Fredagkvällen

tillbringar jag tillsammans med:


herrarna Clooney och Pitt!

Det är Ocean's 12 på tv:n ikväll. Grattis Brad! Enligt Aftonbladet.se så har han och Angelina Jolie fått tvillingar nu! Nu är alltså Mr. Pitt sex-barns far eller nåt i den stilen. Ibland går det undan...

Innan filmen har jag tänkt att heja fram svenska handbollslandslaget till vinst mot Polen. Tror jag det var. Det är i alla fall en OS-biljett som står på spel, och det är nån turnering i helgen där det OS-biljett står på spel.


Har faktiskt var ordentlig och lagat mat. Ja ni läste rätt. Jag beklagade mej ju tidigare idag över hur fruktansvärt tråkigt jag tycker det är med mat. Det blev i alla fall kött, pommes, sallad, hot bearnaisesås och lite cola till det. Snart ska jag öppna chipspåsen.


Ha en najs fredagkväll allihop.


Att jag aldrig lär mig!

Ännu en gång åt jag alldeles för mycket. Egentligen tycker jag att allt som har med mat att göra är allmänt jobbigt. Jag tycker det är jobbigt att komma på vad jag ska äta, det är jobbigt att tillaga maten och det är framför allt jobbigt att diska efteråt. Ibland tycker jag till och med att det är jobbigt att äta. Ändå äter jag. Och oftast tills jag mår illa... Men jag går inte på toa och får upp det igen. Det kan jag lova. Att inte äta, är sällan ett alternativ heller. För jag blir ju hungrig, och på dåligt humör då näringsnivån sjunker. Fast visst händer det att jag kan komma på mej själv vid 15-16 tiden att jag inte har käkat på hela dagen. Fast jag kanske har varit uppe sen "tidig" morgon. När jag var i Egypten och hade praktik så hände det en gång att jag drack en liten flaska yoghurt vid 8-tiden, nästa gång jag fick något i magen var 17.15 och då var det en Mars och en Coca-Cola. Fast jag åt rejält sen på kvällen. Vid 21-tiden kanske. Nu gick det inte så långt varje dag...

Fy... Nu känner jag doften av grill här. Jag vill oxå grilla!! Men grilla själv? Hur kul är det på en skala? Kan tänka mej tacos ikväll. Men stå och göra tacos till mej själv? Nej, tack. Gå till Stora Hotellet och käka tacos själv? Nej, tack. Så vad ska jag käka ikväll? Är faktiskt inte direkt sugen på pizza. Hör och häpna.

Har mensvärk med. Bara så ni vet... Och är skitsugen på godis...

Drygt en halvmil

Dagens löppass blev alltså på lite drygt 5 km, närmare bestämt 5,65 km på 39 min. Dagens pass var tänkt att gå till på detta vis:
Uppvärmning: 3 min rask promenad
Medelhård distans: 3 gånger 10 min löppartier i något högre fart än vanlig distansfart. 3 min snabb promenad mellan varje löpparti. Avsluta med 3 min snabb promenad. Detta skulle då ge total träningstid på 39 min varav 30 min var löpning.

Min tanke från början var att strunta i detta och jogga i 30 min i sträck, men så när jag väl började springa så valde jag att ändå köra efter det tänkta passet. Jag körde på ganska hårt faktiskt de första 10 minutrarna och trodde att jag gått ut för hårt och att jag inte skulle orka med de två andra löppartierna. Men mina ben återhämtade sig förvånansvärt bra efter de 3 minutrarna jag gick och de två nästföljande 10 min löppartierna gick faktiskt över förväntan bra. Men allt kan naturligtvis inte vara bra. Måste erkänna att det var lite kyligt i vinden, och idag hade jag nog behövt min blå vindjacka...

Hade tänkt lägga upp en före och en efterbild idag, men så blev det inga bra bilder... Får väl be om hjälp. Men min roomie är ju inte hemma just nu. Men på söndag kanske... Om hon inte jobbar förstås.

Jag är redo...

... att ge mej ut på ett löppass när jag kommer hem. Måste bara byta om först. Det är inte det smidigaste att springa i tofflor och jeanskjol!! Linserna är i. Mp3:n väntar på mej där hemma... Likaså löparkläderna och skorna. Samt mitt snygga rosa pannband. Solen skiner och det verkar inte blåsa allt för mycket. Jag har med andra ord inte nåt direkt att skylla på för att slippa träna. Dilemmat är dock: Vart ska jag springa???!!!

Huvudvärk. Igen.

Känner av en liten lätt huvudvärk idag oxå. Men idag har jag köpt in Panodil, eftersom jag naturligtvis inte tagit med några huvudvärkstabletter, trots min huvudvärk igår. Pillrena jag köpte idag, får naturligtvis ligga kvar på jobbet, för man vet ju aldrig när die kopfschmertze slår till igen.

Telefonen och mejlinboxen håller sig ganska lugna idag, så jag har passat på att uppdatera hemsidan lite. Nu ska jag dock ta en liten fikapaus. Köpte skumraketer häromdagen, och nu står den sista och skriker på mej... Och varför göra plågan lång. Lika bra att äta upp den med en gång. Hade ju tänkt fika lite tidigare, men så har jag varit djupt försjunken i diverse telefonnummer och webbadresser...

