Tomten på besök

Jodå, tomten hittade till Jenny i år igen. Tänk att jag har varit så snäll under året. Nu var det väl i och för sig så att jag inte önskade mej nåt speciellt, men jag fick ändå några bra saker, som en mössa som jag ska ha när jag är ute och tränar inför Tjejmilen!! Jag fick en kudde att ha i badkaret, så att jag håller huvudet ovanför vattenytan... Jag har nämligen en viss förmåga att somna i badkaret, en gång vaknade jag inte förrän jag kände att jag hade vatten i munnen, och det var kallt. Jag kan oxå lova att det inte var kallt när jag klev i badet den gången. Jag fick även badskum så nu kan jag verkligen mysa till det i badet... För att komma igång ordentligt med min träning inför 2008 års Tjejmil så fick jag av min kära syster en bok om hur man kommer igång med löpningen! Fick även en snygg IFK Gbg top, ett nytt nyckelband (IFK Gbg) och en tygkasse (IFK Gbg). Naturligtvis fick jag lite annat smått och gott.

Ha en fortsatt trevlig julhelg allihop!!

Julen närmar sig

Det gör den. Med stormsteg. Men jag känner ändå att jag har läget under kontroll... Har köpt alla julklappar. Har dock inte slagit in dem än, men jag har julklappspapper, tejp, etiketter och snören så det ska inte vara några problem. Måste erkänna att det är könt att vara hemma i Trollhättan över jul och nyår. Bor hos en kompis, som lägligt nog är bortrest över jul, så jag har hennes lägenhet helt för mig själv!! I morgon ska jag och syster yster ta en sista sväng till "stan" för att kolla in alla julstressade människor!!! Syrran ska även kolla in en digitalkamera som hon funderar på att inhandla, men det är ju en annan historia. Apropå min syster ja, hon som brukar vara så duktig på att tala om för mej vad som har hänt hemma i stan, vad gäller butiker som har öppnat, alt stängt, nya restauranger och t.o.m vilken musik som gäller, jag bor ju ändå i någon avkrok långt nere i södra delarna av landet där ingen "ny och moden" musik spelas. Men jag måste nog säga att jag är lite "besviken" på systra mi den här gången... Jag kommer hem och upptäcker att:
- Videomix har bytt lokaler
- En ny Indisk restaurang har öppnat vid Drottningtorget
- Max har öppnat ute på Överby
- Två nya butiker har öppnat ute på Etage (Överby)
- De har delvis "möblerat om" på Maxi
Vad gäller musiken som tydligen är populär nu har jag inte alls fått veta vad som gäller nu...
Nej, nu ska jag inte gnälla mer, och förresten så vet syrran att jag inte alls är arg på henne, utan att jag bara naturligtvis måste påpeka det hela ännu en gång!!

Så har det hänt igen...

... jag kommer på mej själv sitta och böla framför TV:n. Jag brukar inte följa de galor som sänds på TV:n för allehanda goda ting. Men idag så råkade jag halka in på TV3 och "Svenska Hjältar", och ja ni kan ju själva lista ut hur det gick. Jag sitter nu fastklistrad och kollar på galan. Och naturligtvis ramlar tårarna ner när jag ser hur 16-årige Kristian vägrar ta emot mer skit!!! Kristians högsta dröm är att bli frisör, och han får (naturligtvis) en 2-årig frisörutbildning hos Björn Axén Academy. Kristian grät. Och Jenny grät. Naturligtvis. Nu rullar tårarna igen när jag hör historien om två killar som för att rädda sin kompis liv hugger av benet på sin kompis. Ja fy fan. Kan bara meddela att det inte var bra för Jenny Karlsson att fylla 30, jag har blivit mycket mer blödig nu för tiden.

Jag har dock en stilla undran, och det hur Peter Jöback tänkte när han valde sin glasögon? Snygga var dem inte i alla fall. I min mening.

Nää, dax att åter bege mig till soffan, plocka fram lite mer näsdukar så att jag kan torka näsan...

3 dagar innan jullov

Ja 3 skoldagar kanske jag ska tillägga... Det ska bli skönt med lite ledigt, fast det där med ledig är väl eg en sanning med lite modifikation. Har ju examensarbetet att tänka på, engelsktenta, och redovisningstenta är också i antågande samt en liten guidning i Malmö. Som ska göras på engelska måste jag ju oxå genast påpeka!! Men det ska nog gå bra, jag har ju i 6 veckor hört hur en guidning på engelska är upplagd, även om jag då under dessa veckor även då fått översätta denna guidning!!!

Har inte haft den karaktären som jag hoppats på i helgen med allt vad studier heter, men det brukar ju lösa sig som jag brukar säga.

