Vem?

Vem kom på den briljanta idén att börja spela allsvensk fotboll redan i slutet av mars?!. Vi vet ju alla att i mars/april så skiftar vädret från att vara en alldeles helt underbar vårdag med 10 plusgrader till snöstorm och 10 minus dagen efter... Enda arenan som inte har meterdjup snö just nu är faktiskt Malmö Stadion. Vilket är tur, för det är ju dit jag ska på måndag!!!! Annars har vaktmästarna på de allsvenska arenorna mycket att göra nu fram till den allsvenska premiären! Ja ja, det är ju kul att jag får användning för min fina blå-vita halsduk och min fina blå-vita mössa på måndag!!

Hittade idag även 021 i mitt reg.nummerletande!! Så det blev ju en hyfsat bra dag trots allt...

Irriterad!

Ja det är jag. Av flera anledningar. Kan börja med snön. Jag älskar vanligtvis snö, men nu vill jag ha vår. Jag har till och med fått ta på mej mina vinterkängor, dessa har jag inte ens haft framme sen jag flyttade ner till Skåne för ca 1 1/2 år sedan... Det värsta är ju att när jag kommer upp på morgonen och hoppas på att snön är borta så upptäcker jag till mitt förtret att det kommit ännu mer snö under natten. P.g.a. detta "snöoväder" så kan ju inte lokaltrafiken gå enligt tidtabellen heller... Idag var jag över en timma försenad till praktiken. Visst jag förstår att man kör försiktigt när det är oväder, men vägen mellan Tomelilla och Simrishamn var helt OK, och enl busschauffören så gällde det samma vägen mellan Lund och Tomelilla. Självklart så beror ju förseningarna på att det vid de tidigaste avgångarna antagligen är taskigt väglag. Men var finns då salt- och plogbilarna? Hemma i Trollhättan så kör de på i nonstop de stackars arbetarna dag, som natt när snön kommer. Fast det kanske beror på att vi har SAAB och Volvo Aero i sta'n? Ja jag vet inte.

Nästa irritationsmoment är serien Häxdansen på SVT1. Detta var en serie som jag såg framemot av två anledningar. 1 - serien handlar om häxor och häxbränning (trodde jag). 2 - serien handlar om damfotboll. Det närmsta häxor och häxbränning vi kommit hittills är i introt till serien och en staty, som nu brändes ner i förra avsnittet. Vad gäller damfotbollen så är det så jag skäms! Jag har då som bekant spelat fotboll i väldigt många år, och jag kan lova att jag har aldrig sett nån stå och jucka mot hörnflaggan som målgest. Inte skriker vi: "KUKEN, BALLEN, DOMSJÖVALLEN!!!!!!, lr vad som rimmar på de två förstnämnda orden, heller för den delen. Självklart fick de klämma in en scen där två tjejer har sex. Det är ju allmänt känt att nära på alla tjejer som spelar är gay... Däremot kan jag känna igen det där föraktet från "herrarna" i klubben... Det finns så mycket som inte stämmer i den där serien!!! Tyvärr så kommer jag säkert att kolla på nästa avsnitt (måndag kl 20.30-21.15) trots allt. Jag väntar ju med spänning på häxprocesserna. Glömde ju en sak, det kom in lite häxeri i förra avsnittet. Den petade målvakten blev lite besviken och träffade på en "häxa" från andra laget...

Ytterligare ett litet "irritationsmoment" var att jag inte hittade 019 i mitt reg.skylts letande. Men så när bussen var nära att svänga in till Tomelilla station igår så mötte vi 019, och idag sprang jag på 020 här i Simrishamn under min lunchpromenad.


Jenny 31 år gammal!

Så har jag då fyllt 31 år. Min födelsedag tillbringade jag lugnt och stilla hemma i min lägenhet tillsammans med bl.a. Mikael Persbrandt och George Clooney!! Det har varit en lugn och stilla helg för Jenny. Och det med ålderns rätt... Man orkar ju inte så mycket längre nu när man har passerat 30-strecket.

Jag vill tacka alla som grattade mej igår!

Nu är det matdax innan det är dax att bege sig till Salem!

Blåvitt är Supercupsmästare 2008!

Blåvitt vann till slut matchen mot Kalmar FF med 3-1!

Målskyttar:
1-0 Jonas Wallerstedt (24:e min)
2-0 Hjalmar Jonsson (67:e min)
3-0 Jonas Wallerstedt (82:a min)
3-1 Cesar Santin (87:e min)

Domare:
Martin Hansson

Publik:
1 643 personer trotsade kylan och begav sig till Ullevi, varav mellan 14 och 20 från Kalmar. Kommentatorerna Perlskog och Hedman var lite oense om summan Kalmar FF supporters!!

