Gääsp...

Så har ännu en dag och månad farit förbi!! I morgon är det mars. Vilken underbar månad, brukar vara kallt som faan. Framför allt kring tiden då jag fyller år.

Idag har jag varit trött typ hela dagen. Som tur är så är det bara två dar kvar att jobba den här veckan. Idag har det varit riktigt lugnt på Innovatum Science Center. Vi har fixat fakturor och skickat iväg en beställning till butiken, så nu har jag att göra på fredag!! Packa upp, prismärka och skylta butiken. Har fått prata en hel del engelska idag med. Och det är riktigt kul.

Hade tid för gyminstruktion kl 17.30, men när jag har hittat personal på Friskis för att fråga vart instruktören tagit vägen så får jag reda på att han är sjuk idag och att de har ringt och pratat in på mitt mobilsvar. Haken är bara den att jag inte har fått något meddelande. De undrade nu om jag ville boka ny tid för instruktion, men då jag bara har 2 1/2 vecka kvar på kortet så känns det lite onödigt... Jag valde att gå runt och köra lite själv, fick hjälp med några inställningar bara på de maskiner jag inte har koll på!


Förkyld igen!!!

Det är ingen höjdare direkt!! Har nu varit på apoteket och laddat upp med echinagard, nässpray, c-vitaminer och näsdukar... Får se vad som händer nu. Förhoppningsvis så försvinner det snart. Har inte tid eller ork att vara förkyld.

Bokrean började idag. Var inne en sväng på Bokia och Åhléns. Köpte faktiskt ett par böcker och bästa köp får väl anses vara "Sveriges Regenter - från forntid till nutid" Eller vad säger ni i TK 11?! Hade aldrig köpt den om det inte vore för att jag såg Tuula framför mig där jag stod inne på Bokia! *hihi*

Annars flyter det på på LIA:n, gjorde ytterligare ett par bokningar idag. Sålde även för nästan 3 000 i butiken idag. Det är kul! Fick briljera med min engelska idag, när jag fick hjälpa en man att bl.a. hitta till bussen. Fick även förklara lite vad Innovatum är och så...

Ska till Friskis i morgon för en liten gyminstruktion, sen är det bara att köra, om förkylningen vill ge med sig med andra ord. Måste köra på nu med träningen!!! Var redig idag och gick från Innovatum till stan, en promenad på ca 20 min, och det är ju bättre än inget.


Ska alldeles strax gå till sängs. All by my self!


Måndag igen!!

Idag var jag riktigt trött på LIA:n kan kanske bero på att jag har jobbat i helgen... Inte för att det var så många gäster, men ändå... Ska väl säga att det var tur att det inte var öppet idag! Ska försöka lägga mig i tid i kväll så att jag är pigg och fräsch i morgon när alla underbara skolbarn kommer!

Igår kväll så hade vi bara 2 gäster på Korttids och den ene av dom sitter mest i sin skinnfåtölj och slappar, den andra springer runt och irrar men gör inte en fluga förnär, så jag och Tina - eller kanske mest Tina - satte igång med storstäd, jag blev hur som helst trött bara jag såg henne!!! Men innan detta städ så var vi ute och åkte pulka en stund, sedan fixade jag till maten som var kyckling sweet chili med ris och sallad. Jag var ordentlig och fixade lite varm oboy och kvällsmackor oxå, var ju tvungen att göra nåt vettigt när Tina sprang omkring och städade...

Har gjort min första bokning helt själv idag, jag är helt klart nöjd... Jag fattar ju själva programmet, men sen gäller det ju att få ihop rätt program med rätt pedagog i rätt rum och på rätt dag och tid!! Men jag lyckades. Fick i och för sig ge mig för en bokning sent i eftermiddags, var lite osäker på pedagogen där... Ja ja, det är bättre att ge sig än att göra helt fel!! Och tro nu inte att det sänker mig. Oh nej då! Jag är så nöjd att jag klarar allt annat! Fick höra förut att han som jag jobbar med på fredagar tycker att det är jättebra när jag är med i receptionen för jag har koll på allt!! Det får en att växa lite!!

Hade tänkt att träna lite idag, men jag orkade helt enkelt inte. Inte bra Jenny!! I morgon pallrar jag mig dit! Ska kolla till bokrean lite först bara! Hittar väl kanske nån billig bok.

