt 05.45 för att vara lite mer noggrann! Jättekul.

Orsaken då till att jag är så fruktansvärt sugen på choklad är att jag naturligtvis har fått mens. Och varför kommer alltid mensen vid så dåliga tillfällen. Som när jag nu börjat ta tag i mitt kaloriintag, eller när man planerar att åka till stranden för att sola och bada, som är tanken inför morgondagen om vädret tillåter.

Nää, nu har jag inte tid att blogga mer, återkommer.

Startnummer: 5718!!!

Där har ni det!! Så glöm nu inte att titta på sändningen från Tjejmilen på TV4, söndagen den 26 augusti!!! Har ni tur får ni syn på mej när jag rusar förbi kameran... Eller jag kommer kanske inte rusa precis... Fick hem alla viktiga papper och annat skräp inför Tjejmilen igår. Jag slet snabbt upp kuvertet även om jag på ett ungefär visste vad som skulle finnas där i. Men vad tror ni att jag upptäcker... Jodå! SJ ger Tjejmilen (och medföljande supporterskara) löpare 20% rabatt på tågresan till och från Stockholm om man fyller i koden: Tjejmilen. Hhmmpff!!! Jag som då ville vara ute i god tid har ju redan fixat min tågbiljett hem från Stockholm. Jag åker eg. med på en bussresa från Trollhättan upp till Tjejmilen men då Tjejmilen går av stapeln dagen före vi börjar skolan - vilket jag INTE längre ser framemot då det nu råder rena krigsstämningen inför Sverigeresan - så behöver jag komma hem till Skåneland redan på söndag kväll! Alltså bokade jag en tågresa från Stockholm till Tomelilla 2:a klass, Just nu pris för 560:-. Och nu en månad senare så ser jag att jag kan åka hem med 20% rabatt... Snacka om att bli irriterad.

Världens snällaste syster...

Nej, nej, det är inte mej själv jag syftar på!! Utan min kära lillasyster. Hon ställer upp för sin storasyster här nere i Skåneland. Jag hade fått syn på en mp3-spelare, inte allt för speciell men dock en ny, då den jag har nu börjar haverera.... Jag måste bara ha musik i öronen när jag lunkar fram på Tjejmilen... Kollade runt i alla butiker här i närheten och i närheten av Trollhättan om den fanns inne. Tillslut hittade jag den på Bäckebol. Jag frågar min syster mest på skämt igår om hon inte kan tänka sej att åka till Bäckebol och köpa mp3-spelaren åt mej där. Då kläcker hon att: jag ska till Liseberg imorgon om det är bra väder, så visst kan jag det. Då kom Jenny på att hennes gamla golvlampa (sänglampa) oxå börjar sjunga på sista versen så snabbt som ögat klickade jag mig in på IKEAS hemsida och kollade efter lampor... Och visst hittade jag en för 99:- som duger alldeles ypperligt för lilla mej. Och nu har min kära syster varit och köpt en golvlampa och en mp3-spelare till mig!! *bugar och bockar*

Idag har jag varit på en liten utflykt alldeles ensam. Men det gör som jag skrivit tidigare inte mej något för då kan jag göra vad jag vill, i den takten jag vill... Jag tog bussen från Tomelilla till Brösarp där jag fick byta till bussen mot Kivik. Väl i Kivik var planen att jag skulle ta mej till Kungagraven!! Men jag gick - med flit - förbi för jag tänkte oxå passa på att ta mej en liten titt på Ängakåsens gravfält. Ja jag gillar gamla gravar och kyrkor och allt vad det kan vara... Väl där efter att ha promenerat i ca 15 min så upptäcker jag hela familjen ko där inne!!! Kan då tillägga att jag har en liten lätt variant av koskräck. Trots att farmor och farfar hade kor en gång i tiden. Ganska snart upptäckte jag att det inte är kor utan tjurar... Det gjorde inte saken bättre!!! Ja ja, efter noga övervägande vågade jag mig in i tjurhagen och tog ett snabbt kort på en av skeppssättningarna och ett på familjen tjur. Jag kan då oxå tillägga att lagom till att jag vågade mej in i hagen så hade ju en ställt sig upp och hade full koll på minsta lilla rörelse jag gjorde. Och jag hade full koll på deras... *ler*

Nu var det dax att vandra tillbaka till Kungagraven, jag betalade glatt 20:- som det kostade för att gå in och titta på den berömda graven... Inte var det mycket att se kan jag säga, men nu har jag sett det. Höjdpunkten var nog ändå när jag med stapplande steg tog mig upp på bronsåldershögen för att njuta av utsikten... Men idag fanns det ingen utsikt för det var ganska kraftig dimma. Det måste ha varit en syn att se mej försöka ta mej upp på toppen av röset. Stapplandes.