Ja vad ska jag säga om matchen? Kalmar öppnade starkast, men efter ca 15 min kom Blåvitt in i matchen och tog över... Andra halvlek tyckte jag inte var så jättekul, det hände inte så jättemycket... Kalmar jobbade in sig lite i matchen och fick ett tröstmål i slutet av matchen. Kanske något onödigt, men det är sånt som händer!!! För övrigt tycker jag inte att kommentatorerna ska gnälla så mycket över Blåvitts nya målvakt Kim Christensen, han har ju för 17 inte varit i klubben en vecka än. Låt han få lite mer träning med laget så ska ni se att han blir säkrare. Men visst jag håller med, han gjorde ett par tveksamma insatser i matchen, och lite höjdbollar är att träna på för vår nya målvakt... Det finns nog mer hopp för honom att växa i luften än vad det gjorde för undertecknad...

Apropå att kommentatorerna stod och gnällde över att det är fruktansvärt kallt på Ullevi. Mitt råd är att ni klär på er ordentligt och struntar i att visa att ni har skjorta och slips. Så ta på er en rejäl vinterjacka, mössa och vantar... Det är ju för 17 bara mars än... I och för sig så trodde även jag att vintern var över och våren här, men det blir bakslag ibland.

Jag vet en som är mycket glad att Jonas Wallerstedt gjorde mål idag, nämligen min älskade syster!! Hon fullkomligt avgudar Jonas Wallerstedt, och Tomas Ohlsson... Hon avgudar dessa pojkar lika mycket som jag avgudar Adam Johansson... *ler*  Men jag säger som jag alltid gjort min älskade syster: De har ju förstått vilket lag de ska spela i... Och Adam behöver rehabilitera sig så han kan spela premiärmatchen nästa måndag. Då räknar jag med en hel Adam som fullkomligt täpper till på sin plats!!

Snart dax för lite hockey, än är inte denna sport-påskafton över... Får ju inte glömma att nämna Adrian Schultheiss, som verkligen slog till tidigare i Konståknings-VM!! Han persade med nästan 10 poäng!! Vår andra svensk Kristoffer Berndtsson föll tyvärr i ett hopp och tappade viktiga poäng!

Beck

Kom på en sak till jag önskar mej i present. Jag önskar mej Beck 17-24! I så fall har jag alla Beck-filmer som gjorts där Peter Haber och Mikael Persbrandt medverkar....

Glad Påsk!

Då är det Påskafton då! Detta är synen från imorses då jag vinklade lite grann på persiennerna...

Påskafton 2008
Kanske inte riktigt vad jag väntat mej... Men å andra sidan så fyller ju jag år imorgon, och det brukar vara dåligt väder i samband när jag fyller år. Skulle det vara så att solen skiner så kan jag lova at det är typ 10-15 minus eller nåt... Kan oxå säga att det är inte många påskar som jag minns att det varit snö på... Men jag har å andra sidan varit med om att det snöat på midsommarafton!!!! Den du.

Idag är då dags! Blåvitts första tävlingsmatch för året! Allt enligt
www.ifkgoteborg.se Tyvärr kan jag inte närvara på Ullevi i Göteborg, men jag kommer ändå se matchen på TV4, men det är ju inte den enda sporten idag... Det är VM i konståkning, kvartsfinal 7 mellan Färjestad och Frölunda, Simning, Handboll (danska ligan). Sen är det ju en massa annat på tv:n idag. För mej som är ett Mikael Persbrandt fan så visar TV4 film "Gossip" ikväll. Det är Sing-a-long, King Arthur, En värsting till syster 2, Livet är underbart och en massa massa mer... Hur ska jag hinna med allt?

Dagens charmigaste Blåvitt-supportrar... Från vänster: Sture, Sixten och Mårten

Forza Blåvitt!!

Dementi

Jag måste nu erkänna att mina kunskaper i hockeyn inte är dem bästa. Jag vet att inför kvartsfinalerna så får det lag som vann grundserien välja motståndare först och sedan får nummer två välja osv... Sen trodde jag ju att den som vinner kvartsfinal 1 får möta vinnaren i kvartsfinal 2, vinnaren kvartsfinal 3 möter således vinnaren i kvarstfinal 4... Men så går det tydligen icke till. Jag har ju nu oxå trott att vinnaren mellan frölunda/färjestad får möta hv71 i semi. För jag har nån gång hört att frölunda får möta hv71 om frölunda slår färjestad. Så långt allt rätt, men då trodde ju jag att om färjestad vinner så får de möta hv71. Nu har dock Sofia förklarat att hv71 möter frölunda om de vinner, men timrå om det är så att färjestad vinner. Färjestad kom ju tvåa i serien... Det är tydligen så att man ska ha fördel av att ha vunnit grundserien. Detta tycker jag ju naturligtvis är korkat. Kan det bero på att Frölunda inte kom så där jättehögt upp i serien? Helt ärligt så tycker jag att kvartsfinalerna lottas och sen så kör man att vinnaren i match 1 möter vinnaren i match 2 osv... Satan vad jag är förvirrad nu! En sak till. Måste man verkligen spela bäst av 7 matcher? Ja jag beger inte att du som inte är så inne i hockeyn ska fatta nåt av det här... Det är ju knappt så att jag själv fattar...