Måste erkänna att jag saknar alla klasskamrater, eller ja, nästan alla i alla fall! Ingen nämnd ingen glömd! Ska bli skönt att komma ner till Skåne igen, fast skolan kan jag väl klara mig utan... Jag har som jag säkert sagt tidigare tröttnat på att vara inneboende. Vill hem till min egen lilla lya. Om jag har någon kvar, vet ju inte hur mycket Sara och Ida har varit där!! *hihi*

Ha det gött alla som jag känner!!

God Morgon!!

Då sitter man här då framför datorn tidigt på söndag morgon. Varför kan jag inte sova på morgonen för??? Det har jag funderat på länge, jag har i och för sig alltid varit morgonpigg, det kanske beror på mina bonderötter... Men jag går och lägger mig jättetrött och tänker att nu kanske jag kan sova lite längre i morgon. Men icke. Jag vaknar runt 6-7 tiden som vanligt, men jag vill absolut inte gå upp gå upp. Men när klockan närmar sig 8 så har jag ofta gett upp och gått upp... Ganska tragiskt, men jag är sån att om jag har försökt att somna om i en timma så ger jag upp!!! Idag var det inte lättare att somna då mor och far började röra på sig här vid 8-tiden...

I fredags kom min bästa kompis Anna med sina två underbara barn och hälsade på litegrann på Innovatum. Nu är det tyvärr så att vi inte träffas så ofta längre av olika anledningar, men när vi väl träffas så har vi alltid kul! Det var kul att se Erik, 6 år, och Lovisa 3 år (tror jag, lite pinsamt att jag inte har koll på det!!!) att springa omkring och undersöka allt som fanns där!!! Jag tror att Erik var på och pillade på det mesta! Men det bästa var nog alla flygplan och flygplansmotorer som fanns där. Han fick även se några krigsflygplan på bildskärmar! Det var toppen!!!!!

Gjorde en bokning (nästan helt själv) i torsdags. Har jag redan skrivit om det kanske??? Hhmmm... Undrar om jag fått lite alzheimers light... Ja ja, hur som helst. Det var en barnkalasbokning och jag fick göra den på engelska!! Jag fick bara ställa en fråga till Matti som var i receptionen då om hur jag skulle skriva en sak. Nu i veckan ska jag försöka mig på lite mer bokningar. Men jag börjar inte gråta om jag inte får helt kläm på det hela, jag gör så mycket annat kul!

Vi slog i alla fall all-time-high på sportlovsbesökare sedan Innovatum nu i fredags!! Det känns kul. Och som jag ser det så är det ju till stor del viss min förtjänst. *hihi*

I går (lördag) var jag tillbax på mitt gamla jobb Korttids i Vänersborg. Jag var rustad till tänderna vad gäller jobb och vilka gäster som kunde tänkas vara där eftersom de behövde en extraresurs. Och jag hade delvis rätt. Tanken var att jag skulle jobba mot en viss gäst, men hon hade inte dykt upp och nu var det bara 3 gäster på Korttids. Så jag kan inte påstå att jag förtog mig direkt på jobbet igår. Vi var ute och pulka - naturligtvis var även jag tvungen att åka ner för backen ett par gånger, jag kollade på Hitta Nemo med en gäst medans de andra var och badade, sedan åt vi pizza. Efter det var min arbetsdag slut. Helt ok att komma och jobba så. Hade tyvärr en j**la huvudvärk igår em/kväll, och jag hade naturligtvis inga huvudvärkstabletter hos syrran. Så jag tog en liten promenad hem till mor och far (3 min tror jag) och tog två alvedon. Sedan tillbax till syrran, la mej en stund i hennes säng och vilade innan Melodifestivalen deltävling 4. Nu började huvudvärken släppa. Det var väl inga höjdarlåtar den här gången heller. Men jag gillar verkligen Rennie Mirros lillasyster - Sarah Dawn Finer!! Andreas Johnson var oxå helt ok, men jag trodde först att Magnus Uggla skulle gå vidare direkt...  Efter melodifestivalen körde jag hem Nina och sedan tog jag bilen hem till mor och far där jag sov inatt. Jag satt och tjatade en liten stund med mor och far  innan jag gick och la mig.

Idag ska jag återigen ge mig iväg till Korttids och jobba fast idag är det en personalen som ska ha semester, så jag får jobba på riktigt idag!! 12.30-22 är arbetstiden som gäller och det ger sköna extrapengar i plånboken.