Det blir löpa av ikväll med när jag kommer hem från jobbet! 30 min säger min träningsdagbok att jag ska köra idag. Lite hårdare tempo... Jag som precis börjat öka... *hahahahaha*


Ibland blir jag så trött

Som nu till exempel. Jag har lyckats plita ihop en jobbansökan, och ska nu få den utskriven. Det var ju lättare sagt än gjort. Till slut kom jag på att jag kan ju skriva ut den på biblioteket här i Simrishamn, men då jag i morses inte hann leta upp mitt usb-minne tänkte jag att jag kan ju skriva ut mejlet från bibblan och postar ansökan och sen är jobbet mitt. Förhoppningsvis. Men när jag nu skulle spara ner worddokumentet, eftersom det är det enda sättet som jag vet fungerar att skriva ut worddok från mejlen, så blev det omformaterat till wordpad el nåt liknande. Nu minns jag inte längre. Vad jag nu upptäckte efter att ha betalat 9:- till Simrishamn, de kommer förresten att bli rika på mej, så ofta som jag springer här och kopierar och skriver ut, var att mina sidhuvuden inte längre fanns. Dvs där jag har min kontaktinfo. Vad nu göra tänkte jag? Eftersom jag är alldeles för trött för att tänka klart så här dags på eftermiddagen så skrev jag helt enkelt ett handskrivet "brev" och lade i kuvertet tillsammans med mitt personliga brev och mitt CV. Antingen så går det hem, eller så totaldissar dom mig. Men va fasiken, jag har ju fått med alla uppgifter och nu lär de ju komma ihåg min ansökan. Och jag har lärt mej att det är bra att sticka ut... Nu ligger i alla fall kuvertet här bredvid mej, så nu ska jag bara komma ihåg att posta kuvertet oxå. Det är ju en helt annan historia. Postlådorna är i och för sig på vägen till järnvägsstationen här, men de töms ju 17.00, så frågan är om jag ska ta vägen förbi COOP hemma i Tomelilla... Med risk att jag glömmer kuvertet när jag lägger det i väskan. Ett alternativ är ju förstås att jag inte stoppar ner kuvertet i väskan utan bär det i handen. Men tänk om jag glömmer det på tåget då?!. Ja, såna tankar har jag nu.

Jag har nästan bestämt mej för att INTE gå ut och jogga idag. Jag vet att jag borde göra det och att jag kommer att vara så mycket piggare efteråt, men jag ska ju ändå ut imorgon.

En halvtimma kvar tills tåget kör hem mig. Måste ju surfa runt lite mer innan jag drar mej från bibblan.

Vi höres.

Mår illa

Jag åt alldeles för mycket nu under lunchen. Idag bestämde jag mej för att testa Börje Olssons Skafferi här i Simrishamn på min lunch. De har nämligen en medelhavsinspirerad buffé för 80:-. Och jag kan lova att det var en bra buffé. Det var inte överdådigt med mat men alldeles lagom. Här kan man hitta, sallad av olika sorter, fetaost, tomater, rödlök, oliver (svarta), salami, serranoskinka (el nåt liknande) couscoussallad, pastasallad, tre sorters paj, 4 eller 5 olika ostar, bröd, ugnsrostade morötter, melon, vindruvor och mer... Jag kan inte komma ihåg allt! Även om jag var sjukt mätt så var jag riktigt sugen på glass. Så jag gick ner till hamnen för att kolla in priserna på mjukglass. Jag gick därifrån igen. Snacka om turistpriser. En liten strut alt liten bägare med mjukglass 20:-!!!! Nää vet ni vad. Det betalar jag icke!! Det fick bli en Solero. Det var riktigt gott. Men jag måste säga att jag är mer förtjust i den gula soleron än den med jordgubbsmak. Men på väg tillbaka till jobbet så fick jag naturligtvis håll och kände av lite lätt illamående. Så går det när man trycker i sig alldeles för mycket mat, för att sedan gå på en stor glass!!! Nu känns det ju inte lika lockande att gå ut och jogga lite efter jobbet, vilket jag nästan hade bestämt att jag ska göra...

Jag gjorde det.

Jag tog på mej mina träningskläder så fort jag kom hem från jobbet. Jag tog en runda på 3,6 km och sprang den på 23.36:84, vilket ger ett snitt på 6.34 min/km. Kanske inget höjdartempo, men jag är nöjd! Det börjar kännas lite hoppfullt att klara milen på timman eller strax under nu till den 31 augusti!!

Huvudvärk

Sitter här på the office med huvudvärk. Men tro nu inte att jag har några piller med mig till jobbet som kan tänkas bota detta. Lite cola kanske hjälper. Eller inte. Får väl se. Ska snart ta en liten fikapaus tänkte jag. Utomhus. Solen skiner ju.

Kram

Förflyttad

Då har även min blogg blivit flyttad på då. Men det ska ju inte vara någon skillnad för dej som läser. Jag ska väl villigt erkänna att jag inte riktigt följt debatten vad gäller flytten av bloggen, bara att det skulle ske!