Har bestämt mej

Det tar emot att erkänna, men om nu Frölunda, God forbid, inte vinner imorgon så "tvingas" jag hålla på HV... Detta efter ett uttalande från Färjestad ang det som hände i slutet igår. Visst det ska naturligtvis inte hända på en så hög nivå. Men nu hände det... Vad jag glömde skriva igår var ju att under dessa 5 sek som enl klockan inte tickade, efter det berömda nedsläppet så gjorde Färjestad mål. Men om man ska vara lite krass så ljöd jumbotronen/Hesa Fredrik innan det blev mål... Men klockan hade ju inte räknat ner... Nu var jag inte på plats och såg det hela live utan jag satt som fastnaglad vid min dator och lyssnade på webbradion och har ju bara kommentatorernas kommentarer... Och eftersom jag håller på Frölunda så blir jag ju färgad av det... Men jag håller tummarna att Frölunda lyckas piska Färjestad i Löfbergs Lila Arena... Samtidigt som jag ska heja fram Blåvitt till seger i Supercupen mot Kalmar på Ullevi.

Oj oj oj, oj oj oj oj, oj oj oj oj oj oj oj...

Ja herregud! Vad mer kan man säga? Frölunda-Färjestad i den 6:e kvartsfinalen blev riktigt rafflande till slut. Färjestad tog ledningen med 1-0 efter typ 1,5 min. Sedan kvitterar Frölunda samt tar ledningen. Helt plötsligt har Färjestad kvitterat för att även dryga ut med 2 mål i början av 3 perioden. Då börjar även jag tvivla på att Frölunda ska klara detta... Men ta mej f*n att Frölunda reducerar, kvitterar och tar ledningen. Sen mitt i detta nånstans är det nån pappskalle i Frölundapubliken som slänger in en glasflaska på isen. Som tur är så pekar typ 300 andra fans ut idioten som obönhörligen tas ut ur arenan. Pinsamt. För killen som slänger in flaskan, för Frölunda som arrangör som missat att någon fått med sej en flaska in i Frölundaborg. Glömde ju säga att i början av andra eller tredje, nu minns jag inte, så krånglade lamporna i Borgen med... Så där var det ett avbrott, lixom när de fick spola om isen efter att glasflaskan kastats in. Men det värsta av allt hände nog ändå när det var 5 sek kvar av hela matchen och Frölunda leder med 5-4. Det är tekning i Frölundas zon. 5 sek går, hesa Fredrik ljuder, men se nu har inte klockan tickat 5 sek. Huvuddomaren har konferens med videodomaren hur länge som helst. Klockan flyttas fram 2 sek. Klockan flyttas tillbaka 2 sek. Hesa Fredrik går igång. Domaren tar på sig hjälmen för att dra igång spelet igen. Han ångrar sig, åker tillbaka till sekretariatet. Frölundas spelare firar segern. Färjestads spelare står och hänger vid båset för att markera att matchen minsann inte är slut. Ja så här håller det på i säkert 10-15 min! Till slut så blir det tekning med 3 sek kvar! Pelle Prestberg åker ut ett litet ärevarv på isen för att markera nåt jag inte fattar.. Eller om det var Jörgen Jönsson. Minns inte riktigt. Frölunda klarar av tekningen. Klockan tickar ner 3 sek och hesa Fredrik ljuder. Till slut vinner då Frölunda med 5-4!!! Nu blir det då match på Påskafton. En 7:e och avgörande match. Den som vinner den matchen får möta HV71 i semifinalen... Om nu Frölunda inte lyckas vinna så har jag mycket svårt att välja lag i semin. Jag "hatar" nämligen Färjestad lika mycket som HV71!!! Sug på den du Sofia! ;)

Vill bara lägga till ett par saker på min önskelista:
- Jättegodispåse (gärna med lite cola att svälja ner allt godis med)
- Årets IFK Göteborg matchtröja (givetvis)

Snart dax att dra på sig långkallingarna, ska ju åka från Blåkulla med, och det var lite kallt på hitvägen. Och ja. Hin Håle har trådlös uppkoppling här på Blåkulla!

Långkalsonger. Behövs det?

Sitter och funderar på om jag behöver långkalsonger på mej när jag far till Blåkulla...

Och var är min telefon?

Önskelista

Det är kanske läge att presentera en liten önskelista så här bara ett par dagar före min födelsedag, som för övrigt infaller på påskdagen. Dvs på söndag. Jag vet att syrran i alla fall har tjatat om en sådan lista ett bra tag...

Jag önskar mej:
-IFK Göteborg Påslakanset (Blåvittshopen)
-Tank Top Queen (Blåvittshopen)
-Mössa Wing Rosa (Blåvittshopen)
-USB-minne
-Extern hårddisk
-Biobiljetter (är aldrig fel)
-Trisslotter (jag kan ju vinna massa pengar)
-TV (bara den är större än min nuvarande 14-tummare) *ler*
-Webkamera (som jag kan fästa på laptopen)

Herregud, har jag blivit så gammal att jag nu inte längre önskar mej något? Jag trodde aldrig den dagen skulle komma.