Jag har faktiskt tvättat idag, men döm om min förvåning när jag kommer ner till tvättstugan typ 2 minuter i 8 och jag upptäcker att en av tvättmaskinerna är igång, och ska inte vara klar förrän om typ 30 min. OK att jag var nere 2 minuter innan min tvättid!!! Men det är oxå så att vi inte har tvättider under natten och jag hade dagens första tvättid... Varför går man ner och snor en del av någon annans tvättid. Nu hann jag ju klart, men det är ju principen... Det hade ju inte förvånat mej ett dugg om personen ifråga sedan även lagt beslag på torkskåpet, men det var tomt när jag kom ner igen för att byta maskiner....

Nu ska jag även ta tag i lite städ av min lägenhet, jag åker ju hem till min underbara hemstad Trollhättan över jul och nyår. Jag vill ju inte komma hem till en stökig lägenhet... Som tur är så går det ganska fort att städa en liten etta på 35 kvadrat!!! Efter min lilla städning så funderar jag på att ta mej en liten promenad till ICA och handla lite ska oxå göra klart det sista inför min redovisning imorgon förmiddag!!!

Sluta va så ambitiös...

... jag blir trött bara jag ser på dej. Så sa en lärare till mig idag. Mitt svar till honom, var helt sonika: "Alltid retar det någon!!!" Ok, jag kanske var lite väl ambitiös förut, men det berodde enbart på att jag hade missförstått läxan och trodde att vi hade hela häftet, men vi hade bara en uppgift. Alltså hade jag gjort alltihop och satt eg bara och väntade på att de andra skulle göra klart uppgifterna... Men så är det ibland.

Var i Tyskland i helgen, det är alltid lika kul att åka iväg på en liten semester, det tråkiga var att jag inte hade så mycket pengar att shoppa för. Kan oxå säga att jag är ganska trött på skandinaviska turister. Det är alltid någon som klagar, på de mest konstiga saker. Nu i helgen var det en som gnällde för att juiceglasen i frukosten var för små!! Seriöst!!

Nää nu ska väl superambitiösa Jenny ta tag i lite skolarbeten, måste skriva rent anteckningarna från dagens lektion i turism. Ska oxå skriva två ansökningar till jobb i sommar. Det ena är på Astrid Lindgrens Näs som guide/receptionist. Det andra som reseledare på ett bussbolag, och då ska jag i så fall framför allt åka ner till Spanien...

Återkommer en annan gång. Ska få ordning på den här bloggen igen, det är bara det att när jag är ute och reser så använder jag mig av
www.resdagboken.com istället, så ta gärna en titt där då och då. Mitt nickname är grymmegoalie. Varför får ni lista ut själva!!

Massa kramar JK

I'll be back!!

Det verkar som om Jenny Karlsson åker tillbaka till Hurghada i februari/mars för fem veckors praktik. Det ska bli jättekul att komma tillbaka!! Men inget är väl helt bestämt än, men nästan.

Pust!!!

Skolan är igång igen. Mycket att göra som vanligt. I måndags skulle uppsatsen i Turism vara klar. I morgon ska vår praktikrapport på engelska vara klar (har precis lämnat in den). På torsdag har vi workshop för tk12 om våra tidigare praktikplatser. 18 el 19, minns inte nu så har vi Europatenta i turismen. Examensarbetet ska vara inne alldeles för snart!! Vi har precis börjat med redovisning dvs bokföring!! Mycket siffror att hålla koll på. Just nu är jag återigen tacksam över att jag har läst lite om det innan samt att jag faktiskt en gång i tiden var faktura ansvarig på jobbet. Nästa vecka ska jag antagligen redovisa min uppsats med, alltså borde jag eg kanske förbereda mej inför den.

Men varför göra något idag som jag kan göra imorgon??

Imorgon ska jag faktiskt ta och stryka min uniform som jag haft i Egypten. Tänkte ha den på mig under workshoppen på torsdag.

Får inte glömma att jag ska till Tyskland på fredag!!

Tillbaka till skolan

Imorgon är det dax igen. Skolan drar återigen igång efter praktik i sex veckor. Måste erkänna att det ska bli mycket skönt att ÄNTLIGEN få sova i min egna säng inatt. Ska faktiskt ta och krypa ner i den med en gång.

Himma igen!!

Tänk vad fort 6 veckor går. Det var ju inte alls länge sedan jag satt hemma i Tomelilla och var jättenervös över att åka ner till Egypten för praktik!!!

Kan bara säga att jag har haft hur kul som helst där nere, och jag vill tillbaka!! Det är oxå min plan.

Jag har väl gjort det man ska göra när man är i Egypten:
- ridit kamel
- besökt tutanchamon
- åkt på Nilen
- besökt pyramiderna
- varit inne i en pyramid
- snorklat i röda havet

Enda plumpen är väl egentligen att jag inte har rökt vattenpipa. Men jag har ju i alla fall köpt en (till min syster - men ändå).

Nu ska det bli lite ordning här på JK:s blogg, ska skriva lite flitigare här nu igen . Jag lovar. För dej som undrar så är JK mitt nya smeknamn. Vi var nämligen tre stycken Jenny nere i Hurghada!! Old Jenny, New Jenny och JK!!

Nää, måste ta tag i turism-uppsatsen nu!!