Promenerade ner till hamnen, fotade naturligtvis Piratenstatyn samt huset han bodde i. Efter att ha strosat omkring lite i hamnen så var det dax att ta bussen till Simrishamn. Väl i Simrishamn var första målet att skaffa fram nya batterier till syrrans digitalkamera (hon har nämligen min kamera just nu), sedan var det dax för lite mat. Det blev en fetaost- och soltorkade tomater macka med coca-cola!!! *mums*

Nu var det dax för en liten stadsvandring på egen hand. Jag plockade fram min karta och följde den utstakade slingan... Som en tvättäkta turist. Jag menar karta och kamera i högsta hugg... Tog en liten sväng in på Österlens Museum oxå, jag hade nämligen en rabattkupong så jag betalade bara 15:- och det tyckte jag var alldeles lagom...

Väl hemma igen så blev det soffläge - där jag nu befinner mej. Men nu är det dax att fixa lite käk. Jag har dock inte så många kalorier "kvar" att äta idag enligt Viktklubb.se Men jag hade ändå tänkt mej att käka lite sallad idag så det ska nog gå bra...


Vart finns den goda Åhusglassen nånstans??

Inte på bryggan vid Gästhamnen i Åhus i alla fall. Det blev jag varse om i söndags när jag tänkte smaka på den berömda Åhusglassen. De två stora glasscaféerna vid Gästhamnen serverade Diplom Is!!! Och det är norsk glass... Hur är detta möjligt??? Någon som vet? Nu har jag ju sett på nätet att de har nån fabriksförsäljning av Åhus glass nånstans i Åhus, men jag tycker nog att de borde ha nån försäljning där turisterna är!!

Oohh yeaahh!!

Jag är tillbaka!!! Wohooo... Men visst krånglade det en del innan jag fick igång det hela. Måste dock ringa Telia och fråga vart min router är så att jag kan surfa trådlöst...

Tack för en jättebra service!!

Dessa ord klingar som ljuv musik i mina öron!!! Det känns skönt att få höra det när jag i själva verket känner mig mer eller mindre förvirrad i vissa situationer här på Turistbyrån... Men sakta men säkert så har jag ju lärt mig vad de flesta turisterna vill se. Vi är här nu på Österlen ett par dagar, vad ska vi se??? Det finns massor med saker att göra när man är på Österlen kan jag berätta för er som inte varit. Mycket mer än vad man kanske kan tänka sig. Det gäller bara att klura ut vad turisten är ute efter, vad deras intressen är... Fast det vet ju alla som jobbar inom den här branschen, ville bara förklara lite för er som inte är så insatta i det hela...

Mitt bredbandsmodem har av någon outgrundlig anledning valt att sluta att fungera... Varför vet jag icke, jag vet bara att det fungerade vid lunchtid i måndags, sedan när min kära syster och hennes kille åkt hem mot Dalsland och jag var klar hos optikern och sedan skulle starta datorn för att surfa runt lite så valde datorn att hitta något nätverk att koppla upp sig mot. Jenny klickar genast på den ikonen och väljer sedan reparera, det brukar fungera. Men icke!!!! Jag gör detta ytterligare ett par gånger innan jag förbannad stänger av datorn och ringer syrran och gnäller. "Har du stängt av modemet? Det brukar ju funka!". Det hade jag ju naturligtvis glömt den här. Jag skrider till verket och startar datorn, men fortfarande samma problem. Vad skulle jag nu hitta på?? Utan Internet. Jag hade ju redan möblerat om klart, som min syster påbörjade men jag avslutade... Det är en annan historia som jag berättar om snart. Jag satt som förstenad i soffan och visste inte vad jag skulle hitta på.
 