Fast det är klart. Jag skulle ju inte tacka nej om Mikael Persbrandt eller George Clooney ringde på min dörr... ;) Det kan dock bli lite trixigt om de står där samtidigt... Jag skulle oxå bli tacksam om nån för sig att sätta in motsvarande mitt studielån på kontot så att jag kan betala tillbax det. Jag skulle oxå gärna ta emot om nån kom hem till mej och städade och rensade undan all skit, en gång för alla...

Nu har jag inte tid att skriva mer, måste förbereda mej inför färden till Blåkulla lite senare.


VM i Konståkning

Har i brist på annat fått på VM i Konståkning som nu pågår för fullt i Scandinavium i Göteborg. Och vem hör jag inte som kommentator om inte en av mina favoriter? Jodå, visst är det Roger "Roggan" Blomqvist!! Smeknamnet vet jag inte om det är officiellt, men det är i alla fall vad jag och syrran kallar honom...

Jag som inte är så vidare värst teknisk eller IT-kunnig av mej har nu äntligen lyckats få till det med outlook, men inte med min hotmail som jag tänkt från början, utan med min telia.com adress... Nu ska jag väl då eg börja använda denna adressen istället då kan jag tänka mej. Men det lilla projektet får jag ta tag i en annan dag! Nu är jag alldeles för trött för detta.

Nu är den stora frågan, om jag ska ta mej till Simrishamn imorgon och jobba ett par timmar. Jag har eg fått ledigt, men känner ändå att jag kan behöva få "gjort" några slogans. Jocke är inte på plats imorgon, men jag har ju nycklar och annat nödvändigt... Ja, ja, jag får se vilket humör jag är på imorgon. Ska tvätta imorgon förmiddag med, men det tar inte så lång tid, och är jag bara igång senast på utsatt tid, gärna lite tidigare så är jag ju ganska snart klar...

Lunchpromenad

Idag har jag tagit en lunchpromenad på ca 30 min i ett soligt Simrishamn! Det var riktigt skönt faktiskt, men det var tur att jag hade min snygga blåa och vita mössa på mej då det blåser kallt här idag.

Ska nu återgå till att sammanställa slogantävlingen, den tar sin lilla tid om jag säger så! Men det är ju riktigt kul att läsa alla käcka slogans!

Grattis!

Igår delades Aftonbladets TV-pris ut. Naturligtvis borde jag ju skrivit något om detta igår kväll redan, men då det var hockey så hade jag inte riktigt tid med detta.

Måste bara säga grattis till Björn Hellberg, som är en av mina tv-personligheter favoriter!! Hans och Ingvar Oldsbergs program På Spåret vann ett av priserna igår. Björn Gustavsson vann också ett pris, eller det var väl eg Parlamentet som vann priset, men det var ju trots allt här som Björn slog igenom!!! Fler vinnare var André Pops-årets sportprofil, Bolibompa, Idol, Roomservice, Uppdrag Granskning, Carolina Gynning-årets kvinnliga tv-personlighet, Peter Settman-årets manliga tv-personlighet, House-årets utländska program. Det delades säkert ut fler priser som jag i nuläget har glömt....


Björn


Visst måste man bara älska Björn Hellberg?!.

Blåvitt!!

Måste göra en liten uppdatering vad gäller mitt älskade lag IFK Göteborg. Inför den nya säsongen har ett par nya namn kommit till, t.ex. Niclas Alexanderssons lillebror Daniel Alexandersson-forward, Nicklas Carlsson-back, Kim Christensen-målvakt. Laget har även förlorat ett par spelare, t.ex. Bengt "Attraktiva-Bengan" Andersson. Han kommer att vara saknad, även om jag vet att Blåvitt har flera duktiga målvakter i laget.

Idag spelade Blåvitt träningsmatch mot FC Trollhättan. Inte FCT Trollhättan som många tror att klubben heter. Det blev vinst med 3-0 till gästande Blåvitt efter mål av Mathias Ranégie, Jonas Wallerstedt och Stefan Selakovic (en av Allsvenskans klart snyggaste spelare!). Vår nya målvakt Kim gjorde en mycket bra match har jag hört. Att Kim träffade sina lagkamrater först i samband med samlingen inför resan upp till Trollhättan gör inte saken sämre! Trollhättan var tydligen även mycket vacker i sin vinterskrud enligt
www.ifkgoteborg.se

På lördag är det dax för ännu en match: IFK Göteborg-Kalmar FF i Supercupen. Det ser ut att bli en bra påskafton med andra ord. Fotboll är ju aldrig fel!

Om 13 dagar är det ju även dags för den Allsvenska premiären! Och jag kommer att vara på plats på Malmö Stadion tillsammans med min kära syster och en jädra massa nerresta Blåvitt-supporters!! Ja, jag vet att jag tjatar om det här på bloggen...