Jag är så trött!!

Jag är så trött att jag funderar på att gå och lägga mig snart. Det tar på krafterna att ta emot alla sportlovslediga barn och ungdomar i stan.

Idag har jag stått själv i receptionen nästan hela dagen, och det känns som ett bra förtroende, speciellt med tanke på att det är sportlov och en massa besökare! Tonnie ringde förut när det nästan var som mest rörigt förut, men vad jag lyckades höra så var det bara positiva saker som min handledare sa... Jag har även fått en massa beröm av flera andra som jobbar på Innovatum och det känns ju alltid bra!!

I morgon kommer min kära kompis Anna ner från Mellerud med sina två små busfön för att hälsa på mig. Det ska bli riktigt kul. Förhoppningsvis kan jag gå undan litegrann och umgås lite med dem, men det märker jag i morgon hur det blir!!

Var en sväng på Friskis förut med, börjar bli lite väl hurtig nu, så jag får nog ta och tagga ner lite på träningen. Jag var inne ett tag på att köra ryggjympa, men ångrade mej och valde att gå in på gymmet och springa lite på löpbandet. Men det fanns inte en enda uppvärmningsmaskin ledig när jag kom in. Jag fick sitta och vänta!!! Jag kan meddela att jag var väldigt nära att vända och gå hem igen av den anledningen, jag hade verkligen inte lust att sitta och vänta på att få träna. Sen missade jag löpbandet precis för det kom en gubbe som satt i en roddmaskin i 320 km/h och tog bandet före mig. Jag fick dock tag i en cross-trainer så jag "sprang" 2,6 km på 15 min förut. Men nu börjar min gamla kropp att protestera allt mer. Jag har verkligen ont i höger skinka. Men vaden känns faktiskt helt ok...

Min dag började verkligen inte bra. När jag stod vid busshållplatsen och väntade på bussen i morses så kom jag på att jag glömt både min frukost och lunch!! Hur skulle jag nu överleva denna dag? Jag som är så matfixerad. Det hela löste sig genom att jag fick köpa lite frukost på Innovatum. Till lunch blev det ärtsoppa och glutenfria pannkakor och till middag blev det kebabpizza med massa god fetaost!!! *mums* Men tyvärr får jag nog lägga in lite x-tra träning i morgon för det jag körde på cross-trainern räcker inte till att förbränna pizzan jag åt.

God natt alla som jag känner!!


Nästan 600 personer...

...hade vi inne på Innovatum idag. Jag är helt slut!! Idag hade vi 225 barn/ungdomar bara från Uddevalla. Men visst är det kul ändå. Men som sagt, jobbigt. Det är fart, fläkt och väsen från 11 till 16. Tur att det bara är sportlov en vecka åt gången!

Har varit och tränat idag. Eller ja, tränat och tränat. Sprang 2 km på löpbandet, på 16.30, kanske inte det allra snabbaste, med tanke på att jag en gång i tiden sprang 3 km på typ 15 minuter ute i naturen. Men nu ska det bli bättring på den biten. Känner av min högra vad och min högra skinka oxå, detta på grund av den lilla löpningen i måndags!!

Orkar inte skriva mer nu. Så jag skriver mer en annan dag! Kram på er allihop!!

Sportlov i Trollhättan!

... och det märks på Innovatum Science Center må jag säga. Igår hade vi drygt 350 besökare och idag nästan 450 stycken. Så nu har vi att göra!! Det måste vara väldigt populärt att komma till oss på lov för vi öppnar kl 11.00, men de första gästerna kommer in redan typ 10.00-10.15. Tänk att sitta och vänta i en entréhall i drygt en timma för att komma in! Nu ska det väl erkännas att de stackars små pojkarna ska spela dataspel, typ CounterStrike, och de vill naturligtvis ha en speciell dator, så då gäller det att vara först på plats!!! Måset erkänna att jag är lite seg nu, och vi har tre dagar kvar! Eller ska jag säga fem, för vi har ju även lördag och söndag, men då jobbar inte jag. Inte på Innovatum i alla fall, ska jobba på mitt gamla jobb, på korttids i Vänersborg. Pengar är alltid bra att håva in.