Jobbar ju som bekant själv den här veckan, och det kan ibland vara svårt att komma ihåg allt man ska göra när man nu tillfälligt driver ett familjeföretag. Man ska larma av när man kommer, kolla telefonsvararen, svara i telefonen när den ringer, och gärna ha ett bra svar, kanske inte alltid det som personen i fråga vill höra men dock, besvara mejl, skicka iväg mejl, ge katten mat och vatten (detta gör jag så gärna), kolla så att inte blommorna dör, se till att soptunnan tas ut på måndag när jag går hem (läs igår), ta in posten, larma på när jag går hem... Igår kom jag ihåg allt detta. Förutom att ställa ut soptunnan. Detta kom jag naturligtvis på när jag kommit hem i regnet och stormen! Som tur var så hade sopbilen inte varit här när jag kom i morses så tunnan blev tömd med. Lyckades även glömma att posta ett brev igår, men det tar jag hand om idag. Har ett annat ärende att ta hand om så då tar jag brevet samtidigt.

Funderar på om inte jag ska avnjuta min medhavda lunch utomhus idag. Det finns rätt sköna trädgårdsmöbler här på företaget kan jag lova.

Det blir träning när jag kommer hem ikväll. Är väl hemma hos mej vid 18.30, och då är det bara att snöra på sig skorna för en liten löprunda. Oavsett hur trött jag är. Egentligen skulle jag väl kunna smita lite tidigare för att hinna med 16.53 tåget istället för att vänta till 17.53, men är det öppet till 17.00 här så är det. Och det handlar om en vecka. Det bjuuur jag på. Har precis börjat lyssna på en ljudbok med. Solstorm av Åsa Larsson. Har faktiskt lånat filmen av min syster som hade den. Men då jag lånat ljudboken av Sara tidigare, så tänkte jag att jag lyssnar på boken först och ser på filmen sen...

Nää dax att ta tag i det faktum att antivirusprogrammet verkar ha gått ut...

Höres.

Regnet det bara öser ner!

Sitter på jobbet nu och har eg ett par ärenden som behöver utföras, men det regnar väldigt mycket nu. Och jag har bara ett litet paraply med mej. Jag trodde inte att det skulle regna så mycket här. Även om mor och far talade om för mej redan igår att det skulle regna i Skåne idag. Men icke att jag trodde att det skulle regna på Österlen!! Här skiner väl alltid solen.?! Ja ja, jag får väl vänta med mina små ärenden och fixa dom om en stund och då hoppas att det inte regnar så jättemycket.

Kom hem till Tomelilla igår efter att ha åkt buss i nästan 5 timmar och sedan 1 timmas tågresa från Malmö. Anledningen till att jag väljer bussen framför tåget är att det är såpass mycket billigare. Men igår var en sån dag där jag ångrade att jag inte tog tåget istället. Hela vägen från Trollhättan till Göteborg var det en unge som skrek. Nu var det inget spädbarn utan barnet var över året i alla fall! Jag vet att ungen inte kan hjälpa att det gråter men det kan bli ganska irriterande att höra det konstant. Tycker nästan synd om mamman, om hon nu gjorde nåt för att få ungen att vara tyst. Det vet jag ju inte, för jag hade ingen lust att sitta och glo hela tiden. På Nisse-terminalen i Göteborg var det inte fullt lika stort kaos som det annars har en tendens att vara på söndageftermiddagar då ALLA ska hem. Men jag var ute i god tid och hamnade långt fram i kön, men så fort "grinden" öppnades så rusade ju pankistanterna fram, de kan ju missa bussen... Jag som är en sån världsvan resenär gick ju då och lämnade min väska och klev sedan på bussen. Som brukligt. När bussen sedan började rulla iväg mot Malmö så "kastade" sig personen framför mej sitt säte bakåt, ja ja, hon kollade lite snabbt bara om det satt nån där, men icke att hon kollade att det var ok. Bredvid med hade jag en mexikan som somnade lika fort som bussen backade ut från hållplatsen och han hamnade farligt nära mej där ett tag... Sen så började samma unge som på bussen från Trollhättan att skrika... Och jag kan väl säga att jag är glad att jag hade musik i min mobiltelefon att lyssna på, för varje gång det var låtbyte så hörde jag ungen gråta i bakgrunden... Oh my God vilken hemresa! Men så är det att åka buss. Och jag och syrran har bestämt att vi ska åka buss till Spanien nästa sommar. Det är nästan så att jag ångrat mej nu, med tanke på gårdagen. Tänk 36 timmar med detta. Fördelen är dock att jag inte har en mexikan som sover bredvid mej utan min syster...

Ska jobba vidare nu. Höres.

Grattis Ryssland!

Det var väldigt vad Ryssland vinner hela tiden i år. Först vinner de Hockey-VM, igår vann de Eurovision Song Contest, och det skulle inte förvåna mej om de vinner Fotbolls EM med...

Charlotte Perelli och "Hero" var ju segertippad!! Här hemma i Sverige sades det att hon skulle ta hem hela tjotabalongen då hon i år hade samma startnummer som hon hade när hon vann i Jerusalem. Nummer 15. Vi som kollade på spektaklet igår vet att det INTE gick så bra! Vi, Sverige kom på 18:e plats. Av 25. Men det var ju tur, för nu slipper hon ju åka på promotionturné som ju faktiskt är en del av vinsten med att ta hem hela tjotabalongen... Men om Charlotte nu skulle ha vunnit så hade hon minsann INTE tänkt att åka på denna turné. För det är INGEN som kan tala om vad Charlotte Perelli ska göra och inte göra. Detta enligt hennes manager. Förutom hennes manager i så fall som så fint deklarerade att Charlotte inte kommer att åka på någon turné!