Test

http://bloggkartan.se/registrera/24862/tomelilla/

Efterdyningar

Är nu himma igen efter TUR-mässan! Det var fyra intensiva men samtidigt skitroliga dagar!!! Jag var ju på lite dåligt humör där i onsdags när jag satt på vandrarhemmet och begrundade Västtrafiks linjer i Göteborg. Men Gud som haver så lärde jag mej ju vilken linje och vilket håll jag skulle åt. Kan ju oxå meddela att jag inte betalade en krona till Västtrafik under de resor jag företog mej i Göteborg i helgen efter onsdagen. Kan då samtidigt meddela att jag på detta viset säkert lurat Västtrafik på minst 200 spänn!! Det känns skönt. Samtidigt som företaget får skylla sig självt då man kan gå på precis vart som helst i spårvagnen!

Vad hände då under mässan? Jo vi delade ut broschyrer och kartor till höger och vänster, så mycket att vi vid lunchtid på söndagen hade slut på både broschyrer och kartor, vi fick springa till andra montrar och låna material för att det inte skulle vara tomt hos oss!! Jag har tipsat om sevärdheter, restauranger och boende på Österlen så det står härliga till. Vi hade ju en visitkort-/slogantävling som har varit väldigt populär och vi har fått in en hel del bra slogans för Österlen faktiskt!!! Torsdag-Fredag är ju fackdagar och då tycker jag att det är lite mer svårflörtat på Mässan även om det naturligtvis är då som man har möjlighet att skapa kontakter lite här och där! Efter att ha jobbat fyra dagar på Mässan kan jag säga att jag har haft rejält ont i fötterna, men det ingår ju lixom i paketet!!! Jag tror även att jag är den som har jobbat mest i montern under dessa dagar, men inte mej emot...

I fredags var jag på Cabaret Lorensberg tillsammans med Jocke och tjejerna från YSB, det var riktigt najs måste jag säga!! I lördags var det ju melodifestivalen, men jag och Lotta var riktigt trötta så vi valde att stanna kvar på Vandrarhemmet och kolla på melodifestivalen medans Emma och Matilda åkte in till Hard Rock Café för att kolla in spektaklet!

Vad mer då?
Jo vi fick in många förfrågningar om olika sorters paket inför sommaren som vi nu jobbar med! Jag har fått i uppdrag att ställa samman alla visitkort/slogans i en lista och det är en jädra massa. Samtidigt som jag jobbar med att kolla att vår hemsida är helt up-to-date vad gäller boende, aktiviteter och mat/dryck. Det händer en del på ett år, så nu sitter jag även och kollar in så att alla länkar stämmer, att telefonnummer stämmer och om det kommit till några nya eller har försvunnit några företag sen förra året! Jag har en del att göra med andra ord. Men det är bara kul.

Jag har fått jobb på Läckö Slott, lite hos Jocke och på Vägstationen, jag som trodde att jag skulle vara arbetslös i sommar!!! Så nu gäller det bara att välja rätt... Men jag stannar på Österlen i sommar.

Jag och Sara kommer kanske bli roomies i sommar med för hon kommer jobba på Gästis i Brösarp, men har som det ser ut idag inget boende... Men Jenny är ju så snäll så hon tar emot lilla Sara! Jag har ju trots allt fått ett extra förråd idag nere i källaren, och våra tvättider är från och med 15 april tre om dagen till skillnad mot dagens två, plus att vi nu fått torktumlare oxå!! Yippie!!!

Registreringsskyltsjakten går vidare och jag är nu ute efter 019!!!

Det är väl vad som hänt mej under helgen!!

Jag i montern
Jag i montern!!


Ett regnigt Göteborg

Sitter nu på ett rum på Slottsskogens Vandrarhem och laddar inför TUR-mässan som börjar imorgon. Efter att ha börjat resan norrut tidigt i morses så är det skönt att kunna sitta på rummet och bara slappa. Hade först ett stopp i Varberg för att diskutera en CD som ska släppas med skånska låtar av skånska artister. Efter att ha kommit fram till Göteborg tog jag spårvagnen från Korsvägen till Vandrarhemmet, men nu var det inte fullt så simpelt som jag tänkt mej. Hade kollat upp hemifrån och tolkat det som att jag skulle ta 6:ans spårvagn med riktning mot Kortedala. Men efter att ha trippelkollat så visade det sig att jag skulle ta 6:ans spårvagn mot Länsmansgården. Jag kom till Vandrarhemmet, checkade in och hivade in min packning på rummet, tog sedan spårvagnen tillbaka till Mässan för att kolla in montern. Efter mycket om och men fick vi till slut ordning på montern, och den blir bra. Tog en promenad in mot centrum för att käka lite samt handla nässpray, har naturligtvis blivit förkyld nu inför Mässan. När jag sedan skulle ta spårvagnen tillbaka så tänkte jag att jag kollar snabbt varifrån Nordstan 6:an mot Länsmansgården går, men innan jag klev på tänkte jag kolla hållplatserna. Bara för säkerhetsskull. Naturligtvis hittade jag inte den hållplatsen jag skulle av på, så jag gick till andra sidan för att kolla, och jajemän, jag skulle ta
6:an mot Kortedala!!! Tur att jag kollade innan. Gissa om jag hade blivit sur om jag tagit den mot Länsmansgården och hamnat på Hisingen istället!! Nu sitter jag i alla fall på mitt rum och laddar inför Mässan imorgon. Har då laddat med panodil och nässpray, så det ska nog gå bra.