Vad har annars hänt i mitt liv sen jag bloggade sist? I fredags var jag ju  naturligtvis på min LIA, fick en härlig praktikantuppgift av chefen på stället så det vågade jag ju inte säga nej till. Uppgiften bestod i att ta bort den gamla loggan på glasdörrarna och även få bort alla "klistermärken", det började lätt, använda en varmluftspistol för att ta bort loggan, sedan kom det kluriga. Att få bort "klistermärkena". Nu var det T-röd som gällde. Och jag tackar sällan nej till sprit!! Nu gällde det att gnugga, gnugga, gnugga och återigen gnugga. Och jag tror att jag lyckades! Kan säga att det luktade gott oxå där jag stod mellan två dörrar i en liten "sluss"... Letade 30-års present till min kompis efter "jobbet" och till slut blev det lite ljus och presentkort på Bokia. Hoppas hon uppskattar det. På kvällen kan jag inte komma ihåg vad jag och syrran gjorde, mer än att jag åt en pizza till middag. Kan det vara alzheimersen som sätter in lite långsamt nu när jag snart är 30!?.

I lördags var jag först en snabbis på stan med mor, far och syster, innan jag åkte hem till min kompis som fyllt år. Det var trevligt även om vi inte var så många eller att det tog slut ganska tidigt, men det är väl risken när man börjar tidigt... Hon uppskattade min present i alla fall. Hade tänkt att köpa ett spa-set och lite ljus, men så kom jag på att hon inte har badkar! Ingen bra kombination... Resten av kvällen tillbringade jag tillsammans med min syster och hennes kompis. Vi kollade på melodifestivalen, och jag tycker nog att det var den bästa deltävlingen av alla... Men jag trodde nog att Nanne skulle gå vidare direkt och Magnus till 2:a chansen i alla fall. Men det är klart alla småflickor röstade väl på Måns och Sebastian. Fast även jag höll på Sebastian, även om jag inte ringde på honom...

Söndag: började slappt hemma hos syrran, vi kollade på lite skidor från Åre innan vi gick hem till mor och far för den traditionsenliga söndagsmiddagen. Sen hade jag bestämt mig för att gå till Friskis och Svettis för att skaffa ett träningskort där. Så det fick jag göra. Så nu är jag medlem på tre gym!!! Har nu ett månadskort som gäller på gym och jympa!! Kvällen tillbringades delvis i soffan delvis framför syrrans dator där jag spelade lite meningslösa spel.

Måndag: LIA igen och fullt hus! Åkte direkt till Friskis och Svettis för att träna. Fixade en tid med en gyminstruktör, för jag kom ganska snart på att jag inte har så stor nytta av maskinerna om jag inte vet hur de ställs in och vad de är bra på! Tyvärr fanns det ingen tid förrän nästa onsdag, men jag var ju tvungen att gå in på gymmet ändå, har ju ändå betalat! Så jag började med 10 min cykel, körde 3 maskiner som jag förstod, framsida vader, rygg/biceps och nån form av "roddmaskin", sedan letade jag mej till ett löpband, mitt mål var att ta mig igenom 10 min varav 2,5 min "löpning", nu blev det 20 min varav 17,5 min "löpning"!! Låt mej säga att jag är stolt att jag orkade springa så länge i ett sträck.

Tisdag: Semledagen och nästan 450 besökare på Innovatum. Känner av lite i min högra vad, men inte så farligt som jag trodde. Hade tänkt att ta mig ut på en liten löprunda i naturen, men kylan avskräckte mej. Tyvärr blev jag inte avskräckt av semla och nu senast glass. Så nu måste jag till Friskis i morgon och träna!!

Dagens bilder:


Massa får Massa får "hemma hos" Theres.

Medlem Ny medlem på Friskis och Svettis!!

Långsam uppkoppling...