Eurovision Song Contests höjdpunkt var när vår älskade Björn Gustafsson ska tala om hur vi svenskar har röstat. Den stackarn blir lite nervös när han inser att han måste prata på engelska... Han stammar fram poängen, och tittar nervöst både uppåt och neråt i kameran. Sedan säger han att 12 poäng går till SVERIGE!!! *asg* För att sen i nästa sekund ångra sig och säga: oh no, you can't vote on yor own country - eller nåt i den stilen. Och sedan meddelar han den riktiga 12-poängarn. Nu är det väl tyvärr som så att ingen i hela Europa förutom vi svenskar som förstår humorn i det hela. Och har vi inte varit dumförklarade tidigare så blev vi det igår kväll. Men jag ÄLSKAR Björn Gustafsson...

Men vad ska man säga om Eurovision... Det är i mina ögon, numer ett spektakel och ju mer crazy något är, desto bättre verkar det vara. Vad sägs om gammelrapparen från Kroatien? Spaniens bidrag? Tro mej, den kommer att spelas på klubbarna i sommar... Dom som stod och hängde tvätt där på scen? Minns inte ens vilket land det var längre. Men "höjdpunkten" var nog ändå piraterna!! Jag kan lova att den låten kommer att hamna i en mp3 nära mej och jag kommer att höra på dem när jag är ute och tränar inför Tjejmilen. Om inte annat för att höja humöret när jag börjar bli så där härligt trött och sliten och jag funderar på om jag kommer att orka ett enda steg till. Då är det en bra låt. Tillsammans med "Anton aus Tirol" med DJ Ötzi.

Åker söderut om ett par timmar, hade gärnat stannat här i Trollhättan ett par dar till, men plikten kallar.

Ha de!

Träningshelg!

Nästan i alla fall!

Hade bestämt sen tidigare att jag och min kära syster minsann skulle ut och jogga när jag kom hem i helgen. Detta var väl kanske min syster inte så jätteladdad för, då hon envisas med att tala om för mej hur fruktansvärt långsamt hon springer samt hur mycket hon pustar när hon är ute och joggar. Detta vägrade jag naturligtvis att lyssna på och vi begav oss ut på en joggingtur här hemma i Trollhättan när jag kom hem i torsdags. Mitt val blev, då hon tvingade mej att välja, 3 kilometarn på Sandhemsspåret, eller långa varvet som vi oxå kallar det för. Jag har under många år verkligen AVSKYTT att springa Sandhemsspåret, då vi alltid gjort det på Lyrfågelskolan och sedan även med TFK... Men efter ett par års frånvaro från hemstaden Trollhättan så kände jag verkligen för att testa på Sandhemsspåret igen. Vi tog bilen bort till "starten" på Sandhemsspåret, bara för att jag glömt min linsvätska hemma i Tomelilla och behövde köpa ny innan Blic stängde kl 19.00. Annars skulle vi ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG ta bilen till Sandhemsspåret då det kanske tar max 10 min att promenera dit bort.

Vi gav oss ut på spåret och syrran pustade och gnällde över hur långsam hon var... Och hur jobbigt det var att jogga de 3 kilometrarna, men när vi kom imål 23.06 minuter senare var hon lite nöjdare. Det var nytt årsbästa för syrran på 3 kilomter. Mitt årsbästa på 3 km var efter detta träningspass 20.15 ca. När vi joggade runt där i Sandhemsskogen så råkade jag haspla ur mej att jag kanske skulle ta mej en liten joggingtur imorgon, fredag, oxå. Eller kanske till och med två varv...

Jag begav mig till Sandhemsspåret igår, fredag, oxå. Och jag sprang 5,2 km. Först sprang jag 3 kilometarn för att sedan direkt ge mej på elljusspåret (2,2 km). Jag lufsade i mål på 35.35 minuter och nytt årsbästa. 3 kilometarn sprang jag för övrigt på 20.18... Men jag kan lova att jag var rejält trött när jag kom i mål, och det var knappt så jag orkade ta mej från "målet" till cykeln som var ca 2-300 meter längre bort. Men dit kom jag och jag lovar att jag svepte i mig nästan en liter vatten på en gång.

Mitt mål är ju att springa Tjejmilen på under timman... Men just nu känns det väldigt tveksamt. Men skam den som ger sig heter det ju, och om jag bara orkar hålla i att träna minst 3 gånger i veckan så når jag kanske målet om 99dagar!!

Han vrôla änna för högt i högtalarn, vöttö!! Eller så tjôta vi för mycket...