Uppsägning

Jag har nu sagt upp mitt medlemsskap på gymmet hemma i Trollhättan. Jag kommer alltså att bo kvar här nere i Skåne ett tag efter skolan, och jag vill inte betala en massa dyra pengar för ett kort som jag ändå inte kommer att utnyttja. Vilket jag i och för sig inte gjorde så mycket innan heller... Men ändå. Jag får hålla mej till Nautilus här i Tomelilla så länge.

Nu börjar hockeyn. På riktigt!

Idag drar slutspelet igång i hockeyns elitserie! Det är med andra ord nu det börjar på riktigt. So what om HV71 vann grundserien med typ 15 poäng eller nåt i den stilen. Det är nu det gäller!!! Mitt favvolag Frölunda Indians ställs mot Christians, och syrrans??, favvolag Färjestad. Hmmm... Undrar om Färjestad har nåt tilläggsnamn? Alltså kommer jag nu de närmsta veckorna ha mycket bra koll på hur det går för de åtta lagen som är kvar... Samtidigt som fotbollssäsongen närmar sig på allvar. Jag och syrran ska ju som bekant ner och se den allsvenska premiären live på Malmö Stadion!!

I morgon drar jag iväg norrut igen. Det är ju TUR-mässan i helgen!!

Har sett 014 och 015 i Simrishamn!!!

Registreringsskyltar

Jag letar ju som ni redan vet efter registreringsskyltar... Såg igår 012 hemmavid precis vid korsningen Tunhemsvägen/Furulundsvägen, sedan såg jag 013 på en parkering på Sylte... Nu är jag med andra ord ute efter 014. Igår och idag har jag sett alla möjliga kombinationer av siffrorna noll, ett, fyra, men absolut inte i rätt ordning! Har oxå sett 114, 214, 514 osv... men inte 014 naturligtvis. Typiskt!



TUR-mässan

TUR-mässan i Göteborg närmar sig med stormsteg!! Bege er dit vettja! Det är en jättebra mässa om man funderar på att åka iväg nånstans på semestern. Både inom Sverige och utrikes, varför man nu ska åka utomlands när vi har ett så fantastiskt land som Sverige att semestra i... Nackdelen med Sverige är väl att det är så satans dyrt att semestra här. Det är ju minst lika billigt att åka söderut som att åka inom Sveriges gränser! Ett annat skäl till att ni ska bege er till TUR-mässan är att jag kommer att jobba där! Ni hittar mig i en monter på andra våningen där Ystad Saltsjöbad, Tomelilla Turismutbildning och VisitÖsterlen står tillsammans. Jag är schizo nog att arbeta både för skolan och för VisitÖsterlen. Så masa er nu upp eller ner, hur det nu blir till Göteborg och Svenska Mässan i helgen!!

Jag har glömt...

... jag har ju hittat 011 oxå. Såg den i Helsingborg alldeles vid Knutpunkten. Bara så ni vet...

Internationella Kvinnodagen!

Det är tydligen internationella Kvinnodagen idag. Men jag har större bekymmer än så... Det är massa sport på TV:n nu igen och hur ska jag kunna välja? Jag skulle vilja ha en TV där man kan se flera kanaler samtidigt, typ med en eller två infällda små bilder. Då skulle jag må bra... Slippa zappa. Nej jag kan inte spela in. Man spelar inte in sport. Sport följer man live i så stor utsträckning det bara går. Enda gången man kan se sport som inte är live är om det råkar vara så att någon TV-kanal gör ett sammandrag eller en eftersändning då man av någon anledning inte kan sända matchen/tävlingen live!! Bara så ni vet!

http://www.skanskanyheter.se/Artiklar%202008/ResMatYstad2008.pdf, gå in på denna länk, ev får ni skriva av den alt. kopiera den, jag vet inte riktigt hur det fungerar... I vanliga fall ska det bara vara att klicka på länken... Där hittar ni mig, synd bara att de inte fått till företagsnamnet rätt...

Nej hörrni, nu måste jag fortsätta kolla in all sport som sänds på TV:n denna dag... Ha det!

Läckö Slott

Har idag varit på anställningsintervju på Läckö Slott! Det känns helt ok faktiskt!! Ska bli spännande att se om jag får det. Sen är ju frågan om jag kommer att ta det. Det är ju ändå lite drygt 80 km till Läckö Slott från Thn, och det är inte säkert att det går så bra att åka kommunalt som det så fint heter... Vet inte heller om jag kan fjäska till mig nån bil under denna tid heller...



Kommer detta att vara min arbetsplats i sommar?