... är det minsta man kan säga att det är här idag. Sitter hemma hos min mor och far, och dom har bara gammal uppkoppling via telenätet så just nu är det ingen som kan komma fram via telefonen här för jag ockupperar linjen. Men dom har internet i alla fall! Inte illa det. Idag var det inte så många kunder/gäster på Innovatum Science Center, som det heter officiellt sedan den 12 februari, vi hade bara en skolklass inbokad! Men nu hann vi ju rensa ur alla gamla pärmar som bara stod och skräpade under skrivbordet, vi körde en liten genomgång i butiken inför sportlovet nästa vecka! Sedan var det ju då tänkt att datorn skulle kopplas in, men nu fattades det en switch och han som skulle fixa det är lite lätt glömsk av sig... Men jag ska jobba på det i morgon. Apropå i morgon så ska jag få gå med en pedagog och se vår jättepopulära utställning/program "Klimatgreppet". Snacka om att ligga rätt i tiden. Den är så populär att den är helt fullbokad fram till sista dagen och vi får nu säga nej till klasser som vill vara med på den! Det är verkligen positivt. Sen får vi se vad det blir för små praktikant uppdrag som jag kan tänkas få. Känns mer och mer säkert bakom disken nu, det enda är när personer kommer in till oss och är helt fel ute och man ska guida dom rätt och jag vet knappt vad som finns runtomkring... Men som tur är så är jag ju inte själv. Nu ska jag faktiskt ta och plocka upp min egna lilla dator och lägga in lite bilder i den, som jag sedan kan lägga upp här... Kram på er allihop! P.S. Det är helt ok att ni hade fest hos mig Sara, bara jag inte har en vräkningslapp när jag kommer hem. I så fall så ockupperar jag mej hos dej... D.S.



Dagens bilder:



Innovatum
Innovatum Exteriör


Receptionen
Del av receptionsdisken inifrån

Lufttryck
Experiment med lufttryck

Löpsedel

Man kan göra egen löpsedel i mediaringen

Loket

Första loket som tillverkades på NOHAB (idag Innovatum)

Butiken
Butiken som jag har lite "ansvar" för

P.S2. Kom in på nätet med min dator och kunde därmed lägga upp några bilder från min LIA. Det kommer att läggas upp fler på goalie.pixbox.se D.S2.

Back in business

Idag vill verkligen inte blogg.se samarbeta med mig. Jag gör nu ett tredje försök att få det här att fungera...

Var tillbaka på LIA:n idag och det var skönt, hade tröttnat på att va hemma. Idag skulle jag få en liten dator att "hacka" lite på, men det gick naturligtvis inte att ansluta den till nätverket. De har tydligen installerat skrivaren i receptionen där i det uttaget istället så att alla i huset kan skriva ut där. Så istället för att sitta och öva lite så har jag tagit hand om gäster som kommit till Innovatum, tagit betalt i entrén och i butiken och även gjort lite praktikant jobb som att laminera och sånt, men jag gillar att ha saker att göra... Så mej gör det inget.

Hade tänkt att lägga in ett par bilder här idag från min LIA, men se då ville inte syrrans dator ta emot min mobil. Konstigt... Så istället får jag fixa dom bilderna när jag sitter vid min egen dator en annan dag.

Nu ska jag va lite social med min syster innan läggdax, det är uppgång ganska tidigt för min syster 06.00, men jag behöver inte gå upp förrän 07.00!!

Dagens bild:

Sluss
1844-års slussled, mot Göta Älv.
(Trollhättan)



Det ringde på dörren...

... och min första tanke var att nu är det Jehovas vittnen som ringer på och då tänker då inte jag öppna. Men jag smög ut i hallen och kikade lite försiktigt genom titthålet och såg att det stod en gubbe i blåkläder! Jag öppnade och det visade sig att nu ska de byta ut alla element i lägenheten!!! Lite förvånad blev jag även om syrran (och jag)hade blivit lite förvarnad om detta elementbyte, men det skulle komma ytterligare en liten lapp... Detta för att hon och alla andra hyresgäster skulle få chansen att plocka undan möbler och annat tjafs som står ivägen för elementen. Men nu fick jag ju snabbt som ögat röja här. Nu var inte tanken att de skulle hinna hit idag, men de blev klara i huset bredvid lite tidigare än beräknat så de gjorde en liten chansning. Vilken tur att jag var hemma då. Jag kan oxå säga att det behövdes verkligen nya element i syrrans lägenhet för ena elementet som hon hade i vardagsrummet körde nämligen på antingen full effekt eller ingen alls. Syrran hade till och med tänkt att ringa till Eidars och klaga men nu behövde hon ju inte det eftersom de ändå skulle bytas ut. Nog ältat om detta elementbyte eller som det stod på lilla lappen "byte av elradiatorer". Visste faktiskt inte att man fortfarande sa elradiatorer.