Är nu hemma över helgen i Trollhättan. Kände att jag behövde komma hemåt där jag faktiskt förstår vad folk säger! Jag blir dock lika förvånad varje gång jag ska åka buss eller faktiskt tåg med för den sakens skull. Det lustiga är att folk står hyfsat bra i kö innan bussen rullar in till stationen/hållplatsen (i detta exempel Tomelilla), men så fort man ser att bussen närmar sig hållplatsen försvinner kön och alla trängs för att komma först på bussen. Nu hade jag sån tur att jag trots allt hamnade hyfsat långt fram i denna kö (som jag faktiskt lydigt stod i från början) och jag var väl person 3 eller 4 på bussen. Nu tänkte jag att nu kan jag ju sitta där i mitten av bussen där det är lite mer plats för den packning jag hade med mig - resväska, dataväska och handväska. Men naturligtvis satte sig gubbjäveln som gick på precis före mej på den platsen, demonstrativt oxå på ytterplatsen. Låt mej nu oxå förklara att han sett mej i kön och visste att jag hade min lilla packning med mej. Istället fick jag nu knô mig in på sätet bakom... Naturligtvis hade han en kompis som skulle sitta bredvid honom, därav att gubbjäveln satte sig på yttersätet.

I Lund skedde sedan samma fenomen vad gäller busskön... Det var nästan bara pankisar och jag som denna gång skulle åka med bussen upp mot bl a Göteborg. När bussen har stannat så ska alla kärringar!!! på bussen först. Tänk om bussen kör ifrån dom. Eller vad som nästan är värre. Tänk om man måste sitta bredvid någon... Dessutom ska dom ju ha med sig ALL packning in i bussen med. De kan ju tänkas behöva ta på sig nattsärken under färdens gång...  Nej men usch så jag gnäller här... Detta måste jag ju genast sluta med!!


Väl i Göteborg så hade jag bestämt träff med min kära lilla Ida. Tänkte nu passa på att umgås lite med henne när jag ändå var på väg norrut. Vi gick till fröken Olssons café och käkade lite lunch, innan det var dax för Ida att jobba  och mej att åka hem! När jag skulle köpa min tågbiljett hem till Trollhättan från Göteborg så frågade kassörskan på SJ om det var säkert att jag skulle åka med 15.07 tåget och inte ville ha biljetten ombokningsbar. Klockan var vid detta laget 14.20!! Jag svarade vänligt att jag minsann hade tänkt att ta 15.07 tåget. Jag sa dessutom när jag kom fram till luckan: "Jag skulle vilja köpa en biljett till Trollhättan, med nästa tåg tack." När jag satt där på perrongen och njöt av min mjukglass doppad i choklad en halvtimma innan tåget skulle gå, så ser jag en mycket stressad pensionär som hade ganska bråttom på tåget. Det kunde ju hända att hon inte hann med tåget... Som sagt tanten sprang på tåget 14.30 och tåget skulle avgå 15.07. Det gäller med andra ord att vara ute i god tid. Nu tycker jag ju naturligtvis att det är bättre att man är ute i god tid, än att man ska rusa på tåget/bussen precis innan dörrarna stängs...


Hemma i Trollhättan "upptäckte" jag vilken hemsk/underbar dialekt vi har här. Oh my God... Konduktören meddelade att avstigning sker på tågets högra sida i färdriktningen, detta icke på Trollhättemål utan på typ rikssvenska, och folk stod och pratade som man alltid gör och lyssnade kanske inte så noga på vad han sa, men ett par tjejer/kvinnor blev lite förundrade över vart perrongen var på stationen då de var beredda att gå av på tågets vänstra sida. Naturligtvis. Då säger ena tjejen: Han vrôla änna för högt i högtalarn, vöttö!! Eller så tjôta vi för mycket... Sedan kom det ett asgarv från dem. De erkände i alla fall att de tjôta så att de inte hörde vad han sa, fastän det var ganska hög volym från högtalaren. För dej som inte riktigt förstår Trollhättemål så betyder det: Han pratade lite för högt i högtalaren, vet du... Eller så tjatade vi för mycket...


Jag har nu under mina dagar hemma i Trollhättan hört uttrycket "vöttö" så många gånger att jag inte orkat räkna. Var och varannan människa - inklusive mej själv - använder detta uttryck i var och varannan mening. Jag har bara inte tänkt på det innan.

Åker tillbax till Skåneland imorgon eftermiddag, då jag jobbar måndag-lördag denna vecka.


städa,tvätta, diska,handla,packa

Det är vad som står på mitt schema idag! Jag och Sara har redan börjat med att tvätta! Och ja, jag vaknade innan klockan ringde idag. Har tömt väskan jag hade på Sverigeresan. Redan!! Har tömt ryggsäck, handväska och dataväska på gammal skit! Äntligen. Har oxå börjat städa undan lite, men så upptäckte jag ju min lilla dator och internet... Alltså har jag en liten paus i städandet. Kom på att jag faktiskt oxå "rensat" handfatet i badrummet, ska sen (om jag har samlat mod till mig) ta tag att rensa avloppet under badkaret. Jag får närapå kväljningar bara jag tänker på det. Men om jag gör det idag så behöver jag ju inte tänka på det på ett tag!! Har lovat syrran att handla lite bilvårdsprodukter idag och sen så ska jag packa inför hemresan imorgon. Så nu har jag förklarat hela min rubrikrad!

Höres senare idag kanske....

Ny vecka. Nya utmaningar.