Svensk husmanskost

Pizza, kebab, tacos och menyer från amerikanska hamburgerkedjor, visst är detta något jag gärna stoppar i mig, mest för att jag är alldeles för lat för att laga mat nu för tiden. Men idag kom jag hem till Trollhättan, ska ju på anställningsintervju imorgon, och då fick jag som brukligt när jag kommer hem - kokt potatis, stekt fläsk och löksås hemma hos mamma och pappa. *mums* Det är riktig mat det...

Ibland blir jag bara så trött på skåningar... Idag när jag skulle åka hem till Trollhättan så steg jag på Swebusexpress (i Lund) som jag brukar. Efter mig klev det på ett äldre par, nej nu ljög jag, kärringen sprang på bussen förs av alla så att hon säkert skulle få en plats, för säkerhetsskull paxade hon de två platserna på andra sidan gången så att maken fick sittplats oxå, när maken klev på talade chauffören om att man inte får ha "stora" väskor inne i bussen av säkerhetsskäl. Detta protesterade herren mot, han hade ju bara en kabinväska... Och han och frugan hade minsann packat ömtåliga eller viktiga saker - hörde inte riktigt vad - och han och frugan var mycket upprörda då chauffören vänligt men bestämt talade om att så är reglerna men att han kunde lägga väskan i ett annat utrymme där inget skulle hända den. Naturligtvis satt kärringen och hennes make och ältade detta en stund. De kunde inte heller förstå varför man inte får ha en kabinväska inne i bussen. Kanske för att man inte ska ta upp alla säten med en massa väskor och annan skit. Sen att ja, Jenny Karlsson, alltid har både dataväska och handväska in i bussen hör ju inte hit. Men kommer det nån som vill sitta intill är det ju bara att slänga upp väska antingen på hatthyllan eller nere vid fötterna...

När vi sedan kom fram till Göteborg för bussbyte står alla som dumma fån och väntar på att hämta deras väskor, nu menar jag inte bara det ädre paret, jag som hade min väska längst bak i ett utrymme och fick den snabbt kom inte förbi de andra, för att flytta på sig att folk kommer fram är inte att tänka på. När jag sedan kliver på "min" buss som ska ta mej till Trollhättan, tror ni inte att jag ser det gnälliga äldre paret från Lundtrakten nånstans... Jodå! Och tänk vad smutsigt och äckligt det var här minsann, och hemskt/äckligt folk var det. Och hur ska de orka åka lika lång tid till i buss, de ska med andra ord till Karlstad! De har ju ytterligare fyra timmar i buss! Väskan då? Jo då, den fick specialplats på denna buss oxå, inga kabinväskor inne i bussen inte. Och hur ska de orka gå på teatern ikväll... Osv. Stanna hemma!!! Det är mitt råd! Om allt är så fruktansvärt hemskt utanför hemmets fyra väggar, kan man stanna där! Naturligtvis är inte alla skåningar så här gnälliga...

Men nu är jag hemma i alla fall, och det är skönt att allt är sig likt hemma i stan, det är samma busschaufförer, samma personer som jobbar i gatuköket på torget, nej jag handlade inget där, folk jag känner igen på torget, trots att jag inte bott här sedan augusti 2006...

Fick idag beskedet som Linda E redan talat om för mej, att jag inte fick tjänsten på Hasse & Tagemuseet utan att Linda fick den. Grattis Linda! Men det är bara att ta nya friska tag!

Glömde ju nästan att meddela än annan härlig sak med Trollhättan. Det är vår här!! Jag lämnade ett kallt, blåsigt och regnigt Tomelilla och kommer hem till ett soligt och varmt Trollhättan.

Länkar

Har idag lagt in ett par länkar här på min blogg på sajter som ni gott och väl kan besöka om ni är lite intresserade av Österlen. Ni hittar dem lite längre ner här på vänster sida på min blogg!!

Och om ni är duktiga och surfar runt lite extra på just
http://www.visitosterlen.se/ så kan ni hitta mej där, inte på nån bild dock...


010

Har idag på lunchen sett reg.nr: 010 här i Simrishamn, där solen idag skiner på en klarblå himmel, det är dock kallt...

DET ÄR VÄL BARA ATT LEKA LITE MED BARNEN. ELLER?

Detta är reklam dagens Metro för Lärarutbildningen på Malmö Högskola! Far nu inte taket nu kära syster! Om man fortsätter att läsa annonsen så står det: "Arbeta med det du verkligen brinner för. När andra väljer utbildning utifrån vad som förväntas av dem, kan du välja att gå din egen väg. Till exempel LÄRARUTBILDNINGEN 90 hp, 210 hp eller 270 hp på Malmö Högskola." Tycker att rubriken är ganska talande, det är oftast det man får höra när man säger att man jobbar som förskollärare. Eller det är i alla fall vad min syster får höra ganska ofta! Men ack så fel man kan ha. Tillbringa gärna lite tid på en förskola så får ni se hur det är att jobba som förskollärare!