Senare idag så är det tvätt på schemat och det kan behövas för jag har inte så jättemycket kläder med mig hit. Detta av den enkla anledningen att jag inte orkade bära med mig och jag kan säga att det var besvärligt ändå med tre väskor släpandes.

Har varit hemma idag med från praktiken men nu så mår jag mycket bättre så i morgon tar vi tag i det hela igen!! Det är faktiskt lite tröttsamt att gå hemma oxå för den delen.

See ya girls and boys!!

Sjuk

Hallå hallå!

Är hemma från LIA:n idag. Är fortfarande rejält förkyld och det känns som om jag inte har blivit ett dugg bättre så nu ligger/sitter jag nerbäddad under ett varmt täcke i soffan hemma hos min syster. Vilken tur att man kan ha datorn i knät.

Sitter just nu och försöker hjälpa en kompis att starta blogg här, och jag vet att du kommer att klara det Anna!! Om jag har klarat av det här så gör du det garanterat oxå.

Annars då?
Funderar på vad jag ska ge min kompis Theres i 30-års present. Nån som har nåt bra förslag?!. Jag har inte en aning...

Vad ska jag göra när jag fyller 30? Jag vet i och för sig att vi är i Gbg och TUR-mässan, men vad ska jag hitta på med mina kompisar här hemma i stan.

Sen är det ju det här med sommar-LIA:n då. Har väl haft ett par funderingar på vad jag vill göra, men jag måste ta tag i det nu. Och vad ska jag då göra. Vill vara på en turistbyrå, och var inne på turistbyrån i Simrishamn, men så blev jag påmind av att det var väl där som Linda ville vara och de inte var positiva... Och då vill jag inte vara där. Tomelillas har jag gett upp efter att ha ringt flera gånger men inte fått nåt svar. Ska kanske kolla med Ystad i alla fall... Får fundera på det ett par dagar innan jag börjar söka LIA-plats.


Saknar alla mina goa klasskamrater nere i Skåne!!! Men vi ses "snart" igen. Kram på er allihop!

Nu ska jag försöka klura ut hur man lägger in bilder här...

Trollhätte kanalTrollhätte Kanal


Ha det så bra.


Söndag kväll

Vad säger ni om gårdagens melodifestival. Inte var det nåt bra i alla fall, men måste säga att det var lite kul att läraren från Munkedal gick direkt till Globen, fast jag trodde nog inte det om jag ska vara helt ärlig. Fast jag visste faktiskt inte att Munkedal ligger utanför Trollhättan. De sa det på Nöjesnytt på SVT i torsdags. Eller att det ligger utanför Trollhättan stämmer väl, men jag vill ändå få det till att det ligger utanför Uddevalla. Men allt är väl relativt. Vill bara påpeka att jag naturligtvis röstade på Jessica Andersson (från Trollhättan) av den enkla anledningen att vi känner varandra. Eller kanske inte riktigt, vi har jobbat ihop ett par gånger för många år sen. Men som sagt allt är relativt.

Har inte gjort så mycket idag, sett mycket sport på TV. Patrik Järbyn VM-brons i störtlopp och Anja Pärson VM-guld i störtlopp. Sen har det varit en del skidskytte och annan sport - fotboll, friidrott, handboll och bandy bl.a.

Är fortfarande ganska förkyld, men jag vill att den ska försvinna. Helst till i morgon, men sån tur lär jag väl inte ha. I morgon är det åter dags att ta sig till LIA:n, får se hur den här veckan artar sig. Men jag ska i alla fall försöka mig på bokningssystemet.

Dax att bänka mig framför TV:n igen - Playa del Sol, En annan del av Köping och sen får jag se vad det blir resten av kvällen.

Kram på er allihop!

Melodifestivalen deltävling 2

Hej hopp!

Då har det gått en hel vecka på LIA:n då, och jag tycker att det känns bra. Börjar få lite kläm på vad som händer runt omkring receptionen. Veckan som kommer har jag tänkt att försöka mig på bokningssystemet lite lätt också, sen kan jag nog ta receptionen i besittning. *hihi* I torsdags kom det en massa varor till butiken och dessa varor fick jag prismärka och sedan sätta upp i butiken igår. Igår var jag även ute och slängde lite skräp, inte det roligaste kanske, men jag kan säga att det behövdes verkligen, och ibland är det skönt med lite "praktikant-jobb" det händer i alla fall något. Jag var även runt lite i lokalerna och fotade lite, det är alltid kul att ha lite "minnen" från praktikplatsen.