Tisdag morgon och jag startar datorn snabbt innan jag åker till jobbet med bil!!! Men tro inte att datorn hittar mitt lokala nätverk... Oh nej då. Jenny ringer nu supporten på Telia, där vi går igenom en massa saker som jag inte har en aning om vad vi gjorde, får rådet att stänga av modem och dator, sätta på dem igen och sedan vänta 10 min innan datorn hittar nätverket. Sagt och gjort, jag satt nog minst 15 min innan det var dax för Jenny att stänga av datorn för att åka till jobbet... Kommer hem efter jobbet, sätter på datorn i hopp om att allt ska fungera. Kan bara meddela att datorn fungerade alldeles utmärkt på jobbet, där kom jag ut på nätet utan problem, alltså ligger inte felet på datorn. Det fungerade naturligtvis INTE, Nu ringer Jenny Telia igen och hamnar i telefonkö på 20 min, "Din plats i kön är nummer 20, vi gör så gott vi kan för att ta emot ditt samtal så snart som möjligt..." Vi gjorde nu en ännu grundligare genomgång av min dator, men det gick inte att hitta något fel någonstans, alla linjer fungerar som de ska till mitt modem. My ass att det gör... Kan ju meddela då att min digitaltv-box inte heller fungerar. De skulle nu göra en rejäl felsökning och sedan ge mej svar via sms om vad felet kunde bero på.
 
Onsdag lunchtid, plingar det till i Jennys telefon med ett meddelande som lyder: "Hej. Vi finner inget nätfel i er bredbandstjänst, problemet verkar orsakas av utrustning i hemmet. Vid frågor kontakta Kundtjänst på 90200. Mvh Telia. Fel på min utrustning i hemmet, det kunde jag sagt redan i tisdags morses!!!! Ringde nu Telia snabbt som attan och frågade vad som nu skulle ske. Jag kunde i alla fall inte få något nytt modem gratis, för det får man bara ett!!! Alternativet var om jag hade någon garanti kvar på modemet från Zyxel. Ingen aning kan jag svara på det för jag är inte hemm nu, gav jag till svar. Vi kom i alla fall till att om jag förlängde mitt avtal med Telia ett år så får jag nytt modem OCH trådlös router. Det kör vi på svarade jag, jag vill bara få ett internet som fungerar. Skit samma om jag blir lurad på kuppen. Så nu är det bara att vänta tills mitt nya fina modem kommer. Så nu sitter jag här uppkopplad på jobbet. Det tar emot att blogga så här på "arbetstid" men nu är det som det är.

Ommöblering var det ja!! Min kära syster fick för sig att jag skulle möblera om i min lägenhet, vilket jag funderat ett tag på men inte riktigt fått kläm på hur jag ska göra det... Systra mi flyttade helt sonika bara min soffa och mitt soffbord och förklarade sedan hur hon tänkt, men hon hann inte göra klart det hela. Så det fick jag ju nu göra själv på kvällen. Tro nu för Guds skull inte att jag orkade tömma hela linneskåpet eller bokhyllan. Oh nej då. Linneskåpet tömde jag inte alls, jag bara förflyttade det hela de stackars decimetrar det gällde, men jädrar vad tungt. Bokhyllan tömde jag bara på synbara saker och började sedan förflyttningen. Själv. Och ja. Jag lyckades sträcka mej i ena ljumsken på kuppen. Har dock inte gjort klart allt än i rummet. Databordet är förflyttat oxå, men jag har ytterligare en bokhylla som ska flyttas på, men i och med att mitt internet inte fungerar så fungerar inte min hjärna heller och jag kan inte ta för mig att flytta bokhyllan just nu. Det får bli på söndag när mina föräldrar åkt hem igen.

Mina föräldrar kommer ner till ljuvliga Österlen i eftermiddag närmligen och då vill jag inte hålla på att möblera om... Jag ska lägga ut bilder på Pixbox sedan hur det blev. Jag lovar.

Nää nu måste jag arbeta vidare här en liten stund.

Ha det bäst alla, så bloggar jag igen när jag åter fått ett internet som fungerar.