Igår var jag hos Jocke för en liten uppdatering inför min stundande vecka där!! Så nu känns allt glasklart. Förhoppningsvis. Efter detta möte for jag hem till Tomelilla igen för att ta en sväng till Bo Ohlsson, hade lite saker att kolla upp där. Hårdvax och schampo till syrrans bil. Pärm till Sara. Ny mp3 till mig. Detta eftersom min gamla mp3 och min dator inte längre behagar kunna umgås med varandra. Och jag är en sån där människa som INTE kan träna, och absolut inte löpträna, utan musik. Jag vet att jag borde kanske lära mej detta. Men om jag går ut och springer och inte har musik så är det en massa annat som poppar upp i hjärnan och då fokuserar jag inte till 100% på löpningen. Men med musik är det annorlunda. Då försöker jag hitta takten och springa efter den... Och om jag springer efter musiken så händer det faktiskt att jag ibland glömmer bort hur trött jag är när jag springer... Jag fortsätter lixom bara tills låten är slut. Naturligtvis måste det finnas en blandning mellan lite snabbare låtar och lite långsammare. Just nu experimenterar jag en del vad gäller musikval för att hitta mina ultimata löplåtar. Vissa låtar som jag trott kanske passar till löpning är inte fullt lika bra när jag väl kommer ut och springer, utan att jag upptäcker att de är jävligt bra träningsmusik, men mer kanske till spinning... Efter besöket på Bo Ohlsson gick jag och Sara till Bullen och Bönan och käkade! Och vad jag åt. Förutom en grillad panini med salami och fetaoströra (plus en cola naturligtvis) så var jag ju tvungen att trycka i mig en kladdkaka efteråt. Jag kan lova att det nästan var så att jag mådde illa... Men det bjuuuur jag naturligtvis på.

Idag hade Jenny "uppe med tuppen" Karlsson sovmorgon. Jag lyckades sova ända till 9.30. Men så länge kan jag absolut inte sova imorgon, deklarerade Sara för mig i morse. Vi ska tvätta 8.00 imorgon nämligen. Men nog om morgondagen. Jag och Sara har idag varit i Ystad! Vi hängde med Lee några timmar idag. Först hade vi en liten Days of our lives träff hemma hos Lee, och sen gick vi till Snuggles och fikade/åt. Det bidde en bagel med - hör och häpna - salami och brieost, för mej. Inne på Snuggles satt vi och diskuterade diverse saker, bl a Saras fobi för graviditetsmagar. Men inte att vi såg några bara för det! Vilket var synd, för nu kunde ju inte Sara förklara vad som är så hemskt med dessa magar. När vi satt där inne och diskuterade graviditetsmagar dök mr x upp... Denna mr x är Ida lite het på. Fast det vill hon absolut INTE erkänna. Själv så var jag ju mer het på hans far en gång i tiden. Utan att nämna några namn så är far och son kända inom idrottens, närmare bestämt handbollens värld!!!

Har oxå varit ute och joggat idag. Eller ska jag kanske säga löptränat!!! Idag höll vi bra tempo, fick med mej Sara ut. Eller för att vara helt ärlig så frågade Sara om hon fick hänga med mej ut och jogga/springa. Idag var det ett löppass på 20 min inplanerat, och det är ju inte så där jättelänge kan tänkas. Och det är det inte heller. Så mitt mål var att hålla lite högre tempo än vanligt. Och det kändes som att jag höll ett högre tempo med än i vanliga fall. Men så kan man bli lite lurad... Men efter att ha mätt upp sträckan och fyllt i tiden på
www.jogg.se så fick jag det bevisat att jag faktiskt sprungit fortare än vanligt. Det roliga i det hela är att det kändes inte så mycket jobbigare/värre än under vanliga träningspass. Så nu ska jag försöka hålla lite högre tempo när jag är ute och joggar. För om jag gör det på träningarna och känner att jag orkar, så lär det ju gå ännu bättre på Tjejmilen. Nu ska jag försöka släppa loss lite när jag är ute och joggar. Eller springer som jag kanske kan börja kalla det!!! Dagens snitt var 6.48 min/km. Jag brukar ligga på runt 7.20 - 7.30 min/km...

Jag - en fuskare

Idag har jag fuskat. Enligt mitt träningsprogram skulle jag ut och jogga i 48 min. Men jag joggade bara i 31 min. Jag var helt enkelt för trött, efter jobbet. Men jag kom ju ut och joggade i alla fall. Mitt andra alternativ var ju att skita i alltihop och stanna hemma i soffan... Är nu riktigt seg i mina ben och fötter, men jag är ändå stolt över mig själv att jag faktiskt efter att jag kommit hem - tog på mig mina löparkläder, snörade på mig joggingskorna, på med mitt supersnygga rosa pannband, och på med musiken, och faktiskt tog mig ut på en 31 min runda!

Igår hade vi riktigt mycket att göra på en smak av Österlen!! Tror det kom in typ 50 pers samtidigt i restaurangen. Vi hade ganska mycket reservationer igår, det var kalas, vandrande damer och annat folk som hade bokat bord. Det var bara att ta emot alla beställningar (och hoppas att jag slog in rätt i kassaapparaten och att gästerna fick det de beställde), försöka plocka undan så snabbt och även få undan disken... Förutom att stå i restaurangkassan fick jag serva gäster uppe i turistbyrån och i butiken. Det gäller med andra ord att var väldigt flexibel. Ena sekunden står jag och servar folk i turistbyrån, för att nästa stå i kassan nere i restaurangen, för att bara en liten stund senare stå bak i disken och jobba. Men me like it! Jag gillar när det händer lite grejer... Efter jobbet så var det ju som det brukar lite halvtaskigt med busskommunikationerna hem från Brösarp, så jag gick till Gästis i byn för att säga hej till Sara som jobbade. Passade även på att ta mej en cider... Det var faktiskt jättegott, men det kändes lite fattigt att sitta där för mig själv och dricka alkohol. Men nu har jag ju testat barhänget på Gästis med.