Apropå dagens rubrik... Ikväll håller jag på min "kompis" Jessica Andersson i melodifestivalen, vem vet jag kanske får en ny dans att lära mig... *hihi* Eller ja kompis och kompis. Vi har jobbat ihop i alla fall på "hemmet" här hemma i Trollhättan.

Annars då? Jo jag har blivit lite förkyld, klarar tydligen inte norrlandsluften här. Syrrans soffa är jätteskön att sova i, och jag trodde aldrig att jag skulle erkänna det, men jag gillar "Snygg-Eriks" nya singel, "I can't say I'm sorry"

Ha det nu så jättebra alla goa människor, nu ska jag käka lite ostbågar och dricka cola!!

Kram!!

Innovatum Science Center

Så heter min praktikplats... De har nyligen bytt namn från Innovatum Kunskapens Hus. Det börjar så smått gå lite framåt nu, har sålt lite "souvenirer" så jag börjar få koll på hur kassaapparaten fungerar, fast det visste jag väl egentligen redan. Har även börjat svara lite i telefon, men det känns lite meningslöst då jag ändå bara kan svara på vad det kostar och när det är öppet,  har inte lärt mig bokningssystemet än. Och själva bokningssystemet tror jag inte är så svårt, det svåra är att få ihop vilken personal som kan göra vilket program, och hur många pass de får göra per dag/vecka. Sen är det en massa färgkoder för personalen och olika rum där programmen ska vara i. Men jag får väl kläm på det hela nån gång.

Idag har vi städat disken, inte det roligaste kanske, men det behövdes och jag kan vara glad att jag inte är dammallergiker! Jag har även varit med en tjej i "Smedjan" idag där hon hade en liten "guidning" i den gamla bruksmiljön, och Catha det är intressant med gamla industribyggnader... Det är riktigt intressant att se hur det såg ut förr i tiden. Speciellt när man vet att någon i släkten har jobbat där. I morgon kommer förhoppnings nya varor i butiken som vi då naturligtvis måste märka och sätta fram. På fredag ska jag få följa med på ett par andra program som dom har det ska oxå bli riktigt kul.

Nu måste jag ta tag i maten här så att vi inte svälter ihjäl.

Kraaaaam på er!

Första dagen på LIAN

Så var första dagen avklarad! Helt OK faktiskt, men jag har nog befunnit mig i ett förvirringstillstånd hela dagen. Typ 20 namn att lära sig... Ja ja, det ska jag väl klara av innan den 16 mars då jag gör min sista dag på Innovatum. Idag har jag inte gjort så mycket utan det har varit mest att försöka få ihop alla människor, och lokalerna..

Vad har hänt annars sen sist jag skrev??

I torsdags fick jag en liten försmak av Sverigeresan i september då jag avklarade 5 landskap, från Skåne till Värmland där jag hälsade på en kompis! Det var kul att träffas igen för det var ett tag sen.  På fredagen irrade jag omkring ett par timmar alldeles själv i Karlstad under tiden som han var i skolan, men jag klarade mig alldeles ypperligt. Om jag får säga det själv. Hittade faktiskt en väska som jag inte kunde klara mig utan, och den kostade faktiskt bara 200:- och då kunde inte ens jag låta bli att köpa den. Sedan hände inte så mycket utan vi kollade lite film och pratade gamla tider!! Och ni behöver inte vara oroliga inget hände. I lördags var det dax att åka lite söderut igen och hem till syrran, som jag nu ska våldgästa hennne i 6 veckor. Får väl se hur länge vi klarar att vara i samma lägenhet (42 kvm) innan vi slår ihjäl varandra. Som tur är så bor mor och far inte långt borta, så det kan hända att jag sover där några nätter. Sen var det ju melodifestivalen i lördags. Vet inte riktigt vad jag säga, men jag tycker nog att rätt låtar gick vidare. Igår (söndag) hände inget särskilt, tog det ganska lugnt faktiskt, var ju tvungen att ladda inför LIAN. Var hos mor och far och åt lunch, var och slängde skräp och tog sedan en liten promenad till affären för att handla grejer till dagens lunch.

Nu ska jag avsluta dagens blogg och fixa lite middag.

See ya en annan dag.

P.S. Vill ni veta vart jag är:
www.innovatum.se och sedan science center D.S.