Idag lyckades jag komma försent till praktiken, detta var dock inte mitt fel, för jag var i tid till busshållplatsen, jag var till och med uppe direkt efter att jag stängt av klockan i morses. Nej, det var naturligtvis bussen från Lund som var försenad. Bussen ska eg avgå 8.55 från Tomelilla station, men när kl var 9.15 och ingen buss var i sikte kunde jag inte hålla mej längre utan jag klev in till Skånetrafikens "servicekontor" och frågade om dem kanske visste vart bussen tagit vägen. Detta visste dem naturligtvis inte för de blir aldrig informerade om några störningar i busstrafiken. Det är ju bra service till deras resenärer... Nu ringde tjejen som jobbade idag och kollade och hon fick då veta att bussen var försenad 25 minuter!! Bussen kom i alla fall strax efter att jag fått veta att bussen var sen...

Jag har idag börjat spåna lite på hur en ppt-pres kan se ut för VisitÖsterlen, det kan ju vara smidigt att ha en sådan i beredskap vid möten när man på ett lite snyggt sätt vill presentera företaget lite mer. Jag och Jocke var på möte ang TUR-mässan idag. Läget är under kontroll kan jag säga! Det känns skönt. Jag har oxå letat lite boende åt turister...

Har idag sett 009 vid Ystad Sandskog!!


Måndagen den 3 mars 2008

I morses vaknade jag strax efter 5 och kunde inte somna om... Men jag lovar att när klockan sedan ringde kl 07.00 var jag alldeles för trött för att orka gå upp ur sängen. Jag kom upp typ 45 min senare...

På praktiken idag så var jag på ett möte på Stockeboda Gård ang onlinebokningssystemet BUYIT för att se hur de upplever det och om de behöver hjälp med något eller om det är något som behöver åtgärdas... När vi satt där och kollade igenom systemet upptäckte vi att det bara är ett enda företag som har lagt ut sina köp-/betalningsvillkor i systemet, och man måste ju läsa och klicka i att man har godkänt köpvillkoren. Jag satte mej ner och plitade ihop ett mejl till alla företag som missat detta och mejlade sedan då oxå iväg det hela. Jag har även kollat att en del andra funktioner fungerar som de ska på hemsidan...

Vid 15-tiden satte "Hesa Fredrik" igång, tänk att jag hoppar till varje gång jag hör signalen. Och jag har ingen som helst anledning till att bli så rädd... Men det sitter kanske i sen jag hade "Hesa Fredrik megafonen" riktat in i mitt vardagsrum i en lägenhet jag hade i Trollhättan.?!

För er som följer utvecklingen med mina reg.skyltar kan jag då meddela att jag idag i Lunnarp på Skånemejeriers parkering såg 007, och utanför ICA Supermarket i Simrishamn såg 008. Sedan tror jag att jag såg 009 parkerad i Östra Vemmerlöv, men då jag inte är helt säker får jag inte räkna med den... Alltså får jag leta vidare efter 009.

Jag har ju även lovat en liten uppföljning av IK Pandoras match mot Lödde Vikings i lördags. Nu har inte min källa avslöjat så jättemycket angående matchen mer än att hon själv gjorde typ 6 mål. Så det är alltså det jag har att redovisa ang matchen. På
www.laget.se/IKPandora kan ni själva följa laget lite närmare.


Vasaloppet

Första söndagen i mars är nära på en helgdag för Jenny Karlsson. Då är det nämligen Vasaloppet. Jag har aldrig kört vasaloppet men det är ändå en tradition att kliva upp strax före 8 denna söndagmorgon för att kolla på Vasaloppet. Det värsta är att jag har svårt att göra något annat under tiden. Jag blir som fastklistrad framför tv:n, det är lika spännande att följa eliten som motionärerna... Alltså tycker jag det är skitjobbigt att springa ner i tvättstugan denna morgon/förmiddag, men med tanke på hur ofta jag kan tvätta här så är jag så illa tvungen!!

Jobba på en lördag?

Tjohopp där ute!!

Kan börja med att säga att jag nu oxå sett reg.nr: 006, alltså är det Mr Bond jag är ute efter nu... Dvs 007.

Idag har jag jobbat på Mat- och resemässan, eller Rese- och matmässan, jag vet inte riktigt det officiella namnet på denna mässa, i Ystad, där har jag och Jocke stått och delat ut den nya Österlenkartan, vår broschyr som jag så ordentligt har packat ner och sålt CD-skivan "En bit av Österlen"... Såg en del kändisar där som Jesper Aspegren ("Mitt i maten", Peter Harrysson (han som var programledare för "Så ska det låta" från början, Kjell Bergqvists ex-fru (dvs Miss Universum 1984 - Yvonne Ryding) och Per-Martin (han som var med i "Bonde söker fru" från första omgången).

Just nu hänger jag med Idas lilla söta hund Sune då Ida har varit och lirat handboll, tyvärr kunde inte hejaklacken hänga med denna bortamatch, men jag har fått höra att IK Pandora vann med 19 mål och att Ida i alla fall gjorde sista målet för Pandora. Jag återkommer när jag vet mer om matchen!!

Annars har jag nog inget mer "spännande" att berätta just nu.