Det var inte riktigt lika mycket folk på jobbet idag, men det har då funnits saker att göra. Jag har t.ex. "sorterat" bland alla broschyrer, och nu är det ordning där i broschyrstället. Jag har sorterat upp alla efter språk, innan var det lite oordning vad gäller det där... Idag åt jag en otroligt god måltid på jobbet. Nu är det alltid bra mat på en smak av Österlen, men idag så var det premiär för stekbuffén! Här kan man välja mellan bl.a: sallad, tomat, gurka, rädisor, färsk sparris, pastasallad, pinjenötter, coleslawsallad, Lammfilé från Havängsprodukter, Kotlett från Lillehems Utegrisar (med 25 % vildsvin) och Entrecote från lokal uppfödare, ugnsrostad potatis, potatisgratäng, ugnrostade rotfrukter, smörstekta nässlor, rabarberchutney, rödvinssås, gräddsås och mer därtill. Jag kommer inte ihåg allt som fanns på buffébordet. Allt detta till det mycket fashionabla priset av 190:-.

Resten av kvällen ska jag tillbringa i min soffa och försöka kurera mina trötta och stela ben och fötter. Väntar på att min kära roomie ska komma hem från jobbet. Då ska vi käka liter chips och dricka cola, även om det är söndag kväll!!

Ha de!

Fartlek

Det är vad jag har tränat idag. Fast i mitt program kallas det för medelhård distans med gång... Hur som helst så gick programmet ut på att jag skulle jogga/springa med högre tempo i 5 minuter, i 5 intervaller med 2 min gång emellan... Jag trodde jag skulle svimma efter första intervallen, men jag bet ihop och körde alla 5 intervaller och det kändes i alla fall som att jag höll ett ganska högt tempo under mina löpintervaller! När jag sedan mätte upp sträckan som jag hann med under mina totalt 35 min (inkl mina gångpartier) så hade jag tagit mej fram 4,90 km!!!

För övrigt har jag varit redig och bakat bröd! Jag har gjort en köttgryta innehållande grytbitar, kokosmjölk, lök, morötter, paprika och lite ananas. Den ska ätas upp imorgon! Imorgon ska jag vara redig och laga mer mat att frysa in.

Min kära roomie kommer hem till mig imorgon med! Alltså måste jag städa upp lite.. Jag har i princip bara tömt mina väskor över hela lägenheten... Men allt kommer att vara tiptop när Sara kommer hem. Jag misstänker att jag vaknar snortidigt imorgon så då kan jag lika gärna städa lite...

Jag blir så trött...

... på Meredith Grey och Derek Sheperd. N ä r ska dom äntligen få ihop det på allvar... Jag orkar inte med såna här serier när man måste vänta till det sista avsnittet för att de ska få varandra på "riktigt". Jag menar: Gilmore Girls, Sex and the City och många fler därtill!!

El Stocolmo

Är helt fantastisk!!

Igår lämnade vi bussen och använde våra apostlahästar hela dagen. Nästan. Vi blev körda till Stadshuset där vi hade en guidad visning av en riktigt kul guide. Efter denna presentation av Stockholms Stadshus begav vi oss mot Gamla Stan, vi stannade till vid:
- Rosenbad
- Riksdagshuset
- Mynttorget
- Storkyrkan
- Stortorget
- Fick info om obelisken vid Storkyrkan, samt Olaus Petri
- Kungliga Slottet
- Stannade till vid Riksbron och fick info om Sagerska Palatset och Arvfurstens Palats

Sedan begav vi oss vidare mot Plattan, eller Sergels Torg som det ju egentligen heter för vår lunch på Kulturhusets Takterass. Nu heter inte restaurangen detta, men den är belägen på takterassen!!! Fast det var väl ingen överväldigande utsikt som det bjöds på...

Efter att ha käkat klart gick jag och Lotta först till ett apotek för att fixa lite allergimedicin och nässpray, sedan gick vi tll Kungsan (Kungsträdgården) där jag njöt av en mjukglass i den stekheta solen!


13.30 samlades alla vid Sverigehuset för en liten visit på Turistbyrån och Sverigeshopen, innan vi fortsatte vår promenad genom Stockholm. Nu såg/besökte vi:
- Kungsträdgården
- S:t Jacobskyrka, som vi även smet in i och fick höra underbar sång av en gosskör
- Kungliga Operan
- Gustav Adolfs Torg
- Grand Hotel, där vi faktiskt även gick in i lobbyn och kollade en sväng

Vi avslutade dagen med en två timmars båtsightseeing "under Stockholms broar" Tyvärr var jag ganska trött vid det här laget och hade lite svårt att hålla mina korpgluggar öppna hela turen. Men jag somnade aldrig...

Kvällen var fri och jag var alldeles för trött för att orka vara social, så det blev en tur till Mc Donald's och sedan ICA innan jag helt sonika lade mig i sängen för att kolla på TV. Tänkte se på Robin Hood - Prince of thieves, men somnade naturligtvis ifrån den och missade slutet...

Idag är det sovmorgon. Ska träffas 10.30, men ni som känner mig, vet att jag är hyfsat morgonpigg, och vaknade således tidigt idag. Naturligtvis. Och naturligtvis så passade jag på att gå ut på en morgonpromenad i Stockholm. Jag gick Hantverkargatan ner till Stadshuset, vidare till Riddarholmen och hälsade på Evert Taube, där han satt på Evert Taubes terass. Jag såg Riddarholmskyrkan, Riddarhuset, Wrangelska Palatset, Birger Jarls staty och Bondeska Palatset (tror jag), innan jag tog en liten sväng in i Gamla Stan längs Västerlånggatan, för att sedan gå tillbaka till Vandrarhemmet. Denna lilla runda tog 60  min. Helt ok tycker jag.

Idag ska vi bl a besöka Vasamuseet!!

Har förresten sett upp till reg. nr: 046 nu!

Glöm inte att heja fram Blåvitt ikväll mot Elfsborg!

Liten uppdatering kanske är på sin plats...

Jenny far just nu land och rike runt!! Resan är i och för sig snart slut och jag hade ju kunnat vänta med att skriva om den när jag kommer hem, men jag tänkte att nu när jag ändå är hyfsat pigg så kanske jag kan plita ner några rader. Befinner mej just nu i Stockholm, men har åkt från Ystad upp till Abisko (Riksgränsenn) och är nu på väg söderut!

Vad har jag gjort och lärt mig under den här resan so far då? Till att börja med kan jag säga att mina uppgifter på denna resa är att dokumentera och till viss del "assistera". Så vad har jag/vi sett, gjort och lärt oss då? Jo bl a:
- Besökt Lunds Domkyrka, och hälsat på Jätten Finn.
- Besökt Läckö Slott, 2 mil utanför Lidköping, på Kållandsö vid Vänern. Guiden där var samma kille som intervjuade mig...
- Blivit fotad och intervjuad av Karlskoga Kuriren
- Besökt Alfred Nobels museum i Karlskoga, tyvärr var Mr Nobel him self sängliggandes i feber jus den dagen vi var där.
- Varit nere i Falu Koppargruva. Den här gången släckte guiden ner så det blev becksvart. Kanske inte det bästa för min "fobi" att vara under marken, och det faktum att jag inte riktigt gillar mörker...
- Fått en liten blå, söt, bläckfisk vid namn Sven-Sigge.
- Kollat in hur man tillverkar Dalahästar hos Grannas A. Olsson i Nusnäs.
- Fotat helt sjukt snygga bilder över Siljan i Mora...
- Joggat längs Siljan och sedan joggat i mål vid Vasaloppsmålet. (OBS! En mycket skön morgonjogg kl 5.55)
- Stadsvandrat lite i Mora.
- Besökt Loos Koboltgruva, där jag nog lyckades fånga gruvfrun på bild...
- Lärt mig att Skånes landskapssten är Granit och Västergötlands är Platå-Diabas...
- Besökt älgar på Moosegarden, i Orrviken utanför Östersund...
- Besökt Jamtli i Östersund.
- Fart runt lite på Frösön.
- Sett Frösöstenen, Sveriges nordligaste runsten
- Besökt Strömsund och hembygdsgården där
- Sett massa renar längs vägen!!!
- Sett Vildmannen i Storuman.
- Besökt Båtsouj Samecenter, utanför Arvidsjaur.
- Fastnat i den djupa snön vid Båtsouj Samecenter.
- Besökt Lappstaden i Arvidsjaur.
- Besökte Anna-Lisas Souvenirbutik i Arvidsjaur
- Hoppat över Polcirkeln
- Besökt Ájtte Svenskt Fjäll- och Samemuseum.
- Hade Lapporten utanför mitt rum i Abisko.
- Tagit typ 3 steg på Kungsleden.
- Kollat in Vårfloden i Abisko.
- Joggat in i Norge, vid Riksgränsen.
- Kollat in Silverfallet.
- Var 540 meter under jorden, på LKAB InfoMine i Kiruna. Skithäftigt!
- Besökt Kiruna Stadshus
- Blev aldrig insläppta i Kiruna Kyrka, trots bokat besök! Tråkigt!
- Besökt Jukkasjärvi kyrka.
- Besökt Ice Hotel
- Kollat in världens största Lovikka vante
- Käkat lunch i finska Pello.
- Besökt Övertorneå Kyrka.
- Kollat in Kukkolaforsen
- Besökt Gammelstad Kyrkby
- Lunchat i Skellefteå
- Glasspaus i Umeå
- Besökt en strutsfarm utanför Ö-vik
- Fotat och åkt över Höga Kustenbron
- Varit på Fängelsemuseet i Gävle
- Kollat in Julbockens plats i Gävle
- Guidat busschauffören i Uppsala till Domkyrkan
- Besökt Uppsala Domkyrka

Nu har vi två intensiva dagar i Stockholm, och det är dax för mej att sova så jag orkar med morgondagen!!!